Komercinis - ne, bet paaishkinkit man paprasta dalyka:
Jei ash darau kazkokias dalis savo/nesavo PCP jos man kainuoja ar ne? Pakankamai dau laiko uzima skaiciavimai, braizymas ir pan. Paaishkinkit kodel turiu aukot savo laisvalaiki nemokamai?
Tada dar linksmiau: neshi tekintojui brezinius (dazniausiai vaziuoji kokiu 50 km) tekintojas pagamiina tai ka nubraizei, ir tai pasirodo niekam verta - vel gryzti prie pirmo punkto ir vel braizai skaiciuoji.... (vietoj to kad leistum laika sau: zvejotum, medziotum, ilsetumeisi)
Tada tekintojas vel gamina detales... viska surenki i viena kruva, vezi gamint klapana, presuot.... Kainuoja? Kainuoja....
Tada viska surenki i kruva ir ieshkai spyruokliu tinkamu.... (paieshkos tesesi metus kol radau , ir apie tai rashiau jau forume) kaip manai tai kainuoja? Kainuoja... laiko, benzino, telefono skambuciu...
Taigi prtingieji kurmiai skaiciuojam:
Mano atlyginimas - 5000 lt. Per menesi dirbu 22 dienas. 5000/22=227lt per diena.
227/8= 28.5lt per valanda
Brezinius Umarex rezikams, probkems, klapano korpusams dariau (skaiciavau ir braiziau bendoj sumoj) apie 40 valandu. 40*28.5=1140 lt (negautu pajamu i sheimos biudzeta)
Tekintojas kainavo (gaminau 3 komplektus 2 kartus, nes reikejo perdaryt ) 3*900=2700 lt
Benzinas (pas tekintoja vaziavau 6 kartus po 50 km =300 km 100 km - 10 ltr benzino = 40 lt) = 120 lt
Cia tik pradzia....
Tam kad zinociau kaip reikia teisingai pagamint klapana ir kt. detales turejau skaityt rusu, angliuku, jankiu forumus.... dar visas sitas reikalas truko 2 savaites po 3-4 valandas...
14*3.5*28.5= 1400 lt
Be viso shito brangiausia dalis yra mano "KNOW HOW", "KNOW WHERE".... paklausk pas Murka kiek jis pis... kol buvo pagaminti klapano korpusai jo PCP... Man nereikia medalio, bet kol mano tekintojas ju nepadare, niekas nejudejo ish vietos, nes Lietuvoj suras GERA tekintoja kuri gali gaminti su elektroninem staklem NE TAIP PAPRASTA!!!!!!
Taigi skaiciuojam:
1140+2700+120+1400=5360 lt
Ispudinga tiesa....
Nevertinu savo nei "KNOW HOW" nei "KNOW WHERE".... o tai kainavo man taip pat nemazai....
Taigi 3 komplektai detaliu perdaryt Umarex 850 is CO i PCP man kainavo 5360 lt neskaiciuojant mano ziniu, darbo surinkimo/derinimo metu, sunaudoto oro ir pan....
PAAISHKINKIT MAN PRASHAU, KODEL VOS TIK "APSIPLUNKSNAVUSIAM" NAUJOKUI TURECIAU NEMOKAMAI DUOTI BREZINIUS?

?
A?

? Jie man kainavo daugiau ne uzdirbu per menesi....
ASH NE SENELIS SHALTIS IR NE MECENATAS REMIANTIS BENAMIUS.... MAN REIKIA VALGYTI, RENGTIS, MOKET UZ BUTA, ISHLAIKYT SHEIMA.
KODEL ZMOGUI KURIO NEPAZYSTU TURIU ATIDUOT SAVO PINIGUS?

? PARSHAU PAAISHKINTI.... NES ASH NESUPRANTU....
P.S. senu draugu airguneriu tai neliecia, nes lygiai taip pat jie yra padeje man kai man to reikejo, todel jiems padesiu neprashydamas atlygio, ir tik besidziaugdamas kad galiu jiems padet.
Naujokams mano pagalba kainuos, nes nebuna pasaulyje stebuklu...
Man niekas nieko nedavce nemokamai, ir teko mokytis PACIAM, skaityt forumus, shviestis, kaupti zinias
KA ASH PRIMYGTINAI SIULAU PADARYT NAUJOKAMS - PASKAITYT BENT PUSE METU LIETUVISHKUS, RUSISHKUS FORUMUS, SUKAUPTI ZINIU BAZGAZA. O NE PIRMA DIENA RADUS FORUMA REKT VISA GERKLE: DUOKIT BREZINIUS!!!!!!!
IKI TO REIKIA PRIEIT PACIAM, NES TAI KA GAUNI SUNKIAI/BRANGIAI VERTINI, TAI UGDO SHAULIO KULTURA, SKATINA L;AIKYTIS SAUGUMO TAISYKLIU, GERBTI KITUS P[OMEGIO BROLIUS....
Sorry Mariokas uz offtopic'a tavo temoj, bet neishkenciau...