Šiandien nuėmiau paskutinį čili ir vengriškų pipirų, bei paprikų derlių ir pusdienį gaminau piri-piri padažą. Gaila, kad iš nepilnai prisirpusių pipirų jo skonis ne toks geras...
Rekomenduoju:
6-12 aštrių pipirų
1 paprika
1 galvutė česnako
1 arb. šaukšelis raudonėlio
1 arb. šaukštelis druskos
25 ml. raudono vyno acto
25 ml. alyvų aliejaus
Išimat iš pipirų ir paprikų sėklas, nuvalot česnaką, stambiai pjaustot ir viską patroškinat dvi-tris minutes keptuvėje, dedam likusius produktus, susmulkinam su blenderiu ir vua lia! Tepam ant duonos ar vartojam su mėsyte, užgerdami alučiu, ką dabar ir darau...
Jei darom didesnį kiekį, vertėtų pavirinti puode ir tuomet sukrėsti į stiklainius... taip ilgiau laikysis. Jei reikia skystesnio, tuomet reiktų aliejaus dėti 100 ml, o acto - 50 ml, kaip nurodyta originaliame recepte.
Skanaus!