+- +-

Nuorodos

+-Narystė

Welcome, Guest.
Please login or register.

Forgot your password?

Varžybos

REGISTRUOTIS 
»

+-Statistika

Members
Total Members: 1370
Latest: pppp
New This Month: 0
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 182723
Total Topics: 5409
Most Online Today: 785
Most Online Ever: 4153
(2026.04.23-01:47:18)
Users Online
Members: 1
Guests: 320
Total: 321

Autorius Tema: fotikai  (Skaityta 242195 kartus)

pyfpafz

• Sr. Member
  • Įrašai: 415
  • Anksčiau forume buvau žinomas kaip "brakonieriuz"
    • Žiūrėti profilį
Re: fotikai
« Atsakymas #270 Įrašytas: 2011.03.30-19:00:46 »
Jumi many geriau nebenervykit...
Aš kuo daugiau aiškinuos tuo man daugiau klausimų.
Pradžioj išsirinkau Canon 60D - pačiupinėjau nepatiko, po to išsirinkau Nikon D300S, dabar galvoju gal geriau Nikon D7000.
Kaip ir sakiau, kuo daugiau aiškinuosi tuo mažiau suprantu.
Net Nikono atstovas (draugelio geras pažįstamas) sako, kad geriau rinktis D7000, nes šio geresni parametrai.
Tuoj blyn visai susinervinsiu ir nusipirksiu muilinę!
Kirvis su optika ...pyff paff...

grandis

• Hero Member
  • Įrašai: 3637
  • Aš čia ne prie ko
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #271 Įrašytas: 2011.03.30-20:33:47 »
geriau nokia su 12mp ;D
Jai nepasidarysi pats, už tave niekas nepadarys, o jai padarys tai suchaltūrins ....
"grandis"

pyfpafz

• Sr. Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #272 Įrašytas: 2011.03.30-20:37:29 »
Citata
grandis rašė:
geriau nokia su 12mp

Berazumijui siūlyk :lol:

berazumijus

• Hero Member
  • Įrašai: 10272
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #273 Įrašytas: 2011.03.30-23:45:01 »
na ne mano darbas su photoshopu ir 4 pikseliais, bet kadangi puslapis nekomercinis tai paziurekit - www.dariustauginas.lt. kadangi tai mano geras draugas, tai pats zinau kaip tai buvo padaryta. rimtesniam fotike yra pliusas, kad padarai kelias nuotraukas o poto jas gali sujungt. raw formatas vadinas. dauguma turbut apie tai net nieko nezino.
kas nors irodykit kodel nuotrauka 13x10 turetu but 12 megapikseliu ? suprasciau jei ta nuotrauka butu per visa siena. senais laikais kol tuo uzsiiminejau tai na nezinau, bet juostos grudetumas buvo problema ir apie kazkokius megapikselius net kalbos nebuvo. dabar savo malonumui fotografuoju su 3mp, per kazkokia pusiau muiline. siulyciau nebesvaigt apie tuos reklaminius pikselsius. i optika siulyciau paziuret - jos komplekte nera o atskirai brangi, ir taip paprastai negausi.
tik va neradau atsakymo kuo veidrodinis fotikas geriau siais laikais ?
mano nuomone yra asmenine ir ji gali but neteisinga

berazumijus

• Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #274 Įrašytas: 2011.03.31-00:00:00 »

Citata
pyfpafz rašė:
Jumi many geriau nebenervykit...
Aš kuo daugiau aiškinuos tuo man daugiau klausimų.
Pradžioj išsirinkau Canon 60D - pačiupinėjau nepatiko, po to išsirinkau Nikon D300S, dabar galvoju gal geriau Nikon D7000.
Kaip ir sakiau, kuo daugiau aiškinuosi tuo mažiau suprantu.
Net Nikono atstovas (draugelio geras pažįstamas) sako, kad geriau rinktis D7000, nes šio geresni parametrai.
Tuoj blyn visai susinervinsiu ir nusipirksiu muilinę!

jei nezadi fotograguot kazkokiu varzybu ar siaip retu kadru tai muiline pats tas. nafig reikia tampytis kuprine kai tas visai pakenciamas fotikas telpa i kisene. tiesa nepatarciau ziuret i visokius fotikus kur per skylute fotkina. na ir tik nerekaukit ant manes - galiu as nusipirkt ir labai rimta fotika. bet kam to reikia va kur klausimas.

MindaugasMc

• Hero Member
  • Įrašai: 1805
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #275 Įrašytas: 2011.03.31-00:13:50 »
Nesuprantu aš tos diskusijos prasmės :) o ypač nesuprantu tų kurie vis tą patį per tą patį kartoja, kad neverta turėti veidrodinio jei su juo neuždirbinėsi pinigų :) Kai aš taip perskaitau man iškart į galvą lenda paprasti klausimai, tik iš kitos operos:

Kam tau geras ginklas, jei jis tau neuždirba pinigų?
Kam tau LED televizorius jei per jį dažniausiai žiūri lnk, tv3 o ne aukščiausios kokybės filmus?
Kam tas mersedesas jei puikiai ir golfas iki Vilniaus davažiuoja?

Ir turbūt galėtume vardinti dar ne vieną pvz.
Yra žmonių, kurie vertina gerą daiktą yra žmonių kurie to nedaro, bet ir tas ir tas yra teisus, nes kiekvieno požiūris yra skirtingas. Tai kam tą patį per tą patį kartoti, kad Veidrodinis yra tik pinigams uždirbinėti?
Būtų daug daugiau naudos jei kalbėtumėte apie vieną ar kitą turimą fotiką - minusus pliusus. Tai bent šiokia tokia išliekamoji vertė būtų :)
Cometa Fenix & Air King 4-12x42 & Fenix PD30 Flashlight&&

berazumijus

• Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #276 Įrašytas: 2011.03.31-06:18:22 »
na fotoaparatas vistik nesakyciau kad prabangos preke, kaip auksciau isvardinta. techniskai siais laikais veidrodine sistema nebeapsimoka. yra kazkoks canon berods naujas modelis buves veidrodiniu o dabar net filmuoja hd kokybe. filmuoja aisku ne per veidrodi ir kainuoja pigiau nei pries tai buves modelis.
renkantis fotoaparata visu pirma reikia dometis optika, galimybe ja gaut prireikus. padoresne optika tikrai kainuos brangiau nei pats fotikas. net sumokejus 2000lt uz viska reiks dar maziausiai tiek pat sumoket uz objektyva. nesumokejus turesi ne ka geriau nei muiline uz 600lt. tik is karto atpuola patogumas - istraukei ir fotografuoji. nors fotografija siek tiek ismanau, galiu nusipirkt gan nepigu fotika, bet tenkinuos geresne muiline. ismanydamas fotografijos teorija, paemes i rankas profesionalu fotika ilgai ziurineju kaip nustatyt ekspozicijos laika ir diafragma. na aisku pusmeti turedamas ta fotika greiciau visa tai padarytum.
yra isvis kazkokiu nesusipratimu su skylute uz 1000lt, na gal dizainas gal dar kazkas. praktiskai - niekam tikus muiline. jei neuzsiiminet profesionalia fotografija tai normalesnes muilines per akis. nebent yra noras pasirodyt - koks as "krutas" ir nusipirkau gera fotika tam kad nufotografuot kaip su seimyna kepam saslykus.

MindaugasMc

• Hero Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #277 Įrašytas: 2011.03.31-09:56:19 »
Tu skaitei mano žinute? :) aš suprantu, kad parašiau gal viską ne taip protingai, bet klausimai buvo paprasti.

Kam tau geras ginklas, jei jis tau neuždirba pinigų?
Kam tau LED televizorius jei per jį dažniausiai žiūri lnk, tv3 o ne aukščiausios kokybės filmus? Juk puikiausiai rodo ir senukas Tauras
Kam tas mersedesas jei puikiai ir golfas iki Vilniaus davažiuoja?

Tai šituos ir panašius dalykus žmonės perka irgi tik dėl to, kad parodyti koks aš „Krūtas“?

Pinigas

• Hero Member
  • Įrašai: 2280
  • Gerai nebuvo ir nebus
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #278 Įrašytas: 2011.03.31-10:23:10 »
šita tema visa tas pats per tą patį :D klausimas apie fotoaparatą, prasideda veidrodžiai geriau už muilinę, paskui berazumjaus dainelė,  ir užsibaigia ginču tarp berazumjaus ir veidrodininkų. o gale ... :D  
CFX

MindaugasMc

• Hero Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #279 Įrašytas: 2011.03.31-10:42:15 »
Geriau pasakokit apie savo aparatus, bus daug linksmiau :)

Pats turiu Canon power shot a85 berods. Turiu jau n metų, jokių gedimų išskyrus matricos keitimą. Nuotraukos kaip iš tokio amžiaus muilinės gana geros. Pasiruošia darbui gana lėtai - kas „žudo“. Prieblandoje fotoaparato nenoriu net traukti, ypač jei objektas šiek tiek toliau stovi. Iš blykstės didesnė nauda nebent kambaryje. NORIU veidrodžio ir dzin man kad jie profesionalams :))

danila

• Svečias
« Atsakymas #280 Įrašytas: 2011.03.31-12:27:15 »
Turiu muiline Olympus 3,2 Megapixel, gaunasi visai padorios foto,bet manes netenkino ,tai isigyjau senesnio modelio canon 400D veidroduka ir kelis objektyvus ,normalia blykste ,tai nuotrauku darytu su muiline ir canonu, nera net ko lyginti, esu patenkintas , gal ateityje dar sviesesnio stiklo reiktu kokio 17-50 2,8 tada bus super:azn:

pyfpafz

• Sr. Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #281 Įrašytas: 2011.03.31-18:32:08 »
Skaitinėjau apie EVIL ir apie HIBRIDINIUS fotikus...
Kas čia per velnias neįsikertu!?
PVZ:
http://www.efoto.lt/fotoaparato_testas/kompaktiski_fotoaparatai_beieskant_geriausio

berazumijus

• Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #282 Įrašytas: 2011.04.01-02:12:17 »
nesupratau kas per baika. tik neziurekit i demonstracines nuotraukas - su fotoshopu galima ir dar geriau padaryt. teko susidurt paciam su 2 muilinem ir 2 na senais bet tais laikais buvusiais profesionaliais, 1 nauju beveik siuolaikiniu profesionaliu. rezultatas visais atvejais - eini su photoshopu darbuotis. beja jei mazai sviesos tai nepades nors ir 2000 iso jautrumas - bus kruva triuksmo. iso siais laikais reiskia ne visai realu jautruma sviesai. bet padeda darant greitai vykstancio ivykio saules sviesoj uzfiksavimui, nes gali nustatyt labai trumpa islaikyma ir dideli jautruma. bet jei fotografija reikalinga tik tam kad nusifotografuot prie saslyku kepimo, tai visai jokio skirtumo. realiai tokiom salygom ir poreikiam pilnai uztektu muilines uz kokius 300lt, i pikselius irgi galima drasiai neziuret, nes geras nuotraukas galima su 2m padaryt. beto tie pikseliai nera tokie kaip rasoma reklamoj - dazniausiai muilinikese buna interpoliacija ir is 3 tasku padaro 12 ir daugiau.
jei klystu tegu rimtesni fotografai papriestarauja.
dar patarimas butu renkantis muiline - sukinejamas ekraniukas gerokai patogiau nei tradicinis vaizdo ieskiklis.

Linuks

• Hero Member
  • Įrašai: 583
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #283 Įrašytas: 2011.04.01-08:04:48 »
Berazumi, šituo postu 4 kartus patvirtinai kad nesigaudai kas yra profesionalas ir profesionalus fotoparatas, kas yra iso, kas yra trumpas išlaikymas...
Metų topas " rimtesniam fotike yra pliusas, kad padarai kelias nuotraukas o poto jas gali sujungt. raw formatas vadinas. dauguma turbut apie tai net nieko nezino" Matosi kad pats apie tai rigi nieko nežinai :D :D :D Čia kaip "rimtuose šautuvuose gali užprogramuoti kiekviena kulką, kad lėktų tiesiai į taikinį, vadinasi PARALAKSAS "  :D Kaip ten sako, nesamonė pasakyta tvirtu tonu vadinama savo nuomone :D
CZ200S + Viper 10x44

grandis

• Hero Member
  • Įrašai: 3637
  • Aš čia ne prie ko
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #284 Įrašytas: 2011.04.01-08:45:33 »
Liuks :lol::lol::lol:
Jai nepasidarysi pats, už tave niekas nepadarys, o jai padarys tai suchaltūrins ....
"grandis"

+-Naujausi įrašai

Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. VII-as etapas by SergoT
2026.10.08-15:47:01

Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. 6-as etapas (9.27, sezono uzdarymas) by Lii
2026.09.28-08:20:29

FWB 300S.Parduotas by Mariaks
2026.09.22-18:34:47

Pneumatinis CZ su optika ZOS 10-40 ir balionais by liova
2026.09.22-13:41:07

gamo hunter440 by liova
2026.09.17-16:55:35

saudymas viesose vietose, sodybose, miske ir pan. by Klisas
2026.09.14-15:04:47

Vector Optics Raptor 4-14x50E by Kvazimodaz
2026.09.13-19:38:42

Optinis taikiklis Vector Optics Hugo 4-16x44gt Sfp (150e) by 3ligijus