REGISTRUOTIS »
grandis rašė:Kaune elektrėnu-texnikos gatviu kampas texninėm dujom prekiauja reiktu paklaust
vaidas1 rašė:turiu klausimely vienu zodziu pas mane sklype stovi elektros stulpai ar man gales pajungti elektra nuo ju. ant stulpu trys laidai stovi. kaimynas sako, kad tik nuo pastotes gali atvesti, na bet jei stovi stulpas kodel negali?
Adeptas rašė:vaidas1 rašė:turiu klausimely vienu zodziu pas mane sklype stovi elektros stulpai ar man gales pajungti elektra nuo ju. ant stulpu trys laidai stovi. kaimynas sako, kad tik nuo pastotes gali atvesti, na bet jei stovi stulpas kodel negali?Pvėluotai, bet atsakysiu. Jei eina trys laidai su rudais izoliatoriais, tai 10kV linija (3 fazės). 0,4kV linija gali būti du laidai - vienfazis (1fazė ir 0), arba keturi laidai - trifazis (3fazės, 0). Nuo 10kV linijos gali pajungti tik pastačius naują 10/0,4kV transformatorinę (dabar stato stulpines). Bet kokiu atveju, prieš jungiant naują vartotoją ar didinantis galią, atliekami skaičiavimai: jei esamos galios neužtenka (didelė transformatorinės ar linijos apkrova, dideli įtampos nuostoliai - kai linija labai ilga arba labai mažo skerspjūvio laidai) gali pripaišyti transformatoriaus keitimą, arba laidų keitimą (gal net su atramomis). Pinigai atitinkami. Todėl nenustebkit, jei kaimynas pasididino galią paprastai, o jums prirašo rekonstrukciją - vadinasi kaimynas susigriebė visą likusią leistiną apkrovą.
Pinigas rašė:stogo konstrukcijai mediena, kokia pasirinkti. yra impregnuota(mirkyta) ir be impregnanto. kokia rinktis? kaina skiriasi tai man idomu tas impregnantas tikrai veikia ar tai tik spalvyte, nes girdejes, kad chalturina lentpjuves su tuo impregnavimu, tik spalva o ne reikiamas rezultatas:) gal kas susidure?
onlyzilvis rašė:Tai niekaip niekaip nedega?? net nesmilksta?