REGISTRUOTIS »
Pernai nusipirkom toną, kurenti židiniui (tokių kaip senukuose - plytos formos, mokėjom 600) per sezoną sugebėjom sukūrenti tik pusę, nors malkų apie 3 kubųs supleškindavom. Gal kiek ir brangiau bet židiniui labai patogu, ir dega ilgiau ir degimą lengviau kontroliuoti.
nežinau ar čia pigu, kurenu malkom nes pigiau nebuna, sukurenu apie 16metru per metus su karšto vandens paruošimu 2 šeimom, o briketais kurent tai turėtu but šiuolaikiskas namas kuris laiko šiluma ir automatizuota sistema
medienos kaloringumo lentele. Paimta is vieno populiariusiu pagal pardavimus Lietuvoje katilu tech. aprasymo"Katilai netinkami kūrenti medieną su mažesniu nei 12 % vandens kiekiu.Kuro teikiama šilumaMedienos rūšis energetinė vertė 1 kg kcal kJoule kWheglė 3900 16250 4,5pušis 3800 15800 4,4beržas 3750 15500 4,3ąžuolas 3600 15100 4,2bukas 3450 14400 4,0Švieži, nedžiovinta mediena blogai dega, išsiskiria daug dūmų , trumpina katilo ir kamino eksploatacijos laiką. Kūrenant tokiu kuru katilo galia nukris 50 %, o sunaudoto kuro kiekis padidės dvigubai."
matai, tai yra skaiciuota vadinamajam "generatoriui". Skaiciavimus dare cekai, o spyglio kaloringumas siuo atveju yra didesnis todel kad duju generacijos principu veikiantys katilai is saku sugeba isgauti daugiau degiuju duju siuo variantu spyglys yra geris, o tradiciniu katilu atzvilgiu spyglys yra blogis
jai kurenant vien tik alksnu reikėtu apie 100 kg kuro ( iškurenti apie 5-6 valandas mano aytmosiuka) pakura sudega per 1,2-1,5 valandos )
tai kaip čia dabar yra, nenoriu nei pizdavotis nei maivytis, jai atsakytum i šitus klausymus sužinotum, kad krosninio kuro sudegini 4-6l. P.S. pervertus kaloringuma iš malkų gaunasi apie 11l.
jai nesupratai iki šiol ka norėjau pasakyt tai paskaityk kito žmogaus postą (gal tai mano nemokėjimas reikšti minčių )http://www.kemeras.lt/apie-sildyma-granulemis/
su apmurinimu gal pašvelnintumėm situacija. su bačka prie to pačio aprišimo visiški kapai
1. malku pirkau 30 erdmetriu
perkam malkas puse miškovežio 33 erdm
pamaišiau biskį su egle atrinkau negabaritiniu visokiu ir sukroviau 31,5kg.vakar sukūriau apie 36kg. visokios rūšies iskaitant ir briketų 9kg.
Tęsiant temą Ar ladomatas yra ne tas pats kaip termovaras su siurbliu ?Kiek žiūriu atrodo tas pats daiktas
Citata iš: powermotors 2015.01.02-13:35:51Tęsiant temą Ar ladomatas yra ne tas pats kaip termovaras su siurbliu ?Kiek žiūriu atrodo tas pats daiktas trumpai: daigtas tos pačios paskirties gražint tam tikrą temperatųtą i katilą, bet apmazgyt termovara reiks paskaičiuot kiek kainuoja ir kiek vietos užima tas apmazgymasantrą su termovaru dingus elektrai apie samatioką gali pamiršt (ladomatas bent jau gravitacinį turi)
nu nzn man tas termovaras kainavo berods 220lt. jokiu balansiniu nera jungiasi pries kolektoriu, siurblys taip reikalingas, bet jei protingas tai paskui elektra taupai. pas mane dabar grindys sukasi ant 8watu, ladomatiniai matyt butu nuo 45watu. Upsa su teisingu sinusu per skelbimus us 200lt. gali drasiai paimt.
Gal prie temos Grandi turi tam wilo pajungimo fiškę ? Komplekte nėra, o wilo.lt prašo ~15EUR + PVM. Sako galima gauti po ~12EUR su PVM, tik bėda nžn kur
P.S. 1959 nepaaiškino kodėl mano malkų su briketais kainų palyginimas neteisingas, tad šiandien pasigilinau šiek tiek į tą reikalą . Žiūrint skaičius, lyginant kilokalorijų ir eurų santykį, tos pačios medienos malkos atsilieka praktiškai 2X lyginant su briketais. Kitaip tariant už vieną eurą iš briketų gauni daug daugiau kkal. Iš to atsirado elementarus klausimas, kokiu stebuklingu būdu iš to pačio svorio medienos briketų ir malkų gaunamas toks didelis kkal skirtumas ?