Ok, aš gal pabandysiu kiek plačiau aprašyti viską kaip man/mums sekėsi
Nuvažiavom sėkmingai, nelabai skubėdami, žodžiu atsipūtę
Penktadienį iš ryto užsiregistravom ir į zero range
Pasitikrinom, kaip ir viskas gerai kol neišsitraukiau chrono. Va čia ir pirmosios problemos
Pas Andzhejką kuklos greitis tesiekė vos 233 m/s su Exact-ais, bet nusprendėm nieko nekeisti, kad nepasikeistų visa prišaudymo lentelė. Pas mane bėdos kur kas rimtesnės. Shot to shot greitis kaip visada fantastiškas +/- 0,5 m/s. Bet reakcija į temperatūrą kažkokia nenormali, pas Anschutzą visada buvo tokia problema ir penkti metai nerandu prieš šį reiškinį vaistų, bet tokios žiaurios dar nėra buvę. Prie 20-22 laipsnių temperatūros greitis apie 240 m/s, pakilus temperatųrai iki 25 + laipsnių, greitis šoktelėjo virš 247 m/s. O čia jau gerokas pereboras. Teko prisukinėti greitį, kad išlikti leistinose ribose prie +30 laipsnių (tokia temperatūra siekdavo varžybų metu). Ko pasekoje iš ryto kai prasidėdavo varžybos pas mane greitis vos siekdavo 230 m/s
Nežinojau kurioj distancijos vietoj stovės chronas ir kokia tuo metu bus temperatūra, tai prisukau tiek, kad būčiau saugus, O prieš varžybas šildžiau ginklą saulėje (beje tokių šildančių buvau ne vienas
)
Varžybos, pirma diena: Visiškas pravalas su priverstinėm pozicijom. Iš 8 tik 3 pasiėmiau
-5 taškai
Na tiek to, skaudama ranka, skaudama koja čia dar susitaikiau, bet, kad pramazinau 1 šūvį iš gulimos poziciojos tai negaliu sau atleisti. Tai buvo vienintelis taikinys kurio nenuverčiau iš gulimos pozicijos.
Po pirmos dienos tas vienas taškas man kainavo 5 pozicijų praradimą.
Čia į kiekvieną tašką reikia įsikabinti dantimis, nagais net kojų nagais ir jį laikyti, kitaip nieko nebus
Antra diena. Prisigėriau nuskausminančių ir pirmyn į trasą. Su priverstiniais reikalai kiek geresni 6 iš 8. Bet su gulimais....... iki dabar nežinau kas buvo. Serija iš 3 šūvių nuėjo į 6 valandą. Taikiniai 33-37 metrai su 25mm kilzonomis. Visi tiksliai į 6 valandą
Nežnau ar aš pats pra**sau su atstumais ar ar čia buvo kažkokie šautuvo kaprizai. Bet dėl tų 3 taškų dar dabar verkt norisi
.
Distancijos: Labai įdomus Lenkų sprendimas - abi distancijos vienoje ir toje pačioje vietoje, tik takeliai kas antras, tai yra vienas takelis raudonos distancijos kitas baltos, toliau vėl raudonos ir taip vienas šalia kito.
Taikiniai: Dažyti baltai, su juodomis kilzonomis, varžtai atviri, jokių bandymų dengti ar kaip nors slėpti. Jei nuo kuoliuko žiūrint į taikinį kas nors trukdo (nors mažiausia smilga lapas at net voratinklis) iš karto kviečiamas maršalas, kad pašalintų kliūtį. Jokių akrobatikų ar dar kokios nors pajebenijos. "Of peg" nebuvo nei vieno taikinio. Priverstinių su atramomis irgi nebuvo. Aukščiai standartiniai, matavimui viskas tiko kaip ir pas mus Lietuvoj. Raudonoj distancijoj tik keli taikiniai stovėjo ant 40 metrų ir tik vienas 41 metras. Baltoj distancijoj iš viso tik vienas taikinys ant 40 metrų. Visa kita pagrindinė masė taikinių tai 30-37 metrai su 25mm kilzonomis ir likę 12-23m su 15mm kilzonomis. Taigi mūsų patirtis šaudant 50mtr visiškai netiko
Priverstiniai visi ant maksimumo kurį leidžia taisyklės, tai yra 32 metrai, kilzonos 35-40mm. Abiejose distancijose buvo po vieną priverstinį taikinį "padjobkę" kurie stovėjo ant 7,5-8 metrų atstumo su didele kilzona, kai žiūri per optiką su 12 artinimu tai matai tik kilzoną
Pagal žymes ant taikinių buvo kas ir nepataikė
Išvados: Ar galim mes ten kovoti su lyderiais, su tomis visomis "šaudymo mašinomis" ?
Manau kad taip, tikrai galime, tik reikia išsigydyti visas traumas (čia turiu omenyje save), varžyboms ruoštis o ne važiuoti į Europos čempionatą nulipus nuo darbinio kompiuterio. Manau jei būčiau kokį mėnesiuką rimtai padirbėjęs su priverstinėmis pozomis būtų reikalai kur kas geresni, bet yra kaip yra
Mintys ateičiai: Ateity reikia būtinai važiuoti į kuo daugiau varžybų ir būtina Lietuvą atstovauti kaip komanda. Juk mes turim tikrai gerių HFT-šnykų ir truputį pasitreniravus mes tikrai galėtume ten pasispardyt. Kartais ten būnant mes su Andzhejka jausdavomes kaip kokie našlaitėliai dviese ir net pavydas imdavo matant kaip chebra su komandomis.............
Gedošius, Jonas, Kladia, Kurmis, aš, Andzheika ir visi kiti kas žinot kas yra HFT, būtų puiki Lietuvos komanda, kad nebūtume našlaitėliais........