Sveiki. Noriu pagyvinti foruma ir gal kam bus idomu, tai papasakosiu savo ispudzius is Europos cempionato. Rasysiu tik apie savo ispudzius, nelieciant Aido, kuris gal irgi aprasys kazka nuo saves.
Uzsienyje varzybose dalyvavau pirma karta. Ispudis geras, organizavimas puikus, labai faina varzybu vieta uzdaroje sodyboje. Zmones draugiski, linksmai nusiteike. Trasos normalios, ne baisiai sudetingos, taikiniai gerai matomi, be ‚padjobkiu‘. Didzioji dalis taikiniu buvo miske, dalis pievoje. Buvo ir off-peg poziciju, priverstiniu poziciju su atrama (sitos man visai patiko) bei poziciju kuriose taikinys 45 laipsniai ar daugiau i virsu. Trasose netruko vandens, buvo tulikai, pirmos pagalbos vaistineliu ir t.t.
Nors ir girdejau nusiskundimu marsalais is kitu dalyviu, asmeniskai as neturiu jiems priekaistu. Pasirode gan draugiski, nors ir gavau pastaba, kad ilgai taikausi (cia toj vietoj kur 45 laipsniai taikinys uz 10 metru ir as niekaip negalejau jo per optika rasti). Bet ilgai ir taikiausi 😊 tai viskas normaliai. Saudymo kolega buvo cekas, kuris irgi siemet tik pradejo dalyvauti varzybose. Labai fainas biciukas, kuris, beje, bent moka sneketi. Cia ta prasme, kad moka anglu kalba ir puikiausiai su juo susipizdelinau. (Labai keista, bet daugelis uzsienieciu tenai nesneka angliskai. Net nesupranta ka jiems sakai. O atrodo Europos centras..) Tai va, daug bendravom su juo, keitemes patarimais, diskutavom apie taikiniu atstumus ir pan. Abi dienas ejom taskas i taska, tik link trasos pabaigos issiverzdavau i prieki.
O dabar apie pacias varzybas:
1 diena. Apsilau zero range, pasirikrinau nuli, greicius ir t.t. viskas buvo normaliai, nors greitis ir buvo ant ribos, taciau sautuvas saude kaip laikrodukas. Pastebejau tik kad tolimus saudo biski auksciau nei iprastai, todel varzybose atsizvelgiau i tai ir viskas buvo ok. Varzybas pradejau pataikymu, kuri seke keli sekmingi suviai, iskaitant ta, kur ilgai taikiausi i taikini medzio virsuneje. Gera pradzia, aisku, kad nuotaika buvo puiki 😊 isejus i atvira pieva padaugejo miss‘u, bet nieko tragisko. Per visa diena berods pasoviau tik viena taikini is priverstiniu pozicju. Prarasti taskai.
Apskritai pirma diena buvo sunkiausia, nes buvo ziauriai karsta ir be vejo. Taip pavarges senai ir bebuvau. Sautuvas karstyje veike be priekaistu, bet greitis buvo ant ribos, todel baisiai pergyvenau del chrono, kuri praejau sekmingai 😊 Susaudziau neblogai, 22 is 40. Cekas 18.
2 diena. Is pat ryto zero range pastebejau, kad su sautuvu kazkas ne taip. Nulis plaukiojo, tolimi suviai pasislinke i kaire. Dar vakar ant nulio (25m) lindo i ta pacia skyle, o syryt aplink krenta. Kruva geri 5 cm. Nesupratau kas darosi, nes dar taip nera buve. Juolabiau buvo rytas ir dar nebuvo taip karsta, beto sautuvas buvo vesus, nes kaip ir pirma nakti, laikiau ant zemes atidarytoj tasej kad atvestu. Chronium patikrinus greiti pasidare nebejuokinga, nes visiems suviams greitis buvo per didelis. Tirpstant laikui iki varzybu pradzios stipriai susiaurejo ir mano dar nuo vakar likusios sypseneles plotis. Ekspertu taryba (aciu Aidui) svarsciusi ar pradet sukiot ginklo nustatymus ar ne, nusprende, kad paskutine minute geriau nieko nekeisti. Rizikuojam. (varzybu metu chroniu praejau sulenkes kulkele 😊 )
Varzybos prasidejo miss‘u serija, kuriai as jau buvau nusiteikes dar zero range. Bet, kad taip blogai eis nesitikejau. Pramisinau visus artimus, vidutinio nuotolio ir aisku tolimus taikinius. Tolimi px, bet artimesniu, kad nepaemiau tai pykau stipriai. Ypac gaila nulio ribose buvusiu taikiniu, kuriuos dar vakar emiau taikinio centru kaip ner ka veikt. Cia reik pastebeti, kad mano kolega cekas labai palaike mane, ramino ir drasino. Maladec biciukas. Beje jam nejo lygiai taip pat kaip ir man, tai savo ruoztu guodziau ji 😊 taip viens kita guosdami ipusejom trasa, kol adaptavausi prie nauju sautuvo saudymo imantrybiu ir pradejo kristi taikiniai. Savo nuostabai antra diena paemiau nemazai tasku is priverstiniu poziciju, iskaitant ir is man patikusiu abieju poziciju su atrama. Ten ir serija keleto is eiles taikliu suviu susidare net
Zodziu i trasos pabaiga pradejau saudyt kaip reikia ir tas leido atsigriebti baigiant su 21 tasku. Cekas surinko 16. Pagal taskus atrodytu, jog sekesi taip pat - rezultatas kaip ir pirma diena, taciau galejau surinkti daugiau jei ne isbarstyti lengi taskai varzybu pradzioje. Ka padarysi, taip jau buvo, vistiek ne del medaliu vaziavau.
Apibendrinant varzybas sakau, kad jos man tikrai sekmingos, rezultatyvios, pasisemiau patirties, pabendravau su bendraminciais, prapleciau akirati, taip pat gerai pasitreniravau. Rekomenduoju vaziuot ir kitiems. Nesigailesit.
Rezultatas. Is viso surinkau 43 (22+21) taskus ir likau 44 vietoj Open klaseje ir 70 bendroje iskaitoje. Sakot nieko gero? Ok, bet cia susaudziau 53% taiklumu (43/80) lyginant su paskutiniu Lietuvos varzybu rezultatu - 32% taiklumas (16/50), o tai net 1.6 karto geriau!
Spreskit patys ar laimejimas cia man ar ne laimejimas 😊
P.S. Antra diena buvo sioks toks vejukas, todel neneigiu tikimybes, kad dalis miss‘u buvo del jo, bet veju vistiek nepaaiskinu keisto ir nepronozuojamo savo isdavikisko sautuvo elgesio