REGISTRUOTIS »
powermotors rašė:pas mane naudingo ~130, sezonui nupirkau ~12m3 juodalksnio ir egles 50/50, tai jau beveik 4-5m3 sudeginti . Jei tokia ziema bus ir toliau, tai gal uzteksiu, jei paspaus saltukas, tai nzn.....Patalpose palaikom ~18-23 laipsnius.Alternatyvos sildymui neturiu, galvoju kazka burti su tepaliniu degikliu ar pan.
vovocka rašė:Vadinasi per mėnesį 1980,9 kWh aš būčiau gavęs sudeginęs:1980,9 kWh / 9,3 kWh/m3 = 212.9 m3 gamtinių dujų.Kiek tai kainuoja nežinau - gal dujų vartotojai gali primesti?Beje, normalią, šaltą žiemą per sezoną (7 mėnesiai) sukūrenu visus 20 kubų malkų, tad gaunasi apie 2,86 kubo/mėn, arba 372 lt/mėn. Bet ši žiema išskirtinai šilta, bent kol kas.
vovocka rašė:O kokios sienos pas tamstelę? Pas mane 37,5 cm storio Zabudovos akyto betono blokeliai plius 10 cm storio polistirolo. Primetus dar vidinį ir išorinį tinką, gaunasi 0,5 m. storio siena... Stogas šildytas 20 cm storio stiklo vata.
powermotors rašė:Siena plyta/polistirolas 10cm/plyta. Stogas siltintas akmens vata ~25cm.
Pinigas rašė:abonimentas 13,81 ir 1,75 x 213M2 = 386,56 lt plius vandenuko pakaitinimas :) taip kad malkytėm kurenk ir žvenk galima sakyt 3 kart pigiau plius mankšta karts nuo karto :)http://www.dujos.lt/index.php/dujos-namams/duju-tarifai/23
vovocka rašė:powermotors rašė:Siena plyta/polistirolas 10cm/plyta. Stogas siltintas akmens vata ~25cm.Jei neklystu, 10 cm polistirolo šiluminė varža yra apie 2,5 m²K/W. Plyta kaip ir nesulaiko šilumos, jei neklystu.Mano atveju, blokelio varža yra 3,5 m²K/W + polistirolio dar 2,5 m²K/W, tad mano namo sienos šiluminė varža yra 6 m²K/W - daugiau, nei dvigubai šiltesnė už taviškę.Stogas maniškis išleidžia kiek daugiau šilumos, nei taviškis...
powermotors rašė:Nesigincysiu As ne silumininkas . Plyta nesulaiko, bet plyta akumuliuoja siluma. Planuoju ateityje apsiuti nama mediena ir dar papildomai deti siltinimo medziagos
vovocka rašė:Logiška... reiktų dar bent 10 cm polistirolo ar vatos ir turėtum šiandienos standartus atitinkančią sienos varžą. :)
powermotors rašė:... Planuoju ateityje apsiuti nama mediena ir dar papildomai deti siltinimo medziagos
Burbulas rašė:Sienos, stogas aišku svarbu, bet reiktų nepamiršt ir grindų, pamatų :) Čia šiaip pastebėjimas
STARTAS