+- +-

Nuorodos

+-Narystė

Welcome, Guest.
Please login or register.

Forgot your password?

Varžybos

REGISTRUOTIS 
»

+-Statistika

Members
Total Members: 1370
Latest: pppp
New This Month: 0
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 182723
Total Topics: 5409
Most Online Today: 583
Most Online Ever: 4153
(2026.04.23-01:47:18)
Users Online
Members: 0
Guests: 554
Total: 554

Autorius Tema: fotikai  (Skaityta 242391 kartus)

berazumijus

• Hero Member
  • Įrašai: 10272
  • Me
    • Žiūrėti profilį
Re: fotikai
« Atsakymas #360 Įrašytas: 2011.04.22-21:30:37 »
tada tikrai negausi ypatingai geresnio rezultato nei su muiline. profesionalus turi daugiau galimybiu po visko apdorot gauta nuotrauka, bet jis pats be to papildomo darbo nieko gero neduos. na nusipirkai tai ka padarysi :) pazystamas toks na pusiau profesionalas fotografas pademonstravo ka galima isgaut patalpoj su 2megapikseliais skirtingai nustacius blykste. na buvau nustebes. ir i galva nebuvo atejus mintis, kad blykste reikia taikyt i lubas o ne tiesiai i objekta.
mano nuomone yra asmenine ir ji gali but neteisinga

grandis

• Hero Member
  • Įrašai: 3637
  • Aš čia ne prie ko
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #361 Įrašytas: 2011.04.23-00:19:15 »
koks aš laimingas turėdamas muilinę
mokėjau brangiai kažkur 8k  davė  canion eos20D ir dar sunku stikla  24-70 sakė labai geras
paskui keles veselias savo iniciatyva pafotkinau  daba visi draugai sako jai važiuosi tai fotika pasimk ;D
labai geros fotkės  nieko aš nesuprantu fotkinu ant kažkokio žalio kvadratėlio pasistates, man patinka ;Dspaudžiu ir foto gaunas
bendradarbis nuspirko tikra profine muiline  su objektyvu kur išlenda velnei iš žino kur, sakau parodyk foto padarysiu, pasirodo nieko aš nemoku nei kadru gaudyt nei dar ko
:beer::super:
buk tu geras berazumi  visi mes žinom tavo sugebėjimus :dance: ir tavo nuomone
o dar gersnė yra patarlė
у багатых свайи привычки

taip kaip muilinė niekad netaps veidrodžiu taip ir B3-2 nebus STEYR :knifed:
Jai nepasidarysi pats, už tave niekas nepadarys, o jai padarys tai suchaltūrins ....
"grandis"

berazumijus

• Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #362 Įrašytas: 2011.04.23-02:15:42 »
galiu nors rytoj eit ir nusipirkt gera veidrodini. aisku gero dar musu kaime ir nerasi. geras as turiu galvoj kur kainuoja pradedant 10000lt. na +- siek tiek, bet jau tikrai ne uz 2000. padoresnis komplektas. bet as to daryt nesiruosiu nes tiesiog nematau tam poreikio ir poto matuotis pas ka objektyvas ilgesnis :) gal ir keistas palyginimas - kam moket uz ziebtuveli 20lt jei uz 49ct jis atlieka ta pacia funkcija. duok tu man steyeri as tikrai nepaimsiu su juo pirmos vietos varzybose. as irgi kartais uzsimanau visai man nereikalingo daikto. jei zmogus nori tai tegu perka nekritikuoju gi del to. tiesiog norejos patart o gavos kaip visada.
ir kas jum su tais veidrodziais cia pasidare. taigi nauji modeliai rimtesniu fotiku to jau beveik atsisake. senais laikais tai buvo privalumas, kad matydavai realu vaizda per ieskikli. dabar tai isvis nebutina. greiciau netgi nepatogumas. i procesoriu reikia ziuret. na aisku kai kam patinka ir su didele masina pries mergas pavaidint o poto servise ja menesi laikyt :) bet gal labai nesigincykym. per velykas sutariau palyginymui fotkiu padaryt skirtigose vietose.
kodel reikia susitarinet - ogi pas ta draugeli 3 objektyvai kurie telpa tik i nedidele kuprine. o mano muilinuks telpa i kisene.

Pinigas

• Hero Member
  • Įrašai: 2280
  • Gerai nebuvo ir nebus
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #363 Įrašytas: 2011.04.23-13:52:32 »
berazumjus, tu pasakyk, išdėstyk punktais 1, 2, 3,... kodėl muilinė geriau už veidrodį, savo draugų, draugelių, profesonalų patarimus, rekomendacijas.... iškels moderatoriai į viršų prisegs :) ir daugiau niekada šitoje temoje tu neberašyk apie savo pinigus uždirbtus iš dviejų megapikselių, apie savo draugų pasiekimus su muilu, fotošopu ir t.t. tu viską išdėstyk prisegs su auksiniais rėmeliais kad visi žinotų tavo poziciją:)  arba sukurk atskirą temą. papasakok savo patirty su vonelėm zenitais, muilinėm veidžodžiais tonomis pinigų uždirbtų iš to ir tikrai rasi pasėkėjų, o šia temą palik neišprususiems naujokams kurie nori veidrodinių, skaitmeninių fotoaparatų tikrų patarimų nors tavo nuomonė tikrai kitokia bet profesonalai tikrai naujokui neįrodys kol nepatirs savo kailiu :)  berazumjau būk už pažangą naujoves :) su vėlykom :):beer:
CFX

berazumijus

• Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #364 Įrašytas: 2011.04.24-13:05:44 »
as nesakiau niekur kad muiline tai tobulas daiktas. bet veidrodis gyvena paskutines dienas. jau dabar daugumoj rimtesniu modeliu (ne muiliniu) yra funkcija "live view" ir galimybe filmuot hd. logiskai mastant ten veidrodzio neturetu but arba jis atlieka tik pagalbine funkcija. pats tokio rankose neturejau tai negaliu ka pasakyt.
jei punktais pavardint tai gana sunku. ziurint ka zmogus su juo darys. man pvz nera poreikio nesiotis stova, blykste ir 2 objektyvus po gamta. gal kam yra toks poreikis tai kodel ne. esminis skirtumas tarp profesionalaus ir muilines tai pacios informacijos perdavimas i kompa ir galimybe keist optika. profesionaliam gali padaryt ta pacia nuotrauka skirtingais parametrais, poto apjungt visa tai. na pvz - dangus sauletas o fotografuoji tamsu fona. padarai kelis kadrus - ir prie kompo begi. ir tik nereikia gincytis - visi net pagyvene profesionalai bega. su muiline tokiu atveju nieko nesigaus. meginau. bet muilines pliusas - pasiziurejai per langa koks oras, nusistatai pagrindinius parametrus isikisi i kisene ir eini. nereiks nei stovo nei kuprines. issitraukei, 10 sekundziu ir fotografuoji. na fotografu forumuose senai fotozhopa vadinama siuolaikiniu tamsiuoju kambareliu (dark room). tai neisvengiama jei nori padaryt nuotrauka o ne tik nufotografuot. labai klaidinga nuomone, kad jei profesionalus fotikas tai gausis geros nuotraukos. nesigaus. tik gausi gerokai daugiau duomenu apie vaizda. o tuos duomenis apdorot bus zymiai daugiau galimybiu nei muilines jpg. o kadangi nedaug kas daro nuotraukas per visa siena tai nera tam ir poreikio. pasitelkus i pagalba interpoliacija ir su mobiliu nufotkinus galima visai nebloga vaizda gaut.
p.s. as sitoj vietoj kaip tik uz naujoves. yra gi forume ir rimtu fotografu, jei as kazka pamelavau tegu pasako ir as ta zinute istrinsiu.

MindaugasMc

• Hero Member
  • Įrašai: 1805
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #365 Įrašytas: 2011.04.24-16:09:05 »
Aš nesuprantu kam taip perdėtai komplikuoti tuos veidrodinius, kad su jais ten vienos bėdos?

Nu mieste dažnai vaikštau ir matau žmones su veidrodžiais, tai jie nei kuprinių nesitampo su 3 objektyvais, nei jokių stovų nesineša po pažastim pasikišę. Eina užsikabinę fotoaparatą ant kaklo ir tiek. O kad veidrodis geriau už muilinę tai FAKTAS, net nežiūrint į smulkmenas. Vienintelis tų muilinių pliusas tai tik jų DYDIS.
Ir apskritai kodėl žmogus negali pirkti geresnio daikto jei jis to nori?
Cometa Fenix & Air King 4-12x42 & Fenix PD30 Flashlight&&

berazumijus

• Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #366 Įrašytas: 2011.04.25-04:31:41 »
veidrodiniai baigia savo era. as nesakau kad jie blogi. jei reiktu kazko profesiolaus neimciau. mechanikos per daug siais laikais. gal daugumai neteko nuimt objektyja ir paziuret kaip ten viskas veikia. viena maza spyruokle iseis velniop tai ilgai ieskosi kas ja ides. beto fotografavimo greitis gana mazas norint kazka rimciau padaryt nei buitine nuotrauka. pilna profesionali skaitmenika duoda gerokai daugiau galimybiu. kas ka nori ta tegu ir perka cia tik mano pastebejimai, kurie gali but neteisingi. gali gi zmogus ir nauja ferari nusipirkt ir nezinot kaip begius junginet. is esmes vaziuos, bet neisnaudos visu galimybiu. ir galu gale kam tas feraris jei uztenka ir pasato. del idomumo aisku nieko nesakau - kodel nenusipirkus jei yra galimybes.
viska apibendrinus lietuvoj nenusipirksi normalaus foto komplekto. nebent pagal uzsakymus. prekybos centruose nerasi kazko padoraus. ir arba dvigubai permokesi arba tas profesionalus fotikas bus tik didesnis uz muiline. dar domejaus profesionaliom video kamerom. kaina galit speliot. na pradzia nuo 100000lt. turiu galvoj studijine ne siaip buitine.

pyfpafz

• Sr. Member
  • Įrašai: 415
  • Anksčiau forume buvau žinomas kaip "brakonieriuz"
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #367 Įrašytas: 2011.05.02-22:20:00 »
Vien žo pasižaidinėjau su veidrodžiu auto nustatytom funkcijom, pafotkinau vaiką, paukščiukus, šeip buitį ir pan. be jokių didelių meninių nukrypimų...
Žiūrėdamas į tai kas gavosi tiesiog dročinu iš džaugsmo :)
Aš dar kolkas neišsiaiškinau kaip ten kur ir kas, ir kas kaip iki galo su veidrodžiu, bet jau dabar galiu pasakyti, kad BERAZUMIJAUS PATARIMAI Š Ū D O verti:lol:
Neįsižeisk, bet taip yra :inno:
Kirvis su optika ...pyff paff...

MindaugasMc

• Hero Member
  • Įrašai: 1805
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #368 Įrašytas: 2011.05.02-22:34:04 »
Galėtum geresnias ir paviešint :)
Cometa Fenix & Air King 4-12x42 & Fenix PD30 Flashlight&&

berazumijus

• Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #369 Įrašytas: 2011.05.02-23:10:11 »
pypafz o su kuo tu lyginai ? prasom i scena visa informacija. su mobiliaku 3 megapikseliu ? tada taip suprantu kad galima is dziaugsmo i kelnes det. dar kai ismoksi zhopoj apjungt kelias tas pacias skirtingu parametru nuotraukas, tai isvis bus liuks ir dar desi i kelnes :) ir pasikartosiu - kad ir kokia gera muiline butu, su muiline to nepadarysi.
siaip mane gana sunku izeist, kai matai jog zmogus nusipirko brangu zaisla. as nieko pries tokia veikla neturiu.
na jei esi fotografas profesionalas tai as tada patylesiu ausis suglaudes. kad as juo esu pasigirt negaliu. bet cia is tos serijos kai bobute is amerikos fotkina su brangiu fotiku ir paskui tiesiog visa fotika priduoda i laboratorija, kad nuotraukas padarytu.
as nesakau kad nusipirkai kazkoki tai slamsta, bet tau to daikto galimybiu visiskai neprireiks.

shulcas

• Svečias
« Atsakymas #370 Įrašytas: 2011.05.03-11:40:02 »
Foto v studiju!!! :)

FOX

• Hero Member
  • Įrašai: 2763
  • Я
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #371 Įrašytas: 2011.05.06-20:32:39 »
Kas saudo tas galu gale kazkur pataiko(FOX)

berazumijus

• Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #372 Įrašytas: 2011.05.06-20:36:14 »
uz tokia kaina tikrai nereikalingas. geriau jau poliarizacinio paieskok kur kinijoj. tas tikrai pravercia jei daug atspindziu ar prie vandens. jis nera neutralus taip kad teks ivest korekcijas islaikyme, bet spalvu neiskraipo.

grandis

• Hero Member
  • Įrašai: 3637
  • Aš čia ne prie ko
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #373 Įrašytas: 2011.05.06-23:33:12 »
šiti visi filtrai: UV, Skylight, ir t.t. yra reikalingi pagerina kokybe foto, bet labiausiai jie reikalingi tam kad kad brangus stiklai turi daug visokiu padengimu mikrolux ir t.t. ir juos kaskart valant jie silpnėja, o užsukus filtra už kelis šimtus išsaugai objaktyva labai ilgam laikui  ;)
sita mintis negalioja zagluškėm (kitiniam objaktyvam), o daigtam turintiem išliekamaja verte
o polerizacinis filtras sumažina F/stopo verte beveik 4 kartus
Jai nepasidarysi pats, už tave niekas nepadarys, o jai padarys tai suchaltūrins ....
"grandis"

berazumijus

• Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #374 Įrašytas: 2011.05.07-00:34:54 »
na tas uv filras mano manymu tai tas pats kas su istikima zmona santykiaut su kandonu. poliarizacinis su siuolaikiniu fotiku labai itakos neturi parametram, nes viska matai ekrane kas dedas su ekspozicija. tiesa tai nera butinas aksesuaras, nes ji dar reikia ir pasukiot kol gauni normalu vaizda. yra dar nepamenu kaip vadinas tie filtrai, na is virsaus tamseni is apacios permatomi. skirti fotografuot sauleta diena gamtoj. ir siaip jei fotikas naudojamas buitinem salygom tai tokie dalykai isvis nereikalingi. nebent yra mintis tapt rimtu fotografu. o tokiu atveju teks ir i medi isilipus  fotografuot ir uz 100 metru su teleobjektyvu. siaip jau kazkas nori mane suslikais apmetyt, bet tai mano patirtis.
dideles bandiuros nepirkciau vien del to, kad nepatogu tampytis. su kitiniu objektyvu vistiek negausi nieko geriau nei su gera muiline.
p.s. as siuo metu fotografija neuzsiimu. tik domiuos naujienom.
p.p.s. ar labai daug kam prireiks paderint blystes galinguma, diafragma visais zinomais parametrais, islaikyma, taip vadinama balta balansa suderint ir dar bala zino kiek ten tu parametru. visa tai padarius tikrai nebebus ka fotkint :) nebent konkreciai zinai kur eini fotografuot ir atejas ivertini aplinka. priedo dar susiprogramuoji kokius 2-3 fotografavimo rezimus, kad galetum greitai keist.
jei kazkam tu galimybiu reikia tai as nieko nesakau - pirmyn.

+-Naujausi įrašai

Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. VII-as etapas by SergoT
2026.10.08-15:47:01

Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. 6-as etapas (9.27, sezono uzdarymas) by Lii
2026.09.28-08:20:29

FWB 300S.Parduotas by Mariaks
2026.09.22-18:34:47

Pneumatinis CZ su optika ZOS 10-40 ir balionais by liova
2026.09.22-13:41:07

gamo hunter440 by liova
2026.09.17-16:55:35

saudymas viesose vietose, sodybose, miske ir pan. by Klisas
2026.09.14-15:04:47

Vector Optics Raptor 4-14x50E by Kvazimodaz
2026.09.13-19:38:42

Optinis taikiklis Vector Optics Hugo 4-16x44gt Sfp (150e) by 3ligijus