REGISTRUOTIS »
Kas cia neaisku - muzzle energy yra kulkeles pradine energija tik palikus vamzdi. Butent tai chronium ir matuojama, nes tada kulkeles greitis didziausias ir toliau tik mazeja.
Tai rodiklis pagal kuri skaiciuojama galia.
Todel varzybose ir neleidzia reguliuoti ginklo, kuris didina kulkeles greiti/galia. Mano galva tai vienas ir tas pats
...Jei teisingai suprantu, pagal jūsų galvą, greitis = galia?Turiu automobilį, kuris sveria 1500 kg ir gali važiuoti 100 km/h. Kokia jo variklio galia? 100 AG ar 100 kW?Dokumentuose lyg ir mažesnė galia įrašyta, o jis ir greičiau važiuoti gali... .....
HW100 - taipHW110 - ne, ne ir dar karta nebet pasirode pakankamai sunkus (3.9 - 3.6 kg be optikos) Čia jie yra per lengvi sportui turėsi sunkinti. Sportui PCP normalus svoris ne mažiau 4,5kg ir į viršų kiek pakeli. Pas mus visi naudoja tarp 5-6kg. Spyruoklės dar sunkesnės.nedaug oro telpa, kas duoda tik apie 40 suviu 40 šūvių FAC prie 30J. Prie sportinių džiaulių apie 100 šūviųPatiko Air Arms HFT500 - bet irgi sunkokas, beto - viensuvis. Man nesiderina su moderniu daiktu.. ech kaip žmonėm plauna smegenis marketingas net graudu žiūrėti. Visi patys moderniausi sportiniai ginklai yra tik VIENAŠŪVIAI. Beje su būgneliu bus tikras hemarojus FT ar HFT, nes pagal taisykles pernešant šautuvą būgnelis negali būti šautuve. Atšaudžius takelį turėsi kiekvieną kartą išiminėti. Būgnelį galima laikyti pranašumu nebent siluetuose, bet yra niuansų su tais visais būgneliais, buna kad jie gadina kulkas ir dėl to didėja šautuvo sklaida, žodžiu maarketingo makaronų modernumas išlenda per kitą galą, kaip ir visose kitose srityse Beje jei šiandien man reikėtų rinktis naują PCP su šiandienine mano patirtim ir mane ribotų finansai tai mano pasirinkimas būtų būtent HFT500.
[...] Man uztenka suprasti, kad, tarkim, padidinus slegi reduktoriuje (tarkim) kulkeles greitis nuo to padides. [...]
Peace
Vistik nesutikciau su tamsta, kad apkaba - tai "marketinginiai makaronai". Mano galva tai ziauriai patogus dalykas, palengvinantis optikos prisaudyma
[...] Tik kaip apkaba gali palengvinti optikos prišaudymą sorry nesuprantu. [...]
Citata iš: Aidas 2023.11.14-13:23:57[...] Tik kaip apkaba gali palengvinti optikos prišaudymą sorry nesuprantu. [...] Elementariai. Kai nesi tikras, ar padarei gerą šūvį, ar nurovei, ar vėjo gūsis, ar kitokia kulka, ar reduktorius, ar optika, ar akį kreivai pridėjai, ar dar kas - iš vienos stabilios padėties tiesiog ramiai sau maigai nuleistuką ir po truputį matai, kaip formuojasi pataikymų grupė.Šaudant po vieną, labai daug tarpinių judesių atlikti reikia. Daug treniruojantis ir mokant šaudyti tai nėra problema, bet kai šaulys dar nejaučia šautuvo, nėra atidirbęs judesių - tuomet apkaba atrodo kaip išganymas.Čia gal labiau psichologinis dalykas, bet bent jau aš per jį praėjau.Man optikos prišaudymui reikia kelių dienų ir maždaug dėžutės. Čia ne vienam taškui, o lentelei.Su mažiau - kokybiškai gaunasi ne visada, kažkaip neužtikrintai jaučiuosi, rezultatai ant popieriaus tą tik patvirtina.Tai irgi gal labiau psichologinis dalykas, nei techninis. Techniškai tokiam šūvių kiekiui nematau objektyvių priežasčių.