REGISTRUOTIS »
Žiauru.Kaip supratau, esminis neigiamos įtakos faktorius - aukšta temperatūra, gal ir pasitaikantys jos pokyčiai..Pora minčių:a) plastikas temperatūroje minkštėja bei keičia gabaritus. Akivaizdu, kad prie 50+ kažkas vyksta kitaip, nei prie +20.b) Temperatūrinės deformacijos. Skirtingų medžiagų [šiluminio plėtimosi] bei [savitosios šiluminės talpos] koeficientai skiriasi.Dėl to daiktai išsiriečia kaip bimetalinė plokštelė - tiek nuo temperatūros, tiek nuo jos kitimo greičio.Jei bus noro ir įkvėpimo - šaudykla, chronografas, lazeris, kamera, termometras, fenas, termoizoliacinis vamzdžio kevalas (į kurį laisvai tilptų visas šautuvas), gal dar termostatas.Labai įdomu būtų lygiagrečiai testuoti dar ką nors - kad ir LGU, HW97 ar kitą TX.Radus esminę reiškinio priežastį bus lengviau ieškoti gydymo.Kiek pamenu, Alpha turėjo PPP be plastikinio stūmoklio manžeto. Kai kurie FWB irgi eina su metaliniais stūmoklio žiedais.Nepamenu tik, ar tai išspręsdavo visas gyvenimo problemas. Gal žinantys geriau papasakos.PCP su temperatūromis irgi turi reikalų - esu matęs jų ir blizgančių, ir su priklijuotais termometrais.Galima ir PCP kartu ištestuoti - šiltame krašte visiems šilta bus.Neaišku tik, kokioje įstaigoje mokslinę disertaciją reikės ginti
Žodžiu rūgštu ten su temperatūromis buvo visiems, nesvarbu kokio gamintojo šautuvas.
Aidai, ten Duracoat padengimas. Mano pozicija tokia- reikia vengt betkokių plastikinių , guminių, detalių, tepalo ginkle, kas visada kelia gedimų tikimybę. Aš su metaliniu žiedu visada šaudžiau, tai jau nepamenu kaip ten su ta guma. Privalumas kad itin stabilus greitis, dzin temperatūra, šaudymo intensyvumas. Minusas kad neišsivalo cilindras. Pvz gavus dulkių, patekus smėlio kruopai guma išvalo, sustumia brudą į cilindro dugną, o žiedas ne, velia cilindrą. Taigi lauko salygom žiedas nėra panacėja. Manau joks tiuningas kardinaliai, Aido įvardintų problemų, neišspręs. Vienintelis dalykas kas duos rezultatą tai dalyvaut, stebėt, fiksuot, pažint savo ginklą, kaip elgiasi prie įvairių sąlygų. Visos modifikacijos tik priveda prie to kad mum vėl iš naujo reik pažint, pratintis prie ginklo. Pasaka be galo...
Gal kažką ir painioju, bet kiek pamenu fiziką - mažiausiai įkaista baltas paviršius.