Mano pirmasis šautuvas ir pirmasis mano darbas

Vargau ilgokai prie jo. Šiandien galima sakyti "pagaminau" bet dar ilgas derinimas laukia. Dabar yra taip viskas: poreduktorinis 80 bar (dėkoju Žalias7

) vantiliaus dalyje taip padaryta

ten tas kur "4" parašyta, tai visas skylės diametras. Štokas 2mm. išlindęs 2,3mm. Daužiklį išlengvinau, kokia masė- nežinau. Pasidariau ir spyruoklės nuspaudimo reguliatorių. Kaupiklis originalas, tik padidintas (perechodas nuo reduktoriaus iki kaupiklio sudaro tūrį) regis 13 cm
3 . Iš viso to gavosi ne tas kaip norėjau ir tikėjausi

. Peredozas buvo nemažas, tai po to lėkiau prie grąžtų dar lengvint daužiklį. Kai spyruoklė mažiausiai įtempta, gavau 8,88J, o tai įtempiau iki max. išėjo ...7,6J

kažkokia čia man mistika, sumažėjo galia, bet peredozas ženkliai pamažėjo taip pat- bent vienas geras dalykas.
Šiaip labai noriu gauti 16J. Mąstau tą dalį praplatinti, kur "3,5" piešiny nurodžiau iki kokių 4,5, dar gal reiks įdėti originalią spyruoklę į ventilių (dabar tai stiproka gal įmesta, kai muštuko spyruoklė originali), gal naujai išlengvintas daužiklis dar padės ir dar turiu 8mm laaabai stiprių spyruoklų- kai įdėjau vos trumpesnę, nei originalas- tai net neįmanoma užtraukti, tai sutrumpinau, o tada jau kai daužiklis užsikabino už nuleistuko, tai vos jį nuspausti galima

. Ir dar man visai nemielas dalykas, kad gauti 16J, galvoju tą dalį, kur "4" piešiny praplatinti, bet labai to nenoriu, nes tada grąžtas apdraskys kraštus, kur vožtuvas remiasi į bronzą ir reiks juos nušveisti ir ko gero per naują prišveitinėti, o to baisiai nekenčiu, nes su tuo knisausi ilgą laiką, bet dabar regis pramokau. Nu regis tiek, net nežinau, gal dar padės poreduktorinį pakelti iki 100. Gal kaip nors tuos 16J išgimdysiu