+- +-

Nuorodos

+-Narystė

Welcome, Guest.
Please login or register.

Forgot your password?

Varžybos

REGISTRUOTIS 
»

+-Statistika

Members
Total Members: 1370
Latest: pppp
New This Month: 0
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 182723
Total Topics: 5409
Most Online Today: 638
Most Online Ever: 4153
(2026.04.23-01:47:18)
Users Online
Members: 1
Guests: 506
Total: 507

Autorius Tema: HFT  (Skaityta 96436 kartus)

wviddas

• Hero Member
  • Įrašai: 894
    • Žiūrėti profilį
Re: HFT
« Atsakymas #60 Įrašytas: 2008.03.08-11:39:00 »
Vasara is ft pozos beveik 100% varciau...Dabar treniruociu nulis,sautuvas po rekonstrukcijos ir zos,o isbalansuotas-nezinau....Paskutini karta,baigdamas strielka nukaliau is 55m kamstuka,is 42m 1 centa,bet forma tikrai prasta...:question:

zalias7

• Administrator
  • Hero Member
  • Įrašai: 2620
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #61 Įrašytas: 2008.03.08-11:43:02 »
wvidas as girdejau, kad saudai gerai, bet cia tik kaunieciai zino, as kaip is kaimo retai kaune bunu, tai man rodiklis varzybu reitingai

:P

wviddas

• Hero Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #62 Įrašytas: 2008.03.08-11:56:27 »
Pas mane sodyba Ukmergej prie ezero-vienkiemis....ten ir prisisaudau ir alucio pageriu,pasimaudau,pazvejoju-labai sunku sugalvot rimta priezasti ir nusiraut i varzybas.Ziema irgi- galiu leist sau pasaudyti kiekviena savaitgali,bet.....trumpam,uz tai daznai.???...jei "priburciau" saviskei nora,butu paprasciau.;D

zalias7

• Administrator
  • Hero Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #63 Įrašytas: 2008.03.08-11:58:49 »

Citata
wviddas rašė:
Pas mane sodyba Ukmergej prie ezero-vienkiemis....ten ir prisisaudau ir alucio pageriu,pasimaudau,pazvejoju-labai sunku sugalvot rimta priezasti ir nusiraut i varzybas.Ziema irgi- galiu leist sau pasaudyti kiekviena savaitgali,bet.....trumpam,uz tai daznai....jei "priburciau" saviskei nora,butu paprasciau.

Burimo saviskei reikia pasimokyt pvz. is Quicker Lii ir kitu , man irgi reiktu ait i kursus :)

esoxiukas

• Svečias
« Atsakymas #64 Įrašytas: 2008.03.08-12:33:31 »
ft pozoi v ienas reikalas, o as sneku saudymaatsilaupus nuo kelio be jokiuatramu. 100% netikiu kad kas pataikytu dar jauciu nera tokio

wviddas

• Hero Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #65 Įrašytas: 2008.03.08-12:42:40 »
...varo,varo-paziurek i varzybu rezultatus,tik yra skirtumas kur is vienos pozicijos serti taikini tam paciam atstume ir kur eiti per takelius,i saule blizginti,uzpakali "trinti" kokioj akmenuotoj vietoj...;D

zalias7

• Administrator
  • Hero Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #66 Įrašytas: 2008.03.08-12:51:07 »
Niu gerai baigiam "pipiskom" matuotis ir snekam apie HFT .
Man tas irgi aktualu, viena optika nuziurejau, bet ji grynai HFT, jei naikins ner ko pirkt tada :inno:

Lala

• Hero Member
  • Įrašai: 611
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #67 Įrašytas: 2008.03.08-14:43:12 »
Sveiki,

As asociacijos narys.
Ka parasysiu, tai tik mano asmenine nuomone.

Ar bus FT3, HFT tai priklauso nuo sauliu, kurie saudo tose klasese.

Jei ju yra, klases bus. Asociacijoje tikrai ras palaikyma norintys saudyti pniaumatika. Esu tikras, kad nei HFT, nei FT3 asociacijai nebus "kaip 3 koja" :)

Kad ofisiailiai saudyti galima tik su tvarkingais ginklais aiskinti manau nereikia.

Jei kas turi nelegalu (pvz 30 J ) ginkla, kazin ar turetu tureti vilties dalyvauti oficialiose varzybose kuriose leidziama 16.J

Organizuodamas varzybas kuriose dalyvauja sauliai su neatitinkanciais LR istatymu ginklais jau darai nusikaltima.
Naturalu, kad asociacija privalo laikytis LR istaymu ir nuostatu. Populiarinti si sporta....

Siuo metu yra redaguojamos asociacijos taisykles. Jose yra rasoma ir apie HFT.

Del oficialaus inter. puslapio, tai jis tik kuriamas. Laikinai, kol jo nera, asociacija naudojasi kitu puslapiu.
Dar, supraskit. Asociacijoje tokie patys zmones, kaip ir Jus. Visi turi darbus, seimas, ...
Galetu nieko nedarys, tik varzybas sau, siaurame rate...
Dabar stengiasi, kazka daro ir "streliu" dar nuo forumieciu gauna, kad netaip daro, ar per mazai.

Kol2ne! Sekmadieni i Nemencine! :)

Citata
Kol2nas rašė:
Lii rašė:
Nesmiega?

Manau, kad ta 3 kategorija lietuvoj isvis numirs.. Saugumas niekam nerupi, o FT3 teisiog ner kam saudyt..

Na, nemanau, kad ta trecia kategorija reiketu marint. Jei asociacijai ji yra kaip suniui penkta koja, galima visa FT skelt i dvi dalis. FT2 FT1 ir junior gali organizuot asociacija, o HFT, kaip visiskai atskira subjekta, perduot Airguns.lt komitetui, taip kaip manau didziaja dauguma sitos bendruomenes ir sudaro tokio tipo sauliai.
manau paraleliai eidamos sitos sakos greiciau istobules ir atnes daugiau naudos, nes per vienas varzybas sunkoka suderint, kad ir vieni ir kiti galetu saudyt, nes pagrinde varzybos buna orientuotos i FT, o HFT lieka kaip is bedos priimta grupele :)
na va cia tokie mano pamastymai. kaip jums tokia mintis?

Quicker rašė:
Mano gilia asmenine nuomone, paprasciausiai reiketu grazinti FT3 kategorija ir pritraukt i ja daugiau zmoniu, o HFT palikt neiskaitinems...

na o FT3 manau is principo nerealu prikelt. nes dar is nieko neteko girdet klausimo "o kaip galia sautuvui sumazint?" :)

DeividoX

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Įrašai: 3294
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #68 Įrašytas: 2008.03.08-15:24:09 »
Man toks klausimas kilo, o galima naudot akies uzdengeja ant optikos? Tuoj padarysiu nuotrauka- idesiu:azn: http://host-photo.com/photo.php?f=xResizexWizardx1.jpg
http://host-photo.com/photo.php?f=ResizexWizardx2.jpg
http://host-photo.com/photo.php?f=ResizexWizardx3.jpg
Ir kodėl taikliausias šuvis būna "nutrauktas" :)
FWB 300s, optikėlė NS N 8-32X60

quicker

• Svečias
« Atsakymas #69 Įrašytas: 2008.03.08-15:41:37 »
Tai kad FT3 saudydavo daugiau nei dabar HFT :D Butu kam saudyt, bet reikia zmones sudominti...

Citata
Lii rašė:
o FT3 teisiog ner kam saudyt..

Hablicelis

• Svečias
« Atsakymas #70 Įrašytas: 2008.03.08-20:34:03 »
Įstatymas ginklus skirsto į keturias kategorijas, o sportuojama įvairiais ginklais pradedant 7,5 J pneumatika ir baigiant 5,5 kJ karabinais, kuriais šaudoma į tolimus taikinius (600 - 800 metrų).

Lala, sutik - nėra kategorijos visiems norintiems. Nelegalūs yra visi ginlai nuo 7,5 J ir teisiškai kažin aš didelis skirtumas tarp 16 ir 24 J. Mano supratimu - jokio (bent jau teisininkui, kuris neturi nei laiko nei nori gilintis į tai ką tu veikei ir kaip tu tą veikei). FT2 ir FT1 priima visus norinčius dalyvaut. Buvau keliose varžybėlėse, nepastabėjau, kad kas tikrintų ginklų legalumą. :)

Citata
Lala rašė:
<..>
Jei kas turi nelegalu (pvz 30 J ) ginkla, kazin ar turetu tureti vilties dalyvauti oficialiose varzybose kuriose leidziama 16.J

Organizuodamas varzybas kuriose dalyvauja sauliai su neatitinkanciais LR istatymu ginklais jau darai nusikaltima.
Naturalu, kad asociacija privalo laikytis LR istaymu ir nuostatu. Populiarinti si sporta....
<..>

Lala

• Hero Member
  • Įrašai: 611
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #71 Įrašytas: 2008.03.08-22:32:15 »
Sutinku.

Todel ir rasau, kad jei bus saudanciu HFT ar FT3 tos klases ir bus. Tik reikia, kad ginklai bent jau atitiktu kategorijas.

Citata
11 rašė:
Įstatymas ginklus skirsto į keturias kategorijas, o sportuojama įvairiais ginklais pradedant 7,5 J pneumatika ir baigiant 5,5 kJ karabinais, kuriais šaudoma į tolimus taikinius (600 - 800 metrų).

Lala, sutik - nėra kategorijos visiems norintiems. Nelegalūs yra visi ginlai nuo 7,5 J ir teisiškai kažin aš didelis skirtumas tarp 16 ir 24 J. Mano supratimu - jokio (bent jau teisininkui, kuris neturi nei laiko nei nori gilintis į tai ką tu veikei ir kaip tu tą veikei). FT2 ir FT1 priima visus norinčius dalyvaut. Buvau keliose varžybėlėse, nepastabėjau, kad kas tikrintų ginklų legalumą. :)

Lala rašė:
<..>

<..>

Mykolas

• Svečias
« Atsakymas #72 Įrašytas: 2008.03.08-23:40:50 »
kaip patikrins legaluma - manau nebedaug kam ir leis :inno:

Kol2nas

• Hero Member
  • Įrašai: 641
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #73 Įrašytas: 2008.03.09-23:48:39 »
Citata
Lala rašė:
Kol2ne! Sekmadieni i Nemencine! :)

aha, as tai mielai, bet va sedziu smagiai sau darbe... geriausiu atveju treciadieni, nes antradieni vel para nusimato..

Burbulas

• Svečias
« Atsakymas #74 Įrašytas: 2008.08.04-12:26:59 »
Prikeliu sena, bet manau labai aktualia tema. Kadangi HFT oficialiu taisykliu dar neturime (cia kalbu apie LTFSA), o informacijos nuotrupos isbarstytos po visa foruma ( ir tai dazniausia nuomoniu pavidalu, ale manyciau turetu buti… ir t.t.) – trumpai parasysiu kokios buvo taisykles, nesenai ivykusiose, LTFSA 4 etapo varzybose.  Tikiuosi, kad si informacija bus idomi dar nedalyvavusiems ar buvusiems tik draugiskuose airguns.lt varzybose.  Pries varzybas ilgai kamantinejau organizatorius :)(aciu jiems uz kantrybe) ir kai kurie punktai man buvo naujiena. Taigi :
1.Saudoma is pozos klupant, stovint arba gulint (pasirenkama laisva valia). Privalomos pozos (kai buna prie takelio nurodyta sauti stovint ar klupant) privalomos tik FT1 FT2 dalyviams, HFT ir FT junior neprivalomos.
Draudziamos bet kokios saudymo pozos kai uzpakalis siekia zeme (FT pozos ale „beduinas“ ir jos variacijos ) . Klupant uzpakalis gali remtis i kojos peda, bet tarp kojos ir zemes turi  buti tarpas ( kojos peda, ant kurios atremiam uzpakali, remiasi i zeme pirstais o kulnas nukreiptas i virsu.
2.Pagalves drauziamos kaip ir betkokios kitos pagalbines priemones, todel saudant atsigulus  po ranka nieko nepasidesi kaip ir klupant nepasikisi pagalves po uzpakaliu ar po keliu. Galima naudoti tik nestorus kilimelius, kad neissipurvint, bet jie negali buti panaudoti kitam tikslui (atrama ir t.t.)
3.Sautuvu galingumas ne daugiau kaip 16J (ir kazkiek desimtuju, nepamenu ) Tiesa nieks ir nematavo.
4.Saudyt buvo galima nebutinai per vartelius tik reikejo liestis, kazkuria kuno dalimi, vieno is varteliu pagaliu (jei saudoma ne per vartus galioja ta pati taisykle – saudymo linija (kitaip - stop linija) turi eiti tarp vamzdzio galo ir nuleistuko). Galima buvo atremti sautuva ant varteliu kuoliuko, tik tarp kuoliuko ir sautuvo turi buti tarpinė –ranka, koja ar kita kuno dalis :).
5.Saudymo laikas – vienam suviui 1min. Takeliuse buvo po du taikinius taigi bendrai 2 min takeliui. Taikiniai tie patys kaip ir FT1 ir FT2 (realiai, tai nei karto to laiko nepritruko, medituot ten nera ko, nes nei paralakso nei didinimo sukiot negali). Tiesa tas laiko skaiciavimas Ft dalyviams – labai gerai. Jokiu kamsciu nebuvo :).
6.Daugiasuviams sautuvams isimti detuves po kiekvieno suvio nereikejo ( su salyga, kad sautuvas ne pusautomatis)
7.Taskai kaip visad – pataikei i silueta -1 , nuvertei-3, dievui i langus-0

Jei ko svarbaus nepaminejau ar suklydau prasau mane pataisyti.

+-Naujausi įrašai

Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. VII-as etapas by SergoT
Šiandien 15:47:01

Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. 6-as etapas (9.27, sezono uzdarymas) by Lii
2026.09.28-08:20:29

FWB 300S.Parduotas by Mariaks
2026.09.22-18:34:47

Pneumatinis CZ su optika ZOS 10-40 ir balionais by liova
2026.09.22-13:41:07

gamo hunter440 by liova
2026.09.17-16:55:35

saudymas viesose vietose, sodybose, miske ir pan. by Klisas
2026.09.14-15:04:47

Vector Optics Raptor 4-14x50E by Kvazimodaz
2026.09.13-19:38:42

Optinis taikiklis Vector Optics Hugo 4-16x44gt Sfp (150e) by 3ligijus