REGISTRUOTIS »
Trojak rašė:Na ir kur cia parasyta apie pneumatinius?III. Medžioklės įrankiai ir priemonės, medžioklės būdai ir terminai11. Vadovaujantis Medžioklės taisyklių 61 punkte nustatytais apribojimais ir draudimais, medžiojant leidžiama naudoti šiuos įrankius ir priemones:11.1. įrankius:11.1.1. medžioklinius lygiavamzdžius, graižtvinius ir kombinuotus šautuvus su optiniais taikikliais ar be jų;11.1.2. lankus ir arbaletus su optiniais taikikliais ar be jų;
Audrius rašė:Esu draudimų ir apribojimų šalininkas. Man sukelia šypsena nuolat kartojama frazė- "Draudimais nieko nepasieksime". Ir taip visose mūsų gyvenimo srityse- dėl alkoholio vartojimo, narkotikų, prostitucijos, šautuvų ir t.t.t.t.Sutikit- visų mūsų elgesį riboja, valdo, saisto draudimai. Jie kyla iš mūsų sąmonės arba iš išorės-etikos normos, įstatymai, specialios taisyklės-formalios ar neformalios ir t.t. Dalis žmonių, turinčių tam tikrą teisinės kultūros lygį ( o vienas iš teisinės kūltūros apibrėžimų yra "vidinis poreikis elgtis teisėtai"), gali visuomenėje realizuoti savo poreikius visiškai nepažeizdamas kitų asmenų teisių ir interesų. Tokiems kaip jie išoriniai draudimai ir apribojimai kaip ir nereikalingi. Tačiau puikiai suprantame, kad visuomenė šiuo aspektu labai nevienalytė. Kitiems, dėl amžiaus, dėl antivisuomeninių pažiūrų, dėl visos eilės priežasčių net nekyla vidinis poreikis gilintis į galimas savo elgesio pasėkmes. Tokiais atvejais reikalingi draudimai, apribojimai ir sankcijos už jų nevykdymą. Gyvenime nėra tik juodos ir baltos spalvos.. Išties, mes, net ir laikydami save kultūringais, darome formalių teisės pažeidimų. Manau svarbiausia, kad tie teisės pažeidimai neperauktų į kitų asmenų teisių pažeidimą- nepradėtume savo orinukais gadinti svetimą turtą,ar net kenkti sveikatai..Pabaigai pateiksiu iliustraciją, kodėl aš esu toks bambeklis.Neseniai mūsų rajone buvo nuteistas 17 m. jaunuolis. Už štai ką- po pamokų su draugu pasiėmė "kinietį" (tą už 130 Lt), nuėję į pievą padaužė butelių, po to nuėjo į apleistą pastatą šaudyti balandžių. Tų nerado, bet pro langus matėsi praeivių. Šovė į pro šalį už 30 m einančias klasioke- taikė į vieną, bet pataikė kitai į ranką prie alkūnės. Jos paspiegę nuėjo į ambulatoriją. Vaikinas dar pašaudė į pravažiuojantį dviratininką.. Teko bendrauti su ta mergina- po šūvio nutirpo ranka, operavo ilgai, sakė gydytojas, kad neranda kulkos ir norėjo palikti, bet rado, sakė, kad visai arti buvo nervas. Pasėkmės galėjo būti liūdnesnės.Taigi, pas mus negali būti jokio liberalizmo. Na, nebent sporto klubuose, kur kažkas gali laiduoti už šaulio psichikos stabilumą, patikimumą, kur esama kontrolė, kur žmogus jau įgijęs tam tikrą elgesio su ginklu kultūros lygį.
Audrius rašė:Zalias, neperlenk. Aš nesakiau, kad reikia uždrausti pneumatiką. Aš sakau, kad esu prieš liberalizmą šioje srityje. T.y. nereikia didinti 7,5 J apribojimo, o lengvatos tik sportininkams.Nelyginkim šautuvų su kirviais ir kitais namų apyvokos daiktais. Tie daiktai turi ūkinę, buitinę paskirtį, o teisės pažeidimams panaudojami tik atsitiktinai. Šautuvas turi vienintelę paskirtį - per atstumą sunaikinti taikinį.