ATVIRA BENDRUOMENĖ PATAIKANTIEMS
Labas,
Svečias
. Prašome
prisijungti
arba
užsiregistruoti
.
Pasigedote savo
aktyvacijos laiško?
1 valandą
1 dieną
1 savaitę
1 mėnesį
Visada
Prisijungti naudojant naudotojo vardą, slaptažodį ir sesijos trukmę
Naujienos:
Pradžia
Forum
Pagalba
Ieškoti
Kalendorius
Prisijungti
Registruotis
airguns.lt
»
Forum
»
Vieta Parūkymui
»
Medituojam
»
Tekinimo, frezavimo ir kt stakles
Nuorodos
Mato vnt. skaičiuoklė
Narystė
Welcome,
Guest
.
Please
login
or
register
.
Login:
Password:
Login for:
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Forgot your password?
Varžybos
REGISTRUOTIS
»
Statistika
Members
Total Members: 1370
Latest:
pppp
New This Month: 0
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 182723
Total Topics: 5409
Most Online Today: 619
Most Online Ever: 4153
(2026.04.23-01:47:18)
Users Online
Members: 0
Guests: 530
Total: 530
« ankstesnis
sekantis »
Spausdinti
Puslapiai:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
28
Autorius
Tema: Tekinimo, frezavimo ir kt stakles (Skaityta 267064 kartus)
berazumijus
Hero Member
Įrašai: 10272
Me
Re: Tekinimo, frezavimo ir kt stakles
«
Atsakymas #135 Įrašytas:
2012.08.03-23:56:42 »
isitaisiau toki suvirinimo aparata - raso ir mma ir tig yra. na lyg ir yra. su mma viskas aisku. kol laukiu kinietisko reduktoriaus dujom domiuos kas su kuo tig'e valgoma. aliuminis kiek supratau virinamas tik kintama srove, tiksliau galima nekokybiskai ir su pastovia. dujos tokiu atveju tik svarus argonas. dabar toks klausimas zinovams - ar verta prasidet su tuo argonu ar uztenka ir co2 ? ar vistik ir paprasta gelezi geriau su argonu tig virint ? tiksliau ar verta ? ir kas gausis jei su argonu ir pastovia srove aliumini virint ? (gal kartais prireiks) toliau - pameginau as ta tig be duju pakurt... na ir pasikure - per kelias sekundes nudege elektrodo galas ir keramika ikaito iki raudonumo. laikiau kaip ir rasoma apie 1cm atstumu. auksto daznio uzdegimas yra. bet kai uzsikure prie kokios 50a sroves tai pasirode kaip kokia pragaro masina. istrukcijoj raso, kad ausinamas oru, bet kyla itarimas kad ir paduodamos dujos ausina. gal del to taip baisiai viskas ?
Prisijungęs
mano nuomone yra asmenine ir ji gali but neteisinga
Genijus
Hero Member
Įrašai: 2278
«
Atsakymas #136 Įrašytas:
2012.08.04-10:25:50 »
Su argonu galima viska virinti. Bet jis brangus, todel kibirus geriau su co2 virint... O del tig tai kas ten uzsidege ?
volframinis elektrodas ? Turbut todel kad gavo deguonies. Dujos reikalingos ne del ausinim, o kad apsaugoti nuo oro .
Prisijungęs
Gamo STUTZEN+Iz-38c+QB78+FWB150
Lincas25
Hero Member
Įrašai: 816
Panevėžys
«
Atsakymas #137 Įrašytas:
2012.08.04-15:06:39 »
TIG'as yra gerai. Pamenu mes su tuometiniu svedu ESAB TIG'u lietus ratlankius virindavom, tai budavo 15-20 Lt/cm
TIG'ui svarbu naudot gera "prisadke" - vielos strypelius, degiklio tutos ir antgaliai dega, nes tai yra labiausiai apkrova patiriancios dalys. O siaip Siauliuose nulek i Serpantina arba Emilita, ten tau paaiskins ka su tuo daiktu gali daryti
Prisijungęs
tykiai book ir book budrus
Crosman 3576 gamyklinis
Crosman TR77 NPS + CenterPoint 4x32
berazumijus
Hero Member
Me
«
Atsakymas #138 Įrašytas:
2012.08.06-05:11:51 »
na kai pasikuriau tig rezimu tai visai kitaip atrodo nei paprastai virint. duju iranga kolkas dar keliauja tai nenoriu toliau degint elektrodus. nepigus jie nors pas kinieti per puse pigiau nei turguj, nebekalbant apie kokia parduotuve
o kas buvo tai elektrodas pradejo varvet ir keramine stikline ar kaip ten pavadint iki raudonumo ikaito, sakau bus graziausiai jei ir ta prades varvet
ir tai po kokiu gal 5s. dar gana stiprus ozono kvapas. panasus efektas kai kemp'e dujos baigias. bet kiek dar supratau is domejimosi teorija, kad papildomai paduot metalo daug ir nereikia. daug ka galima ir isvis be jo suvirint. tai va ir padariau isvada kad beda duju nebuvime. pasiklaust is pazystamu suvirintoju niekas nera su tig nieko dares. firmoj vadybininkas turbut nieko daugiau nezino tik kad ju aparatai patys geriausi nes brangiausi
pas rusus dabar forumus skaitineju, bet ten tiek visko kad sakau gal kur arciau ir konkreciau kas pasakys. prie to pacio dar klausimelis o kokia duju iseiga matuojant baliono uzpildymais ? turiu 2 gesintuvus po kilograma ir 1 3kg. daug virint nesiruosiu, grynai buitiniam-eksperimentiniam lygyj. ebajuj radau ir po 390gr - matomai uztenka ir tokiu, vietos nedaug, nenoriu uzsiverst dideliu balionu nors ir metams.
Prisijungęs
Auris
Hero Member
Įrašai: 652
«
Atsakymas #139 Įrašytas:
2012.08.06-21:20:09 »
Kiek žinau tai tiek su kempais tiek su tigais virina su angliarūgštės/argono mixu. Pats jį naudoju su kempu, gražiau virina. Baliono pildymas biški per 100lt, bet su mano virinimu tai keliem metam baliono pakanka.
Prisijungęs
berazumijus
Hero Member
Me
«
Atsakymas #140 Įrašytas:
2012.08.06-23:04:08 »
na tada man kad ir dazniau reiks pildyt bet manau uzteks mano poreikiam ir tu gesintuvu. pas mus 40 litru baliono pildymas argonu 90lt o co2 tik 40. del mikso neklausiau bet ir as toki dalyka esu girdejas. ko gero pradziai uzteks ir ko nors pigiau. ir dar klausimas gal tam kartui pries paskutinis
- ant aparato yra 2 reguliavimo rankeneles - 1 - visai suprantama virinimo srovei o kita kazkokia "intencity" ar panasiai. ji ka daro ? grubiai pasukiojus abiejuose rezimuose akivaizdziai nieko nepastebejau. ar ji veikia tik tig rezime ar kaip ?
Prisijungęs
Genijus
Hero Member
Įrašai: 2278
«
Atsakymas #141 Įrašytas:
2012.08.06-23:09:22 »
Tige daug priklauso nuo to kokio daznio impulsais virini . Tai speju kad tam ta rankenele ir yra...
Aluminum TIG Welding Frequency Effects
«
Paskutinį kartą keitė: 2012.08.07-18:32:55 sukūrė Genijus
»
Prisijungęs
Gamo STUTZEN+Iz-38c+QB78+FWB150
naugis
Naujokas
Įrašai: 5
«
Atsakymas #142 Įrašytas:
2012.08.07-06:07:50 »
Pats daug metų kempu virinau su co2, o dabar ponas viršininkas susimylėjo ir nupirko mixso(argono82%-co2 18%),tai skirtumas kaip diena nuo nakties.Pirma galvojau,kad kempui kažkas negerai(purškė,spjaudėsi),o dabar kaip bitutė duzgia,o ir siūlės kokybė visai kita.Su tigu nebandžiau,nes jo neturiu.Džiaugiuosi tuo ką turiu.
Prisijungęs
berazumijus
Hero Member
Me
«
Atsakymas #143 Įrašytas:
2012.08.07-11:34:06 »
na buitinem reikmem ir grynas argonas nebrangu 3 litrai. teoriskai is 2 balionu ta miksa ir paciam galima pasigamint virinant, bet manau kai pasibaigs kas balionuose yra tai teks argona uzsipilt. kiek skaiciau tai juodiems metalams didelio skirtumo nera. pasijaucia tik nerudyjanciam plienui o aliumini neimanoma kokybiskai su co2 virint, nes co2 aktyvios dujos o ne inertines kaip argonas.
Prisijungęs
Driskius
Jr. Member
Įrašai: 96
GuestAtsibodo rasyt : skaitykit irasus apie pensininka , ziopli ,dieduka ir tt.irasai vieno zmogaus = tie patys...
«
Atsakymas #144 Įrašytas:
2012.08.07-12:12:02 »
Jei jau cia eina kalba apie tekinimo stakles , manau, kad nebus dideles klaidos , jei pakalbesim ir apie irankius;( taip , kaip garaze stovi tekinimo stakles 1A616 ) Problema su matavimo irankiais , konkreciai reikalingas RUSISKAS slankmatis - gilmatukas 125 mm ( kinietiski gal 4 isrikiuoti guli kampe ,nukrito nuo stalo ir jau perzegnotas , gali naudoti tik statyboje)
Lenkai gamina iki 160 mm ilgio , bet vistiek metalas - kose !
Isbandytas ir metrinio - colinio matavimo skale slankmatukas
Gal kiek rimtesnis butu su laikrodinio tipo indikatorium slankmatis.
Is savo puses keitimui galeciau pasiulyti rusiska nauja ( nenaudota SSSR gamybos mikrometra , pagal ismatavimus)
Kas dar mano staklese ''PROTINGU zmoniu suchalturinta'' : Peiliu laikiklio padas nuleistas zemyn gal 8 mm , neuztenka su plokstelem atreguliuoti peilio pastatymo auksti , turi buti auksti peiliai.
negaliu tekinti ilgu kugiu , nes peiliu laikiklio virsutine dalis neisardomai sujungta su suportu.Norint visa tai istaisyti , reiketu pakeisti virsutine pasukama suporto dali kartu su peiliu laikikliu.Siaip stakles dirba tiksliai , piauna visus sriegius , as jomis patenkintas.
Prisijungęs
Mano parašas...
berazumijus
Hero Member
Me
«
Atsakymas #145 Įrašytas:
2012.08.07-22:55:22 »
salia mano darbo yra tokia idomi parduotuvele. na ten nuo rusisku varsciuku iki peiliu ir sriegikliu visko yra. kai kas nauja kai kas isvis tinka tik i metalo lauza ir parduodamas kaip jis. toks sendaikciu turgus-parduotuve. krito i aki kad kazkokiu slankmaciu buvo. lyg ir laikrodiniu. bet ju ir kainos ne kinietiskos. ir ne kaip nauju nors nauji. paziuresiu ir prie galimybes nufotkinsiu. aisku geriausiai butu paciam paciupinet ir pirkt/nepirkt. dar yra nauju ivairiu is rusijos uzsakomu dalyku parduotuve. bet va buk gudras ir pasitikek kad tikrai bus rusiskas o ne kitaicas is rusijos ir dar brangiai... o del kinieciu tai turesiu omeny
gerai kad turiu dar senus 2 rusiskus tik 1 gaila nevisai mano tai negaliu siulyt. tiesa o jei turguj uzmacius tai kokie pozymiai atpazinimui kad daiktas kazko vertas ? gal SSSR uzraso nepadirbineja ?
Prisijungęs
Magirus
Full Member
Įrašai: 149
«
Atsakymas #146 Įrašytas:
2012.08.08-21:48:45 »
Egidijau, ar tavo minima parduotuve "inovesta", ar dar kokia kita kurios as dar nezinau ? imesk adresiuka mane taip pat domina ru. irankiai staklems ir t.t.
Prisijungęs
Mano parašas...
Driskius
Jr. Member
GuestAtsibodo rasyt : skaitykit irasus apie pensininka , ziopli ,dieduka ir tt.irasai vieno zmogaus = tie patys...
«
Atsakymas #147 Įrašytas:
2012.08.10-09:26:38 »
kinietisko sklankmacio gylio matavimo juostele turi vos ne 0,5 mm laisvuma i sonus (kliba ) korpuse su bulgarke ipiautas kreivas 1 mm plisys, o kad juostele gilio matavimui neiskristu, tai jos galas uzlenktas ir del garantijos dar paprasyta pusautomacio pagalbos - uzsnargleta... na , aisku visa tai yra paciam korpuso viduje ir perkant nesimato.Kai nukrito nuo stalo , tai pamaciau kazka tai labai primenanti papugos snapa...nes metalas - kose
O su rusisku slankmaciu atpyliau 3 metus kariuomenej ir jokiu nusiskundimu nebuvo.
Prisijungęs
Mano parašas...
berazumijus
Hero Member
Me
«
Atsakymas #148 Įrašytas:
2012.08.11-13:41:07 »
2magirus - lygtai ne inovesta, dabar pavadinimas uzkrito, fabiola va
vairo gatvej praktiskai ant sankryzos su tilzes g. ten jie prekiauja is bankrutavusiu imoniu surinktais daiktais, taip kad yra visko ir daug kas pigiau nei turguj. didziausias pasirinkimas tai sriegimui ir varztus sveria kg o ne vnt. o ir tie pagrinde rusiski o ne kinietisko metalo. deje slankmacius jau ispirko kazkas anksciau
yra tik pusmetrinio ilgio. atskirai yra ir visokiausiu baldu po pigiaja ir brangiau. naujiena - yra keli freono balionai visai simpatiski. bet lyg ir netinka co2 ir panasiai.
Prisijungęs
Driskius
Jr. Member
«
Atsakymas #149 Įrašytas:
2012.08.15-09:25:52 »
Gal kartais kur nors uzsirasei ju tel Nr ? O tai atpilti i Vilniu 100 su virsum km vien tik paziureti , lyg tai ir nenormalu butu...
Prisijungęs
Mano parašas...
Spausdinti
Puslapiai:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
28
« ankstesnis
sekantis »
airguns.lt
»
Forum
»
Vieta Parūkymui
»
Medituojam
»
Tekinimo, frezavimo ir kt stakles
Naujausi įrašai
Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. VII-as etapas
by
SergoT
Šiandien
15:47:01
Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. 6-as etapas (9.27, sezono uzdarymas)
by
Lii
2026.09.28-08:20:29
FWB 300S.Parduotas
by
Mariaks
2026.09.22-18:34:47
Pneumatinis CZ su optika ZOS 10-40 ir balionais
by
liova
2026.09.22-13:41:07
gamo hunter440
by
liova
2026.09.17-16:55:35
saudymas viesose vietose, sodybose, miske ir pan.
by
Klisas
2026.09.14-15:04:47
Vector Optics Raptor 4-14x50E
by
Kvazimodaz
2026.09.13-19:38:42
Optinis taikiklis Vector Optics Hugo 4-16x44gt Sfp (150e)
by 3ligijus
2026.09.12-20:48:36
Walther Rotex Rm8 30j .22cal su priedais 599 euro
by 3ligijus
2026.09.12-20:44:51
Girardoni
by
Ryklys
2026.09.09-18:28:01