+- +-

Nuorodos

+-Narystė

Welcome, Guest.
Please login or register.

Forgot your password?

Varžybos

REGISTRUOTIS 
»

+-Statistika

Members
Total Members: 1370
Latest: pppp
New This Month: 0
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 182723
Total Topics: 5409
Most Online Today: 612
Most Online Ever: 4153
(2026.04.23-01:47:18)
Users Online
Members: 0
Guests: 544
Total: 544

Autorius Tema: Ziemos sportai  (Skaityta 43236 kartus)

Lukas

• Hero Member
  • Įrašai: 556
    • Žiūrėti profilį
Ziemos sportai
« Įrašytas: 2010.10.27-11:24:09 »
Sveiki, kolegos,

Kaip su uzsiemimais ziema? Gal yra slidinejanciu? Slides, snieglentes,..?
Kur vaziuojat slidieneti?

Pats slidineju freestyle slidemis, slovakija ir austrija, lietuvoje niekur nesu slidinejas.
Laukiu nesulaukiu sniego :) :beer:
RWS

Gudis

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Įrašai: 1564
  • Me
    • Žiūrėti profilį
Re: Ziemos sportai
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2010.10.28-14:33:30 »
As vis galvoju vaikyste prisimint,bet neiseina. Tai kompanijos nerandu,tai laiko truksta , tai pinigu gaila.
Siaip kiek šefas buves tai autrijoje labai geras kainos-kokybes santykis. Cekijoje kalnai prastoki. Prancuzijoje ir Italijoje brangu.  
O man is pradziu reikia nuo koko anyksciu kalno nusileist,kad kalbli pagaut ;D
HW 97 K / CFX / Steyr LG 110 FT su NS 10X50-60 Diamond ir naujasis HW 75

Lukas

• Hero Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2010.10.28-14:38:23 »

Citata
Gudis rašė:
As vis galvoju vaikyste prisimint,bet neiseina. Tai kompanijos nerandu,tai laiko truksta , tai pinigu gaila.
Siaip kiek šefas buves tai autrijoje labai geras kainos-kokybes santykis. Cekijoje kalnai prastoki. Prancuzijoje ir Italijoje brangu.  
O man is pradziu reikia nuo koko anyksciu kalno nusileist,kad kalbli pagaut

Kazin ar nuo anyksciu kalno nusileidos tas noras nedinks :)
Ignalina arba Vilnius jei jau lietuvoje :) Cia mano galva
RWS

Gudis

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2010.10.28-15:18:30 »
Nu gal ;D Bet manes labai NEtraukia liepkalnis .

Lala

• Hero Member
  • Įrašai: 611
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2010.10.28-16:04:13 »
Mano nuomone, jokiu budu nepradekit Lietuvoje, ar Latvijoje.
Varykit Austrija, prancuzija. Ten pradesit, ismoksit, o tada jau galesit ir ant Liepkalnio kalno pabuti.

Lukas

• Hero Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2010.10.28-18:17:04 »
As ir sutikciau su tokia nuomone. Slovakija po perestroiku irgi apsitvarke dabar jau galima vaziuoti tikrai. Aisku nepalyginsi su Italija ir pan. bet kainos kokybes atzvelgiu manau tikrai neblogai.
RWS

GSK

• Orinukas
  • Hero Member
  • *
  • Įrašai: 954
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2010.10.29-23:33:14 »
Ziema gera pasportuot su slidemis, ypac kai paskutiniais metais daugiau sniego. Iseinu su dukrom.
Na bet nepamirstu ir su masiniuku i laukus isvaziuot... quattro ten valdo  :azn:
teisingas PPP

Gudis

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2010.10.31-17:56:29 »

Noriu ziemos ir quattro ;D

onlyzilvis

• Hero Member
  • Įrašai: 1828
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2010.10.31-18:34:20 »

Citata
Gudis rašė:

Noriu ziemos ir quattro  

quattro turiu, truksta tik ziemos  :)
mp654k co2

Pinigas

• Hero Member
  • Įrašai: 2280
  • Gerai nebuvo ir nebus
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2010.10.31-20:28:27 »
ir pigiu degalu :beer:
CFX

xatabyc

• Svečias
« Atsakymas #10 Įrašytas: 2010.11.01-10:03:06 »
Netiketai atsirado proga aplankyti Austrijos kalnus, o slidinejimo patirties ir inventoriaus neturiu. Inventoriaus nuomos kaina 7 d. vietoje (kalnuose) prilygsta +/- naudoto inventoriaus kainai Lietuvoje, todel atsirado poreikeis isigyti pilna komplekta slidinejimo irangos, ieskau slidziu su apkaustaus (L_155-165cm; R_13-15m),lazdu, batu, salmo, aprangos i akis krito savo paslaugas teikiancios parduotuves http://www.dumblas.com ir http://www.slides24.lt. Gal galit parekomenduoti daugiau naudotos slidinejimo irangos pardaveju, ar pakonsultuoti klausimu "kokie povandeniniai akmenys laukia isigijus toki inventoriu?"???

AlfaG

• Sr. Member
  • Įrašai: 299
  • Savas....
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11 Įrašytas: 2010.11.01-12:09:03 »
Nepirk-nuomokis!!! Prisipirksi velniai zino ko ir pasirodys,kad tas reikalas taves nekabina ir nafig tie kalnai.Pirmais metais issinuomok,pasiimk instruktosriu ir pirmyn....jei pajusi,kad kazkas negerai su slidem-pasikeisi...tik abejoju ar be patirties suprasi ko tau reikia.O kai jau pramoksi slidineti ir zinosi ko reikia tau-nusipirksi.
Mano subjektyvi nuomone...
Neverta bėgti nuo snaiperio - mirsi nuvargęs...

onlyzilvis

• Hero Member
  • Įrašai: 1828
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12 Įrašytas: 2010.11.01-12:20:24 »
as ir manau kad tikrai geriau ten vietoj nuomotis, o tai gali sulauzyt tas slides ir nei galvos nei sirdies neskaudes - pakeis ir tiek :)
mp654k co2

Lukas

• Hero Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13 Įrašytas: 2010.11.01-12:27:41 »
Dumblas siaip kiek man teko bendrauti buvo visai malonus zmones.
As savo slides pirkau is cia: http://www.snowtraxstore.co.uk/ per akcija pataikiau tai sutaupiau 800lt

Taciau siuo atveju kalba eina apie naudota komplekta. Realiai db as su freestyle slidem ciuozineju, bet anksciau kiek turejau pora skirtingu modeliu tai kazko ypatingo tarp ju nepastebejau. Gal reiktu atkreipti demesi tiesiog i prekine isvaizda, nes tai pagrinde isduoda kiek ir kaip buvo naudotos slides.
Mano tevas slidineja su 2009 Atomic GS (giant slalom) tai jam jos sake geriausios kokia yra turejes.

Tai isvada: slides rinkciausi pagal dizaina, apsisukimo radiusa, firma ir prekine isvaizda. Apacia taip pat turetu buti kiek imanoma lygesne svaresne. Jei pirksi pas dumblinius tai jie ten teikia ir kantu galandinima ir pan tai manau tikrai reiktu atlikti sia procedura.

Batai. Batus as tai pirkciau tik naujus. Nezinau, kaip kitiems, bet man kazkaip smagiau kai tik as juos naudoju (grybeliai ir pan.) Nusipirkus naujus batus jie po pirmu keliolikos minuciu prisitaiko prie tavo kojos ir taip lieka. T.y kiekvienam individualiai, tai naudoti jau bus kazkieno kito kojai. Butinai atkreipk demesi i batu minkstuma, siulyciau vidutinio minkstumo, nebent megsti laabai greitai lekti nuo kalno, astrius posukius ir pan. Na zodziu sportiniam stiliui, bet po dienos ciuozinejimo kojas kazin ar jausi :D  per minksti irgi nelabai gerai nes sunkiau valdosi..

Lazdos. Mano galva bet kokios, kokios tik patinka. Cia jau visiskai pagal skoni, tik paziureti reiktu ilgi ju. Matuojama taip. Uzsidedi slidziu batus isistoji i slides ir tada paimi lazda alkunes kampas turi buti ~90 laipsniu.

Salmas irgi kaip lazdos, svarbu kad patogus ir grazus butu.
Patarciau akinius nusipirkti, butinai su dvigubu stiklu. Nenusipirkt per daug tamsiu..

Apranga. Po apacia as naudoju apatinius  termo drabuzius, slidinejimo kojines, o tada ant virsaus jau vel pagal skoni.. Beje, nzn kaip su igudziais bet tarkim vaikam jie ten griuvineja tai reiktu paziureti pirstines kad kuo maziau praleistu dregmes. As pirmus metus slidinejau su audimo apranga.. Tai uz tokia kaina labai gera kokybe mano galva. Na su tevo Spyder nepalyginsi bet kokybes kainos santykis neblogas.

Na kol kas tiek i galva atejo. Jei kazka sugalvosiu dar papildysiu. Arba klausk ;)

Gali siaip paieskoti kokiam nors skelbiu.lt tiesiog is zmoniu, buna neblogu variantu kad nusipirko pabande nepatiko ir dabar nori atsikratyti.

Slides pirkciau zinomesniu firmu. Ir ne mokama ne tik uz varda. Skirtumas tikrai jauciasi.

Citata
onlyzilvis rašė:
as ir manau kad tikrai geriau ten vietoj nuomotis, o tai gali sulauzyt tas slides ir nei galvos nei sirdies neskaudes - pakeis ir tiek

Dar negirdejau kad kas nors sugebejo slides sulauzyti. Reik buti stipriai extremalui..
RWS

baronka

• Hero Member
  • Įrašai: 709
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14 Įrašytas: 2010.11.30-13:54:57 »
slidinesiu trecia sezona, nors anksciau buvau labai pries slides. bet ignalinoj draugai per prievarta beveik pastate ant slidziu, per tris valandas pramokau jau stovet ant ju, o tada jau namie, t.y. anyksciuose nusipirkes savo slides pradejau po truputi ciuozinet. anyksciuose buvo baisu pries du metus, kai buvo tik ta stacioji trasa, tai tada naujokui pamacius toki kalna tikrai galejo dingti noras net ismeginti. dabar yra padarytas atskiras varlinukas, t.y. kalno pabaigoje trumpas keltuvelis, atitverta nuo kitos trasos ir ten mokosi chebra. kaip su uzsieniu tai nezinau, esu tik girdejes, kad austrija tikrai labai liux, bet reikia buti pasiruosus padeti apie 2500lt zmogui(cia su viskuo iskaiciuota), gal taupant ir i 2k sutilpsi, slovakijoj pigiau, bet kalnai siek tiek mazesni. bet apie 1500lt zmogui reiks. pernai buvau ukrainoje. mane labai tenkino toks dalykas, nes as su absoliuciai viskuo isleidau tik 800lt. aisku nejau ten i barus klubus ir t.t., bet visa diena ant slidziu prasidavus kazkur eiti nebesinorejo. savo namuke su xebra alu maukem:D aisku, kalnai ten mazesni, yra ir kitu minusu, bet pats slidinejimas man kuo puikiausiai tiko. kas buve slovakijoje, tai sake, kad ukrainoj gal net geriau. nors trasos ir trumpos, bet prie keltuvo nereikia laukti. tik prie dvieju pagrindiniu tekdavo palaukti apie 15min, bet jais pasikelus kur nors i sali, ten yra kiti keltuvai ir ten jau max 5min lauki. nors daznai laukti beveik netekdavo. stovedavo tik keli zmones.
Citata
Lukaz rašė:
Dar negirdejau kad kas nors sugebejo slides sulauzyti. Reik buti stipriai extremalui...

na, paprastai ciuoziant aisku, kad ne, bet ukrainoje kai mane vienas "dzigitas" nuskyne atejes visu greiciu, tai jis savo apkaustus sulauze:) tai dar gerai, kad su salmu buvau, nes per cerepa is kazko neblogai gavau :D

Citata
xatabyc rašė:
...ar pakonsultuoti klausimu "kokie povandeniniai akmenys laukia isigijus toki inventoriu?"

is savo asmenines patirties galiu pasakyti tiek - jeugu jau susirgai sita liga ir nutarei pirkti savo inventoriu tai tau reikia(cia dabar as taip daryciau, kai jau nemazai zinau:)):
-batai vienareiksmiskai nauji. geriau pirkti naujus prastesnes firmos, nei naudotus, bet rimtesnes firmos. kodel? todel, kad naudoti dazniausiai jau buna issinesiojusi minkstoji dalis, t.y. prisitaikiusi prie ankstesniojo seimininko kojos formos. ir labai nedidelis netikslumas po poros valandu ciuozinejimo patikek, kaip pradeda jaustis:)
- slides galima pirkti ir nenaujas. svarbu ne per ilgas, kad lengviau butu daryti posukius. jei nutarsi uzsiimti tuo labai rimtai, tada jau zinosi kokiu stiliumi nori ciuozti tai tam stiliui slides ir nusipirksi:) lazdos taip pat kuo puikiausiai tinka ir naudotos:)
- kelnes, striuke as pirkau skuduryne. paieskojes pora savaiteliu, net tokiuose anyksciuose radau kelnes beveik naujas, naujo modelio su visom ventiliacijom uz 30lt. su striuke ta pati istorija, t.y. irgi praktiskai nauja, naujo modelio - 30lt.
- kojines pirkau naujas is ebay. meginau slidineti su vilnonem, frotinem ir pan., tai TIKRAI labai didelis skirtumas. ebay iki keliu kojines su visokiais ten navarotlivais pluostais, jei neklystu kainavo apie 35lt. pas mus pigiau 100lt paprasciausiu slidinejimo kojiniu nemaciau.
- pirstines taip pat pirkau naujas is ebay, Bolid firmos. nors negirdeta, bet susimokejes 120lt esu laaaabai patenkintas. meginau draugelio rossignol'ius uz 200lt, tai neabejodamas rinkciausi savo bolid'us:) juo labiau bolid'us uz 170 gali nusipirkti is grynos odos.
- salma pirkau nauja, nes naudoto neradau. bet del savo saugumo 160lt tikrai negaila:)
- akinius galima pirkti ir naudotus. svarbu, kad butu dvieju sluoksniu stiklas(plastikas ar kas ten:)), nes vienasluoksnis rasoja. as turiu dvieju spalvu. raudonus naudoju diena, o sviesius geltonus, vakare. nes diena su geltonais per sviesu, o vakare su raudonais nebematau trasos nelygumu.
- dar pirkau apatinius, t.y. apatines ilgos kelnes ir ilgom rankovem maikute. ebay susimokejau apie 90lt. visada bunu sausas, t.y. nesuprakaitaves:)

bet kaip jau sakiau - cia grynai mano asmenine nuomone:) nebutinai kitu nuomone turi buti tokia pat:)
tai jiems įstatymai nepatinka...<br>tai jiems konstitucija negera...<br>taratata taratata...<br>reikia juos visus tratata ir tada bus tvarka!

+-Naujausi įrašai

Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. VII-as etapas by SergoT
2026.10.08-15:47:01

Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. 6-as etapas (9.27, sezono uzdarymas) by Lii
2026.09.28-08:20:29

FWB 300S.Parduotas by Mariaks
2026.09.22-18:34:47

Pneumatinis CZ su optika ZOS 10-40 ir balionais by liova
2026.09.22-13:41:07

gamo hunter440 by liova
2026.09.17-16:55:35

saudymas viesose vietose, sodybose, miske ir pan. by Klisas
2026.09.14-15:04:47

Vector Optics Raptor 4-14x50E by Kvazimodaz
2026.09.13-19:38:42

Optinis taikiklis Vector Optics Hugo 4-16x44gt Sfp (150e) by 3ligijus