berazumijus rašė:
jei man darbe reiktu nesiojamo tai imciau pati pigiausia. vistiek su juo nepazaisi o darbui uzteks. negi paskui dar atskirai pirkt gera monitoriu klaviatura ir pele. vistiek jis nebus toks galingas kaip stacionarus uz tokia pat kaina. tik jokiu budu nepirk komplekte su vista. vienas vargas paskui kol draiverius susirasi.
Berazumijau, kas del Vistos, tas tiesa, o visa kita - tai tik tavo asmenine nuomone, tinkanti tik tau paciam.
Laptopas - tai normalus kompas, su normaliu moniku, normaliu procu ir su normaliom galimybem. Be abejo, uz kompaktiskuma reikia moketi, todel Lietuvos shopuose dauguma laptopu yra patys lieviausi ir pigiausi.
PIGIAUSIO LAPTOPO PIRKTI NEGALIMA.
As pats trecius metus naudoju normalu laptopa, custom konfiguracijos barebona. GTA ant jo ejo nei kiek ne prasciau, nei ant stacionaro (dabar negeiminu, turiu auto).
Darbe teko matyt ir verslo klases Aceriu (senuktukui aceriukui gal 10 metu, o vis dar sukasi), ir vidutines klases Asusu (greit susidrozia), ir deshovu HP (kur papigiaja su Omni Connect'u duoda). Tai tos deshovkes visai netinkamos nei darbui, nei dar kam nors, tik solitariui geiminti.
Maciau, ciupinejau brangesnius Dell'us - pas mus programeriai su tokiais dirba, ir patenkinti. Siandei maciau ir pigu Dell'a su blizganciu ekranu - naminis paukštis paskutinis, akis tiesiog pjauna.
Zodziu, moralas - kas turi verslo klases laptopa, tas paprastai nesiskundzia. O kas pataupo, tai paskui ir aiskina, kad laptopas stacionarui neprilygs ir panasiai.
Is kitos puses - laptopas ne geiminimui sutvertas. Rinktis laptopa irgi reikia labai atidziai - nes klava, monikas, kolonkes, jungtys ir touchpadas tokie jau ir bus visa jo naudojimo laika.
Del atskiro moniko, klavos, peles... Mano monikas rodo tikrai ne prasciau uz vidutini isorini LCD (uz 1000 - 1500 Lt). Del klavos - isorine man pasiteisina tik tada, kai reikia labai daug ir labai greitai rasyti, arba kai reikia daug skaiciu ivedinet per NumPad'a (mano isorine klava Logitech su laptopinio stiliaus mygtukais, kainavo netoli 100Lt). Isorine pele man geriau uz touchpada tik tada, kai saudau alienus, ir kai reikia ratuko (optine, Logitech).
Isorine klava paskutini karta buvau prijunges gal pries metus, pele - pries pusmeti.