+- +-

Nuorodos

+-Narystė

Welcome, Guest.
Please login or register.

Forgot your password?

Varžybos

REGISTRUOTIS 
»

+-Statistika

Members
Total Members: 1370
Latest: pppp
New This Month: 0
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 182723
Total Topics: 5409
Most Online Today: 533
Most Online Ever: 4153
(2026.04.23-01:47:18)
Users Online
Members: 0
Guests: 432
Total: 432

Autorius Tema: Paprasto taikiklio prišaudymas  (Skaityta 46330 kartus)

wviddas

• Hero Member
  • Įrašai: 894
    • Žiūrėti profilį
Re: paprasto taikiklio prisaudymas
« Atsakymas #30 Įrašytas: 2007.08.16-23:07:58 »
...pasikartosiu,nauja optika ilgai stojasi i vieta.Nepasiseke prie didesnio atstumo,gryzk atgal prie mazesnio-ivesk pataisas.Kaltint sautuva.....-cia jau paskutine priezastis.Ir dar pasikartosiu kita tema......Gera optika pritraukia vaizda,bet nesutrumpina kulkos kelio-prie didesniu atstumu reikia taikytis labai labai kruopsciai.:-[

Lii

• Administrator
  • Hero Member
  • Įrašai: 1864
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #31 Įrašytas: 2007.08.16-23:14:05 »

Citata
wviddas rašė:
...pasikartosiu,nauja optika ilgai stojasi i vieta.Nepasiseke prie didesnio atstumo,gryzk atgal prie mazesnio-ivesk pataisas.Kaltint sautuva.....-cia jau paskutine priezastis.Ir dar pasikartosiu kita tema......Gera optika pritraukia vaizda,bet nesutrumpina kulkos kelio-prie didesniu atstumu reikia taikytis labai labai kruopsciai.

Jei gera optika ir geri kronsteinai, tai viskas stoja i savo vietas iskart.. jei zinoma nekreivos rankos stato...

Su Gamo 4-16x50 + CZ monoblokas nebuvo jokiu problemu (isskyrus paties kronsteino paaukstinima) nuo pat pradziu, o ir po siai dienai viskas te ok.Sistema stovi ant CFX
Jūs nesakykit ką man daryti, aš nesakysiu kur Jums eiti..

wviddas

• Hero Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #32 Įrašytas: 2007.08.17-01:38:03 »
...pas mane irgi CFX,ta pati optika....,o mono bloko dar neturiu.Kaip atrodo paprasti laikikliai ant normalaus sautuvo,po tam tikro laiko.....,-daugelis zino.Tad reikia laiko,kol jie issirangys ir sustos.:-[

jundar

• Sr. Member
  • Įrašai: 330
    • Žiūrėti profilį
    • http://svajos.net
« Atsakymas #33 Įrašytas: 2007.08.17-19:50:11 »
Del optikos prisaudymo, tai gal ir lamerishkas budas, taciau kai noriu greitai primontuoti optika, visada darau sekanciai - fiksuoju nejudamai sautuva su naujai uzdeta ir priverzta optika (turiu toki spaustuveli 70-90kg svorio ;)), uz 20-25m (tipo, atstumu, kuriuo dazniausiai bus saudoma) statau bet koki pavirsiu (pvz lenta su lapu popieriaus), kurioje ryskiai matytusi kulku zymes ir issaunu keleta suviu. Tada nejudindamas ginklo ziuriu per optini taikikli ir tiesiog prisukineju horizontale ir vertikale iki tol, kol kryzius ima rodyti kruvos centra... Tada dar keletas kontroliniu suviu ir islaisvinu ginkla...

Kritika laukiama ir pageidaujama :)
Suradusįjį išėjimą sumindo patį pirmą...

Povilas

• Hero Member
  • Įrašai: 561
  • Come crawling faster&&Obey your Master&&Your life burns faster&&Obey your Master
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #34 Įrašytas: 2007.08.18-11:04:48 »
su PCP tai tikiu kad toks budas veikia. O su magnuminiu spyruokliniu netikiu kad suveiks:azn:
Highway To Hell!

jundar

• Sr. Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #35 Įrašytas: 2007.08.18-12:22:07 »
Citata
Povilas rašė:
su PCP tai tikiu kad toks budas veikia. O su magnuminiu spyruokliniu netikiu kad suveiks

Taip, su PCP tai paprasta - jokiu svertu, atatranka optikos neatkrato. Bet buvau prisaudes savo pastiprinta Gamo CF30. Tik zinoma problematiskiau su uztaisymu, tekdavo po kiekvieno suvio isimti, uztaisyti ir vel ispausti i spaustuvus. Tada issaudavau, intuityviai pasukinedavau optika, uztaisydavau vel ir po suvio ziuredavau ar pasukinejimai eina i ta puse. Siaip ar taip per 10-12 suviu prisukau pakankamai tiksliai. optika - BSA 3-9/3cm islaike neperderinama beveik 2metus. Tiesa, stengiausi nemaisyti soviniu, saudziau tais, kuriais buvo prisaudytas. Beje, spyruokle buve luzusi ir abi dalys isuktos viena i kita per viena vija. Atatranka tik padidejo ir suvis pasidare kazkoks kietesnis, taciau optikos prisaudymas laike stabiliai.  

wviddas

• Hero Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #36 Įrašytas: 2007.08.18-19:08:37 »
...jus vyrai sau problemu ieskot...su spaustuvu,-saudot juk be jo.Tai ir prisaudyt reikia artimom salygom tikrovei...tai idealu[pagal mane-nespardykit...!]-nuo atramos.Man uztenka iki 5 shuviu artimiems ir iki 20 pabaigai ant tolimu...Aisku jei norite suzinoti savo sautuvo galimybes ,-tai jo....tik kad kulipkes labai jau nepatikimos[del mazu greiciu],o mes gaudom mm.:-[

berazumijus

• Hero Member
  • Įrašai: 10272
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #37 Įrašytas: 2007.08.18-19:40:36 »
pcp tai tinka spaustuvai. o spyruoklei tai pilna nesamone. tik nuo rankos prisaudoma. ir optika atsistoja i vieta tikrai ne po pirmo prisaudymo.
mano nuomone yra asmenine ir ji gali but neteisinga

autukas

• Hero Member
  • Įrašai: 1615
  • Steyr LG110FTC; NS Diamond 10-50x60; FWB lp80
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #38 Įrašytas: 2007.08.18-20:36:27 »

Citata
berazumijus rašė:
... ir optika atsistoja i vieta tikrai ne po pirmo prisaudymo.

neitikinai, jei gali dlia ocobo tupyx paaiskink kodel reikia keliu prisaudymu
Man dzin - aš dėl kitų.

wviddas

• Hero Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #39 Įrašytas: 2007.08.18-22:04:50 »

Citata
autukas rašė:

berazumijus rašė:
... ir optika atsistoja i vieta tikrai ne po pirmo prisaudymo.
neitikinai, jei gali dlia ocobo tupyx paaiskink kodel reikia keliu prisaudymu
....jau ne viena ir ne du kartus buvo aiskinta,kad optika nuo atatrankos kratosi ir slenkasi....,kol sustoja......,jei sustoja ir nesubyra.[gama hunteris 1250 ir turku kebabas galingasis....skaitykit vyrai...!!!]:-[

autukas

• Hero Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #40 Įrašytas: 2007.08.18-22:25:35 »
o jeigu ja uzdedi ir ji is karto niekur neslenka.
sutinku, kad kol nepavyksta jos tvirtai pastatyt tai ner ne ko prisaudinet.
as kol nesustabdziau slinkimo tai ji man net nuciuozdavo nuo begio, kai pavyko itvirtint tada ciuozdavo zieduose, o kai sustabdziau zieduose tai nebereikejo, kaip jus sakote, kelis kart prisaudinet...
Man dzin - aš dėl kitų.

liova

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Įrašai: 2111
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #41 Įrašytas: 2007.08.18-22:43:32 »
Citata
autukas rašė:
paaiskink kodel reikia keliu prisaudymu

Keliu ar net keliolikos suviu reikia, kad optikos viduriai "susiguletu" - tai tokia pigesniu optiku savybe. Geroms optikoms tai negalioja - jos is karto rodo ten, kur reikia. Todel su gerom optikom ir galima saudyti pagal "clickus".

Ant pigios optikos pasukus kuri nors boksteli per 1 apsisukima i kuria nors puse ir po to tiek pat atgal - pataikymo taskas tikrai ne is karto sugris i savo vieta. Jei netikit - galit pabandyt patys. Net jei po pirmo bandymo pasirodys, kad as meluoju - tai pabandykit pasukineti abu bokstelius, i skirtingas puses. Po pasukimo i kuria nors puse galima padaryti pora profilaktiniu suviu, kad geriau efektas pasimatytu.

autukas

• Hero Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #42 Įrašytas: 2007.08.18-23:24:54 »
liova, sita as puikiai zinau, ir pats taip  su savo piestuku darau.
mano supratimu, prisaudymas tai procesas, kurio metu sukinedamas bokstelius nustatai taikikli ten kur sauna sautuvas. tai berazumijus bando isaiskint, kad reikia keleto tokiu procesu, kad nustatytum taikikli. as nelabai suprantu, kaip tas vyksta... ta prasme, keletas procesu???
Man dzin - aš dėl kitų.

jundar

• Sr. Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #43 Įrašytas: 2007.08.20-13:36:34 »
Manau, bet kuri ginkla reikia prisaudineti ji nejudamai pritvirtinus, nes nuo rankos prisaudydamas niekada negali zinoti, kokia paklaida einamuoju suviu inese drebancios rankos, o patikimai ispaustas ginklas - garantija, jog nuokrypos paklaida bus tik del optikos,vamzdzio ir "kreivu" kulku, bet ne del kreivu ranku. Vienu kintamuoju maziau - galutinis rezultatas tikslesnis...

Citata
wviddas rašė:
...jus vyrai sau problemu ieskot...su spaustuvu,-saudot juk be jo.Tai ir prisaudyt reikia artimom salygom tikrovei...tai idealu[pagal mane-nespardykit...!]-nuo atramos.Man uztenka iki 5 shuviu artimiems ir iki 20 pabaigai ant tolimu...Aisku jei norite suzinoti savo sautuvo galimybes ,-tai jo....tik kad kulipkes labai jau nepatikimos[del mazu greiciu],o mes gaudom mm.

zalias7

• Administrator
  • Hero Member
  • Įrašai: 2620
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #44 Įrašytas: 2007.08.20-13:38:21 »
ispaust tik pcp, ppp visai bus blogai ispaudus.

+-Naujausi įrašai

Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. VII-as etapas by SergoT
Šiandien 15:47:01

Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. 6-as etapas (9.27, sezono uzdarymas) by Lii
2026.09.28-08:20:29

FWB 300S.Parduotas by Mariaks
2026.09.22-18:34:47

Pneumatinis CZ su optika ZOS 10-40 ir balionais by liova
2026.09.22-13:41:07

gamo hunter440 by liova
2026.09.17-16:55:35

saudymas viesose vietose, sodybose, miske ir pan. by Klisas
2026.09.14-15:04:47

Vector Optics Raptor 4-14x50E by Kvazimodaz
2026.09.13-19:38:42

Optinis taikiklis Vector Optics Hugo 4-16x44gt Sfp (150e) by 3ligijus