Sveiki,
Tai va, gyvenimas sukasi ratu. Pries metus buvau nurases si sautuva visai ir uzsiemiau pcp automatika. Automatika veikia ir pries du menesius paemiau si zaisliuka i rankas is naujo. Taigi pokyciai lyginant su originalu:
- naujas voztuvas,
- naujas voztuvo lizdas,
- pikta spyruokle,
- nauja detuve, su guminiais sandarinimais,
- visi medzio darbai ( bukas, paruostas pagal savo metodika),
- metaline buoze.
Viso sautuvo ilgis – 92 cm, manau kompaktiskas. Neziurint kad rezikas “islindes” uz vamzdzio, svorio centras 2 cm nuo nuleistuko, kas yra gerai.
Apskritai, sis sautuvas turi keleta geru pliusu:
- kokybiskos detales,
- kompaktiskumas,
- gaiduko tipo udarnikas,
- geras vamzdzio tvirtinimas, nereikalaujantis jokiu astunkiu. Is nuotraukos neatrodo, bet vamzdzio ilgis – 43 cm.
- oras pucia tiesiai I kulkos uzupakali, ir nera jokiu perepusku ir mirtinu turiu.
Rezervuaras cz, su „Made by Grandis“ reduktoriumi ir priekiniu uzpildymu.
Saudymas. Bedarant, galvojau ir bijojau kad viska veltui darau, nes kaip zinia saudymas is klipo nesisieja su tikslumu. Taigi buvau labai maloniai nustebintas, kad prisaudzius optika ant 30 metru, kulkos eina viena i viena. Taip pat bandziau patikrinti sklaida ant 40 metru, bet apsvietimas neleido – buvo tamsu ir saudyti tamsoje yra beprasmiska. Idedu 4 suviu kruva ir naujos detuves nuotrauka.
Turiu toki pastebejima, kad sis sautuvas megsta kietas kulkas, tokias kai baracuda match. Jei saudant iprastais sautuvais, kur kulka su dosylateliu yra pastatoma ant graiztvu, tai JSB visada duoda +5-7 m/s lyginant su Baracuda. Su siuo sautuvu atvirksciai. Na priezastis analizuosime veliau.
Taigi, technine info – nuo 190 iki 95 yra 105 suviai. Oro sanaudos 9 cm3 vienam juliui, gal didoka bet nekritiska. Su baracuda – 20,1 m/s, su RWS superdome – 21,9 m/s. Man sportui ir laisvalaikiui ir tiek gana.
Idedu nuotraukas, ir mano pasaudyma is 30 metru. Pozicija stovint ir be atramos. Yra kur tobuleti:)
p.s. sorry, nesu koks fotografas, tai truko apsvietimo..