Bandydamas issiaiskinti DS privalumus gavau keleta klausymu apie tai, kaip DS reaguoja I salti?
Norint bent kiek placiau issiaiskinti si klausyma, reikia pradeti is toliau;Mes visi esame pastebeje ,kad visi slegiminiai indai, kuriu viduje buna dvi frakcijos( skysta ir dujine)labai stipriai reguoja i salcio poveiki,kaip pvz. galima paimti raudonai dazytus ''Propan - butano "'balonus, kuriuose ,veikiant zemai T beveik nustoja garuoti dujos.(apie tai zino kiekvienas metalo piaustytojas dujomis , toliau uz pvz. galima ziureti ir CO2 (liaudiskai vadinamos angliarukstes)balonus ,kurie taip pat jautrus T svyravimams. CO2 spaudimas balone buna apie 60,0 atm.Bet pagrinde mes kalbame apie DS , kurios uzpildomos SUSPAUSTU ORU !Uzpildant balona suspaustu oru , del oro molekuliu trinties balonas ikaista, todel noredami pvz. 10,0 ltr. balona pripusti iki 200,0 atm. ,ji turim pusti apytikriai iki 230,0 atm.(kai balono darbinis slegis yra 200,0 atm., pusdami didesni slegi, pazeidziam SAUGUMO TECHNIKOS reikalavimus , o paskui stebimes , kad kazkur tai sprogo uzpildymo metu balonas )
1962 m. man besimokant Klaipedoje , Klaipedos Juru klube teko lankyti LENGVUJU NARU KURSUS (gaila - nebeisliko tu laiku uzrasai) buvom apmokomi dirbti su povandeniniais deguonies kvepavimo aparatais ,kur Deguonies atsargos buvo sutalpintos viename 1,0 ltr. talpos balone. Deguonies atsargos sudare 1,0 x 200,0 atm. = 200,0 litru.Temperaturos svyravimams minusuodavome 10,0 litru is turimu 200,0 litru. Klaidu daryti negalima,nes tai grese MIRTIMI ( uzdusimas po vandeniu )Likusiu skaiciavimu sia tema nebeduodu , nes tai niekm neidomu.
Dabar gal vel grizkim prie DS. Mano darytos DS vidaus turis, kuri uzima dujos ,apytikriai = 20,0 cm3, Judomo stoko turis apytikriai = 5,0 cm3. Stoko galo pavirsiaus plotas =0,5 cm2.DS uzpildoma pvz 110,0 atm. slegiu , tuomet stoka veikia 110,0 atm.X 0,5 cm2= 55,0kg jega.Ivertindami auksciau aprasytus 5 %(prisiminkim 200,0 litru ir 10,0 litru) Atskaite is stoka veikiancios 55 ,0 kg jegos , gausim apytikriai 2,75 kg nuostoli, stoka ,pagal siuos mano isvedziojimus veiks 52,25 kg jega , KYLA KLAUSYMAS ,ar jausis sis menkutis jegos nuostolis DS veikloje ? O gal as Neteisus ? Kvieciu ir kitus pasisakyti siuo klausymu