+- +-

Nuorodos

+-Narystė

Welcome, Guest.
Please login or register.

Forgot your password?

Varžybos

REGISTRUOTIS 
»

+-Statistika

Members
Total Members: 1370
Latest: pppp
New This Month: 0
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 182723
Total Topics: 5409
Most Online Today: 588
Most Online Ever: 4153
(2026.04.23-01:47:18)
Users Online
Members: 0
Guests: 521
Total: 521

Autorius Tema: Estonian International Open 2013 FT Competition  (Skaityta 21411 kartus)

adas

• Sr. Member
  • Įrašai: 426
    • Žiūrėti profilį
Re: Estonian International Open 2013 FT Competition
« Atsakymas #15 Įrašytas: 2013.07.16-17:16:55 »
Gail, kad man nepavyko siemet nuvykt :(

Gal kas biski ka smulkiau, nors kelis zodziu parasys :)

Negalim dar atsikvoset nuo tokio kaifo :azn:
FX T12  Whisper 4,5      +   nauji RŪBAI !!!
NSD 10-50x60

SergoT

• Administrator
  • Hero Member
  • Įrašai: 525
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #16 Įrašytas: 2013.07.16-22:39:32 »
Sveiki,
bandysiu siek tiek papasakoti, gal dar kas papildys.
Pradziai piniginis klausymas:
1. Viesbutis, gal tiksliau motelis, bet gana jaukus ir su pusryciais, apie 23 EUR zmogui, per 3 dienas - 67 EUR. Aisku pusryciais tai sunku pavadinti, bet uzkasti galima buvo.
2. Startinis mokestis - 35 EUR/zm
3. Kuras -75 Lt
4. Kitos islaidos -15 EUR
Viso: 480 Lt (iki 500 Lt)
Trasos:
Melyna, Juoda, Balta.
1 diena:
Melyna linija: visi buvo paskirstyti po 3 zm i takeli, trasa ejo palei tvenkini, toliau i miska. Taikiniai buvo isdestyti taip: dalis per tvenkini, per nedideli upeli i miska ir kampu i virsu miske (2 takeliai - nuo kelio, 3 takeliai - stovint).
2 diena:
Juoda linija: kad mes visi pajustume Vokietijos kvapa, mus paskyrste po 4 zm i takeli (saudem 6,5-7val.....kvapa pajutom), trasa ejo kalno slaitu, saudem zemyn i miska, is kitos puses - i pieva...(2 takeliai - nuo kelio, 1 takelis - stovint).
3 diena:
Balta linija: visi buvo paskirstyti po 2 zm i takeli (Marekui labiau pasiseke - saude 3 zm grupeje), trasa 70 procentu kartojo melyna trasa (taikiniai buvo perstatyti), bet uzsibaige ant kalno su taikiniais 45 kampu ir labai nepatogiomis pozicijomis desiniarankiams (3 takeliai - nuo kelio, 3 takeliai - stovint).
Sunkumai: saudant virs tvenkinio dideliu nepatogumu mazai kas pajuto; nors vejas per visas 3 dienas buvo ne pats stipriausias, kai kuriais momentais atrode, kad pute is visu pusiu, bet dauguma vis tik iveike taikinius virs tvenkinio; didziausi nemalonumai prasidejo miske: saudant ir i virsu, ir zemyn sunku buvo nustatyti vejo krypti, pvz., atrodydavo, kad pucia is kaires, bet paaiskejo, kad 40 m nuo linijos buvo kazkoks takelis, begantis skersai misko, kuriuo vejas pasisukdavo ir pute is desines, arba atrodydavo, kad vejo nera visai, atsargai vis tik darydavai pataisa i kill zonos krasta, bet to neuztekdavo ir kulka nunesdavo gal kokius 7-8 cm nuo taikymosi tasko, budavo ir atvirsciai - atrodydavo, kad yra vejelis ir pataisa butina, bet chren tau - pataikai i ta taska, i kuri taikydavaisi. Saudant miske labai svarbu buvo uzimti teisinga pozicija - sedint buvo nemazai poziciju, kai kojos buvo virs galvos (ypac saudant i virsu). Sunku buvo saudyti i taikinius, isdestytus 50-60 laipsniu kampu. Kaip minejau, kai kurie taikiniai tolimosiose 42-48 m distancijose turejo 35 mm kill zona, nemazai buvo taikiniu su 25 mm kill zona, isdestytu 30-35 metru atstumu (ka tai reiskia puciant vejui ir esant bent nedideliam kampui, jus visi zinote). Sunkumams priskirtinos ir priverstines pozicijos: saudymas kampu i virsu, zemyn is nepatogiu poziciju, kai reikedavo beveik stoveti ant vienos kojos. Is tikruju man dabar sunku prisminti, kur buvo sunkiau - ar Morsko, ar dabar Estijoje. Kaidu veliau prisipazino, kad gal siek tiek persistenge, bet mano manymu tai buvo labai geras pasiruosimas pasaulio cempionatui.
Mano parašas...

SergoT

• Administrator
  • Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #17 Įrašytas: 2013.07.16-23:21:26 »
ir pora nuotrauku :)
Mano parašas...

jonas_m

• Orinukas
  • Hero Member
  • *
  • Įrašai: 1788
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #18 Įrašytas: 2013.07.17-07:47:38 »
Saunuoliai,malacius SergoT  :beer:

grafito

• Hero Member
  • Įrašai: 1440
    • Žiūrėti profilį
    • RSSA
« Atsakymas #19 Įrašytas: 2013.07.17-08:31:50 »
Saunuolis Sergo :beer: :super:
Mano parašas...

hamas

• Sr. Member
  • Įrašai: 459
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #20 Įrašytas: 2013.07.17-15:32:39 »
maladec  :beer: :beer: :beer:
Mano parašas...

zalias7

• Administrator
  • Hero Member
  • Įrašai: 2620
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #21 Įrašytas: 2013.07.18-11:01:06 »
ir pridedu savo dekui  :beer:

SergoT

• Administrator
  • Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
Mano parašas...

Lii

• Administrator
  • Hero Member
  • Įrašai: 1864
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #23 Įrašytas: 2013.07.21-15:37:47 »
Keletas mano nuotrauku:
EIO2013.zip - 31.3 Mb
Jūs nesakykit ką man daryti, aš nesakysiu kur Jums eiti..

Lii

• Administrator
  • Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį

jonas_m

• Orinukas
  • Hero Member
  • *
  • Įrašai: 1788
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #25 Įrašytas: 2013.08.18-21:34:16 »
ŠAUNUOLIAI  :super:

SergoT

• Administrator
  • Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #26 Įrašytas: 2013.08.19-18:44:13 »
Malaciai :super:
Gal dar kas papasakotu kuo skiriasi sios varzybos nuo varzybu ivykusiu liepos men.? :)
Mano parašas...

Elastic

• Svečias
« Atsakymas #27 Įrašytas: 2013.08.19-20:15:00 »
kuom skyresi nuo liepos menesio nepasakysiu,bet galiu pasakyt kokios buvo.
    pirma diena buvom suskyrstyti po 2 arba 3 zmones i grupe.saudem melyna trasa,kurioje taikiniai buvo isdestyti uz vandens telkinio,uz kanalo ir driekesi tolyn i miska.per brifinga buvo pabrezta,kad saudysim pagal vokieciu taisykles,kuriose draudziama kirsti varteliu linija bet kokia kuno dalimi.na ok,atrodo viskas paprasta...dauguma takeliu isdestyti slaituose ir surasti tinkama poza suviui buvo gan keblu,o suradus daznai paaiskedavo kad kokia alkune islenda uz varteliu linijos.daugiausiai pastabu is teseju gavo trumpu sautuvu savininkai,nes isipatoginus sauti aukstyn vamzdis nekirsdavo varteliu linijos.trasos dalis uz tvenkinio su pastoviai besikeicianciu veju kuris pute gusiais is visu pusiu.pasiseke tiems kas joje saude po trumpai palijusio lietaus,kai 10-15 minuciu buvo visiskas stilis.dalis prie kanalo irgi savotiska buvo-itempus virvele ir staigiai ja atleidus,ryskai matesi kad tuo kanalu teka vejo upe nors stipresnio vejo nesijaute.ties 17 takeliu trasa dare posuki atgal,ir jau reikejo saudyt aukstyn i tamsu miska.
 antra diena-vargo vakariene.saudom grupese po 4 zmones juodaja trasa.trasa isdestyta ant kalno palei pamiske i abi puses.1-15 takelio taikiniai dauguma tamsoje ir slaitu zemyn,taip pat keletas ikelta i aukstai i medzius.16-25 takeliu taikiniai pievoje buvo,kurioje belekoks vejas.daznas net plinko nepadarydavo.pradejom saudyti 10 valanda,baigem 17val.eidamas link palapines vienu momentu susidariau sau vaizda is sono kaip metu dekla su sautuvu i pruda ir einu koto ieskot.privargau.
  trecia diena-baltoji trasa.tai dalis melynosios ir dalis naujos i auksta slaita.per brifinga nudziugino kad galim nesilaikyt vokieciu taisykliu ir isipatogint taip kad eitu tiesiog taikliai sauti.saulius suskirste po 2 i kas antra takeli kad greiciau baigt varzybas.vel gi vejas is bele kur ir belekoks,daugelis kill zonu mazos.taikantis pries saule buvo matyti kazkokio augalo skraidantys ore pukai is kuriu matesi kad vejas maisosi su oru kaip koks verdantis vanduo.priverstinese pozose stengiausi jau ne kill zona nulaikyt taikiklyje,o tiesiog bent jau plinka padaryt-nuovargis ir nugaros skausmas dare savo.

pirma karta dalyvavau tridienese varzybose ir dar uzsienyje.bele kuria,siu 3 dienu varzybu diena jei reiktu sulygint su tomis kuriose esu jau dalyvaves pas mus lietuvoje?atsakyciau kad zemaiciai siais metais kazka panasaus buvo surenge.noriu pasakyt kad musu varzybos tikrai ne to lygio kaip pas estus.mes atvarom,sumetam trasa ant smugio ir po varzybu viska susirinke isvarom.o ten xebra apgalvoja kiekvieno takelio smulkmenas.jei teisingai supratau per apdovanojimus Kaidu dekojo trasa rengusiems zmonems ir sake kad tie zmones yra pasirenge gyventi miske ir karstytis medziais 10 dienu is eiles  :o.galiu tik paragint tuos kas turi galimybe ten nuvaziuot ir dar nebuves-VAZIUOKIT,greit nusileisit ant zemes  ;)
 asmeniskai noriu padekoti Burviu seimynai uz vieta automobilyje,pastoge virs galvos,pagalba sautuvo remonte ir Aleksui uz linksma kompanija.
« Paskutinį kartą keitė: 2013.08.19-20:18:28 sukūrė Elastic »

salle

• Svečias
« Atsakymas #28 Įrašytas: 2013.08.19-22:08:24 »
 :thup: šaunuoliai spyruokliukai. Sveikinu su šauniu pasirodymu   :super:

Lii

• Administrator
  • Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #29 Įrašytas: 2013.08.19-23:44:49 »
Malaciai :super:
Gal dar kas papasakotu kuo skiriasi sios varzybos nuo varzybu ivykusiu liepos men.? :)

Pagrindinis skirtumas- griezciausias "vokisku" taisykliu traktavimas: jokia kuno dalis negali kirst linijos.. ir tai buvo ziurima grieztai. trasoj buvo 3 trasos teisejai ir vienas saudantis teisejas ir sudetingesnes poziciajs stebejo itin akylai; si karta vejas buvo stipresnis ir gusingesnis.
Trasos tos pacios kaip ir liepos men. gal keli takeliai ir skyresi.

Man kaip visad paskutiniu metu bedos su technika.. Pirma diena ipusejus 'zero range' laikui nutruko uztaisymo svirti laikantis varztas. Skubus remotas, pakeistas cilindras, prasauta pro chrona... 203m/s... Skubiai begu prisisaudyt, kol baigiasi prisisaudymo laikas (apie 5 min turejau) speju prisisaudyt du taskus.. 10 ir 15m. "is akies" breziu kreive ir varau i trasa. Pradejau nuo pirmo takelio (virs prudo), iki 15 takelio daugmaz prisisaudau.. Kai jau radau kaip saudyt, pagrindine problema- pataisa vejui.. automatiskai darai kaip 16J, o vejas padaro savo darba. Vakare sautuvo remontas (apie 2 val), prisaudymu tikrinimas- kaip ir viskas gerai, greitis 244, prisaudymai atitinka.
Antra diena besibaigiant "zero range' laikui vel nutruksta tas pats svirties tvirtinimo varztas. Kadangi remontos technologijos  zinomos, per 15 min pavyksta susitvarkyt, tiesa apie prisaudymu patikrinima tenka pamirst, o ir puse bryfingo praleidziu, pasiprasau teiseju, kad bent leistu pries varzybas apsitikrint greiti. greitis 243, kaip ir gerai, nu ir i trasa. Grupes po 4 saulius, baigem 17 val.
Trecia diena nenuspejamas vejas, karstis ir daug taikiniu su pamazintom killzonom. Atstumai beveik ribiniai: 15mm- 18-23m, 25mm- 30-35m. Tiesa buvo keli taikiniai 40mm 30m atstumu- pvz juodi taikiniai  su tamsiai raudona killzona tamsiam eglyne (be optikos as tu taikiniu taip ir nesugebejau iziuret). Beveik puse taikiniu labai nepatogiom pozom- saudymas kampu i virsu ir da sedint ant pasviro pavirsiaus. Kadangi saudem grupelem po 2 saulius, tai baigem gan anksti- iskyrus grupeles kur buvo po du estus.. teko laukti iki 3 val kol paaiskejo, kad persaudymai negresia. Trecia diena visiems mums kaip visad pritruko fizines ir psichologines istvermes- i pabaiga saudai kad tik greiciau baigt trasa..

+-Naujausi įrašai

Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. VII-as etapas by SergoT
2026.10.08-15:47:01

Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. 6-as etapas (9.27, sezono uzdarymas) by Lii
2026.09.28-08:20:29

FWB 300S.Parduotas by Mariaks
2026.09.22-18:34:47

Pneumatinis CZ su optika ZOS 10-40 ir balionais by liova
2026.09.22-13:41:07

gamo hunter440 by liova
2026.09.17-16:55:35

saudymas viesose vietose, sodybose, miske ir pan. by Klisas
2026.09.14-15:04:47

Vector Optics Raptor 4-14x50E by Kvazimodaz
2026.09.13-19:38:42

Optinis taikiklis Vector Optics Hugo 4-16x44gt Sfp (150e) by 3ligijus