Chebra, jei jau norite tikrų atostogų, tai nepatingėkite pradėti taupyti nuo dabar kitiems metams. Lapkričio mėnesį nueikite į kokį Novaturą ir užsisakykite normalią poilsinę kelionė į Turkiją, Bulgariją, Graikiją ar Kroatiją. Imat "viskas įskaičiuota" variantą ir nesukat galvų dėl maisto brangumo ar stygiaus. Mano brangiausioji išjudino mane į tokias keliones. Dviems kelionė, priklausomai nuo viešbutuko tipo ir pasirinkto mėnesio, kaštuoja 3000-5000 lt. Plius vietinės ekskursijos, suvenyrai, etc.
Pliusas: išmoksti taupyti

, kad galėtum paišlaidauti. Normaliai paatostogauji, pamatai kitą šalį, pailsi, kaip tikras žmogus. Ekskursijos kaštuoja nuo keliolikos iki kelių desėtkų eurų žmogui. Kuo man patinka Novaturas - jie pasitinka atvykus į kitą šalį aerouoste, nuveža iki viešbučio, pasiūlo ekskursijų rinkinuką, išvykstant paima nuo viešbučio ir nuveža iki aerouosto. Tinginiams, kaip man - tai labai tinka. Kas nori savarankiškumo, gali bukinti viešbučius ir skrydžius savarankiškai - bus pigiau, bet mažiau komforto.
Dabar apie konkrečias savo keliones:
Graikija>Kreta>kažkur ties Hersonikos, viešbutis Star Beach, kiek pamenu. Vykome prieš kelis metus su visa šeima - 4 asmenys. Kainavo 7000 lt plius papildomos eksursijos, ėmėm tik pusryčius ir vakarienę - pietums ko nors lengvo nusipirkdavome parudotuvėje. Maisto pasirinkimas viešbučio restorane - pribloškiantis. Tokio maitinimo niekur daugiau neteko matyti. Puikus pliažas, geras oras.
Bulgarija - berods ties saulėtu krantu, netoli Nesebaro miestelio. Normaliai, pigiai (vežėmės dar ir tėvukus, žmogui - apie 1300-1500 lt). Ėmėm pusryčius ir vakarienę, pietavome kur papuola. Oras neblogas, jūra puiki.
Kroatija - Lovrano miestelis. Taip pat ėmėme pusryčius-vakarienę, bet tai gan brangi šalis. Žmogui - berods apie 2500, nes ėmėme ne iš anksto - išdūrė su kita kelione. Jūra afigiena - labai daug gyvybės, krabukų, visokio kita gėrio. Paplūdymiai betoniniai, bet ten viskas čiki. Šiaip tai viena brangesnių kelionių.
Turkija>Bodrumas> Golden Age viešbutis. Man patiko - privatus paplūdimys, puiki vieta, netoliese Jelikavako miestelis. Bodrumas tolėliau - galima nuvažiuoti autobusu. Pirmą kartą ėmėme "viskas įskaičiuota" ir tai patiko - nereikia sukti galvos dėl maisto, didelis pasirinkimas, baras, snacks'ai, etc... Puiki jūra, visada puikus oras - va būtent geru oru Bodrumas ir pasižymi.
Ispanija>Tossa de Mar>Tossa Center viešbutis. Nepatiko - įkišo vienvietį kambarį vietoje dviviečio. Deda skersą ant visų pretenzijų. Maistas puikis - vienintelis dalykas, kuris viešbutyje patiko. Pats miestas irgi įspūdingas, bet antrą kartą ten nėra ko važiuoti. Jūra labai nešvari - vėjui pakilus, link kranto suneša daug šiukšlių. Jūra labai gilėja - tenka saugoti vaikus, nes už 3-4 metrų nuo kranto gylis jau virš poros metrų.
Kitą met planuojam vėl važiuoti į Turkiją. Jei pasiseks normaliai sutaupyti, nusivešime ir tėvukus.