Būkit pasveikinti veteranai, snaiperiai - toliašaudžiai.
Trumpas pasiaiškinimas - "fleimo"(pasipiktinimo) laukiu ir žinau, kad sulauksiu (visgi naujokas), tai nepykit

Žodžiu, esu naujokėlis ir turiu čia tokį klausimėlį, plius gyvenimo aprašymėlį - kas netingės - paskaitys.
O buvo taip:
Kažkada (apie 3-5 meteliai atgal) pramogai nusipirkau iš "oksalio" kitaiską šautuvėlį. Baisiai užsigeidęs buvau, akcija papuolė, pigiai sumokėjau(manau žinot kaip būna). Tai vat va. Supliekiau apie 1500-2000 kulkelių (pirkau visad Norica jei kam įdomu) ir subiro mažylis. O buvo jis medine buože (aš kaip naujokas vartoju tik šitokį terminą), ne "perelomkė" (naują žodelį išmokau), kas man baisiausiai patiko, nes net pats negaliu paaiškint kodėl, bet nekenčiu perlaužiamų vamzdžių (paskaitinėjęs forumą kaip supratau tai taiklupo priduoda jei vamzdis nėra perlaužiamas).
Nagi kad jau įsijaučiau, tai pratęsiu pasaką. Iššaudęs pirmą dėželę šovinukų užsidėjau "optiką" už 15 gal litukų, pagal tuometinį supratimą "prišaudžiau" 25-30 metrų kažkur. Va nuo tada pliekiau visur. Pasigaminau taikinuką (tokį, kuris pataikius nuvirsta ir atsistoja atgal) - 5cm skersmens blynas, ir iš 25-30m atstumo net nuobodoka šaudyt buvo - 8-9 šuviai tikslųs iš 10 - man tai atrodo daug su kinietiška įranga. (o tai tau, kad pasigyriau)
Taigi, žaidžiau aš taip gerus 3-4, gal 5 mėnesius ir subyrėjo mano mažylis (prieš tai buvo užsikirtęs nuleistukas - pakrapščiau, padėjau, variau toliau. Buvo užsikirtęs užtaisymo mechanizmas - vėl pakrapščiau, vėl padėjo). Nežinau kodėl (turbūt dėl to, kad nei teptas, nei valytas nebuvo), bet galų gale, gavos taip, kad pabiro visas nuleistuko mechanizmas": lužo kažkokia tai spykruoklytė, gaidukas nebevaikščiojo, tai taip ir padžioviau nebereikalingą.
Na, kadangi jau pasidalinau savo "kryžiaus keliais", eisiu prie to, ko ir tikiuosi sulaukti iš šio forumo - atsakymo į visų naujokėlių klausimą.
KĄ PIRKTI?

Po velnių, gerbiamieji. Vakar visą naktį skaitinėjau klausimus-atsakymus (net darbą pramigau šįryt) ir neradau sau reikalingo.
Noriu nusipirkt naują žaisliuką ir nežinau, kokio ieškot. Noriu TAIKLAUS, ir pakankamai GALINGO (na, kad bent apie 50m atstumu būtų galima šaudyti be problemų). Svarbiausia taiklumas. Mėgstu tolimus šūvius sudėtingesnėmis sąlygomis (vėjas, kliūtys ir pan.)
Kiek man neišmalnėliui pavyko forume paskaitinėt, tai pasiūlymai vos keli, arba CFX, arba kokia COMETA 400, Hatsan mod 60 (atleiskit jei suklydau), ar dar koks velnias.
Esmė tame, kad skirti lėšų planuoju apie 500-600 lietuviškų, nenoriu "perelomkės" (savi įsitikinimai

), ir noriu spyruoklinio. Kiek supažinau per naktelę PCP - ne man (ir dėl kainos, ir dėl kitų interesų).
Na tai man šitaip išdėsčius, gal turėtumėte kokių variantų į kuriuos dairytis. Svarbiausia, kad būtų, taiklus, galia kaip ir rašiau - antroj vietoj, pinigų daugiau neskirsiu - nebent tolimesniam laikotarpiui (patobulinti ar pan.).
Kažkokių didesnių reikalavimų kaip ir neturiu (visgi net ir kinietukas man nuoširdžiai labai patiko, bet noriu kažko kokybiškesnio).
Jeigu neapsunkintų JŪSŲ kasdienybės, prašau atkreipkite dėmesį, ir išreikškite savo nuomonę šiuo naujokišku, bet man itin svarbiu klausimu.
P.S. jeigu žinote variantų už tokią kainą - man nėra skirtumo ar naujas ar dėvėtas ginklas - aišku būtų gerai ir sulaukti gairių į ką atkreipti renkantis tiek naują, tiek naudotą "orinuką"
Nuoširdžiai jums dėkoju už skirtą laiką tiek atsakinėjant, tiek skaitant mano prisapaliotą "litaniją", ir tikiuosi sulaukti gerų ir naudingų atsakymų - lygiai taip pat ir kritikos strėlių (o gal sakyti kulipkų?) į savo daržą.
Pagarbiai
Ceamus