+- +-

Nuorodos

+-Narystė

Welcome, Guest.
Please login or register.

Forgot your password?

Varžybos

REGISTRUOTIS 
»

+-Statistika

Members
Total Members: 1370
Latest: pppp
New This Month: 0
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 182723
Total Topics: 5409
Most Online Today: 638
Most Online Ever: 4153
(2026.04.23-01:47:18)
Users Online
Members: 1
Guests: 501
Total: 502

Autorius Tema: Vartotojų teisių gynimas  (Skaityta 95683 kartus)

Audrius

• Hero Member
  • Įrašai: 2801
  • Me
    • Žiūrėti profilį
Ats: Vartotojų teisių gynimas
« Atsakymas #90 Įrašytas: 2016.04.05-15:15:08 »
O gal reiktų nepamiršti, kad verslininkas, na toks prekeivis, dirba paslaugų sferoje. Įsiklausykime- "PASLAUGŲ".  Ne tie laikai, kai pardavėja ant kiekvieno piršto turėjo po du auksinius žiedus ir snukis surauktas, o apie sandėlio vedėją jau išvis nekalbu...  Visų pirma, verslininkas turi būti paslaugus. Jeigu verslininką žemina tai, kad jis turi būti paslaugus, jis gali eiti į kariuomenę, į ministeriją ar dar kur nors.
Kartais šaudau, kartais meistrauju. Audrius (Murka)

J2

• Hero Member
  • Įrašai: 1720
  • nuobodus kaimietis :)
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #91 Įrašytas: 2016.04.05-16:40:41 »
Kai pasiūlo pusę prekės kainos, t.y. mažiau už savikainą, tai apie kokį paslaugumą kalba :) ? Aš žmogus ramus ir kantrus, bet kai taip tėškia "klientas" tai galiu siusti na...praktiškai atviru tekstu.
Pardavimo meno ir paslaugumą reiktų pasimokyti iš kinų, indų ar tu pačiu lenkų. Lietuvaičiams Deja toli gražu iki tokio lygio :)
Plastiko (PP) virinimas, nestandartiniai gaminiai.
www.tomika.lt
860612293

Audrius

• Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #92 Įrašytas: 2016.04.05-16:54:56 »
Manau, kad tokiems klientams, kurie siūlo savo kainą, mažesnę už savikainą, reikėtų neparduoti. Kaina, vis tik derybų objektas.  Jeigu šalys nesutaria dėl kainos - sandoris neįvyksta.

elmaras

• Orinukas
  • Hero Member
  • *
  • Įrašai: 1488
  • SIAULIA
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #93 Įrašytas: 2016.04.05-17:47:07 »
Dirbu tarp zmoniu.Seniau per metus stabiliai uzsiraudavau ant 1 debilo dabar jau 2-3 per metus,,,blyn ar cia tauta issigimsta ar girtu tevu darbas spejo uzaugti  :o
smulkios dovaneles stiprina draugyste
867138833

J2

• Hero Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #94 Įrašytas: 2016.04.05-17:50:45 »
Tai ir neparduodi, bet pusvalandį tokiam aiškino, kalbiesi, sakai kas geriau ar blogiau, o ant galo pareina "tūzas" :). Man taip buvo su prekę, kuri kainavo 1200lt, o tūzas buvo "tai už 800 atiduoti ania ?". Tai gerokai mažiau už mano savikainą, tai ar aš galiu atiduoti :) ? Derybos aišku normalu, bet sveiko proto ribose.
Trumpai tariant padarai įdirbį, gaišti savo laiką ir sandėris vistiek neįvyksta, kadangi pasiūloma neprotinga kaina. Aišku, toks pardavėjo darbas dirbti su klientu, bet nebūtų taip pikta, jei toks klientas vietoj laba diena iš karto sakytų siūlau tiek ir viskas, o aš sakau taip arba ne. Prisiskaito žmonės medios, kad prekybininkai su 200% antkainiu dirba, tada už tai ir siūlo po pusę nurodytos kainos. Gal ir turi kas tokias maržas, bet tikrai ne visi.
www.tomika.lt
860612293

sadlave

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Įrašai: 1960
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #95 Įrašytas: 2016.04.05-17:58:51 »
Verslas bus priverstas keistis tada, kai kuo mažiau bus lochų, kurie lengvai išsiskiria su savo pinigais ir pasijutę išdurti negina savo teisių.

Sadlave- aš neįsižeidžiau, čia juk diskusija.  Tai kaip ten Anglijoje šiuo klausimu? Drįstu spėti, kad manęs jau seniai būtų atsiprašę ir kompensavę visus nepatogumus...
Angluose taves butu atsiprase simtus kartu (su dirbtinu gailesciu veidd),bet jokios kompensacijos nebutum gaves.
Ir Lietuvoj nera jau tokie blogi tie verslininkai,patikek...
As labai kantrus zmogus,bet kartais ir mane sugeba isvest is kantrybes.Su savo neprofesionalumu,pazadu-susitarimu nepaisymu,nepunktualumu ir visisku pocujizmu.
Karta net papurciau viena uz kalnieriaus (pamirsau kad jau ne devynesdesimti :$) gerai kad nepasiskunde.
100% BALTAS

berazumijus

• Hero Member
  • Įrašai: 10272
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #96 Įrašytas: 2016.04.05-20:47:34 »
tai kad dabar ir visuotinis visko perteklius - nu ko tik nori ir kiek nori yra. is cia irgi gaunas pirkeju ispindejimas, kad nebezino ko nori. nors jau artejam link to, kad darbas kainuoja brangiau nei daiktas. ypac pasijaucia nuvaziavus i autoservisa - pasako kiek kainuos darbas, apie smulkesnes detales nebesneka :)
o piniguotas lietuvis jau senai iskrypes - nu kaip as dabar mokesiu normaliai kitam lietuviui ? pasijaucia is karto dideliu ponu. del to yra teke mest viena gana pelninga uzsiemima - jei tau puse kainos, to ka praso kokia vokieciu atstovybe uz ta pati darba yra brangu, tai mokek tai atstovybei, o uz tiek kiek nori as tau nedirbsiu. nu ir moka, kur desis...
mano nuomone yra asmenine ir ji gali but neteisinga

Ryklys

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Įrašai: 1198
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #97 Įrašytas: 2016.04.05-22:31:48 »
Čia Lietuva — čia lietūs lyja... Neturim verslo kultūros. Nebuvo verslo, nebuvo ir kultūros. Ne per metus ji atsiranda.

Teko susidurti su Ikea ir prekių grąžinimu bei broko keitimu. Likau apakęs: radom kelis nežymius įbrėžimus spintelėje. Man (lietuviška mokykla) buvo labai nepatogu reikalauti keisti tiek nedaug brokuotą daiktą. O priėmėjas net nemirktelėjo — pasirašykit čia, pasiimsit kitą daiktą ten. Grąžinti galima per 90 dienų. Grąžinimas pas juos lankstus — galima ir išpakuotą, jei matosi, kad daiktas nenaudotas, tiesiog tenka derėtis dėl išpakavimo ,,mokesčio''. Užtai ten smagu grįžti.

Turiu ir kitokios patirties. Firma pirko brangų ir gerą labai rimtos firmos instrumentą (~70 000 eu). Jis jau nebeturi garantijos, nes optinei daliai garantija — metai (jau praėjo 2,5), o kitiems ,,mazgams'' nebetaikoma dėl neva neteisingos eksploatacijos. Instrumentas vis dar neveikia, kaip turėjo. Jeigu įdomu — kaltas pardavėjas. Vokiečiai parduoda instrumentą su kompiuteriu. O pardavėjas nusprendė ,,pasidaryti'' pelno — iš gamintojų pirko be kompiuterio. Dabar kompiuteris nevisai suderinamas su instrumentu. Pardavėjai nieko daryti neskuba. Gamintojas savo kaltės nemato — pagaminom, išbandėm (su tinkamu kompiuteriu), išsiuntėm. Man neaiški tik mano valdžios elgsena.

J2

• Hero Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #98 Įrašytas: 2016.04.06-10:06:12 »
Kadangi žmona dirbo su baldais, aš žinau kokie ten antkainiai :). Mes lovą pirkom iš gamyklos už 120, kai parduotuvėje ji kainavo apie 700 :). Ikea yra baldų maxima, duodanti darbo daugeliui baldų gamintojų ir juos nusmaugia ant kainų. Taigi esant tokiems pelnams grąžinti baldą su keliais vis matomais įbrėžimais problemų nesudaro, nes ikea ji grąžins gamintojui, greičiausiai nepatirdama nuostolių sau.
Skirtingos sritys, skirtingos maržos ir žaidimo taisyklės.
Aš kiekvienam palinkeciau pabūti verslininku nors kažkiek, kai investuoti savo nuosavus eurus tūkstančiais ar dar didesnėmis sumomis, lauki pirkėjo, kuris pirkdamas pakrovėją už 2€ nori kokybės ir garantijos. Pabandykite susikrapštyti bent minimumą per mėnesį jei dirbate smulkiam versle ir Pabandykite įsivaizduoti pirkėją, kuris rankose laiko tą patį sugedusį pakrovėją už 2€ ir kliedi apie garantiją ar vartotojų teisės. Paragavę šios duonos mane supras. Neginu prekybininkų ypač didžiųjų , visokių būna, bet pirkėjų taip pat visokių būna.
www.tomika.lt
860612293

Fedia

• Hero Member
  • Įrašai: 2107
    • Žiūrėti profilį
    • HFT
« Atsakymas #99 Įrašytas: 2016.04.06-10:56:56 »
Kadangi žmona dirbo su baldais, aš žinau kokie ten antkainiai :). Mes lovą pirkom iš gamyklos už 120, kai parduotuvėje ji kainavo apie 700 :). Ikea yra baldų maxima, duodanti darbo daugeliui baldų gamintojų ir juos nusmaugia ant kainų. Taigi esant tokiems pelnams grąžinti baldą su keliais vis matomais įbrėžimais problemų nesudaro, nes ikea ji grąžins gamintojui, greičiausiai nepatirdama nuostolių sau.
Skirtingos sritys, skirtingos maržos ir žaidimo taisyklės.
Aš kiekvienam palinkeciau pabūti verslininku nors kažkiek, kai investuoti savo nuosavus eurus tūkstančiais ar dar didesnėmis sumomis, lauki pirkėjo, kuris pirkdamas pakrovėją už 2€ nori kokybės ir garantijos. Pabandykite susikrapštyti bent minimumą per mėnesį jei dirbate smulkiam versle ir Pabandykite įsivaizduoti pirkėją, kuris rankose laiko tą patį sugedusį pakrovėją už 2€ ir kliedi apie garantiją ar vartotojų teisės. Paragavę šios duonos mane supras. Neginu prekybininkų ypač didžiųjų , visokių būna, bet pirkėjų taip pat visokių būna.
Na,bet jeigu toks hemorojus su prekem uz 2 eurus,tai kam jas tada pardavinet?  suprantu didziasas parduotuves kur marketingas veikia tokiu principu jog ateini nusipirkt duonos bet pakeliui iki kasos prisirenki dar 10 prekiu kuriu tau nereikia. (suzaidzia nuolaidos,tinkamas prekiu isdestymas akiu lygije ir pan.)
Ne viskas auksas,kas auksu ziba ;)QB-78 HJB 3-9x32<br>Skype: Fedes1

Audrius

• Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #100 Įrašytas: 2016.04.06-11:24:18 »
Čia ta sena turginių dainelė- nieko neuždirbam, antkainis 1 cnt. ir t.t.  Bet kaip sėdi tame turguje, taip sėdi. Tas pats su verslu. Ir tikrai nepavydžiu- tegul uždirba. Bet tai neturi būti skausminga vartotojui.

Dar vienas pavyzdys iš gyvenimo. Bendradarbis ieško kur padaryti  antkapį. Apklausinėjo vietoje- mažiausia kaina 2400 eur. Su tuo pačiu projektu nuvažiuoja į Lenkiją- už sienos kažkiek pavažiavo, tikrai ne į gilumą, berods Punske. Ta prasme, ieškojo toje zonoje, kur visi dabar važiuoja ir lenkų verslas tuo naudojasi dėl paklausos keldamas kainą.  Taigi, tas pats projektas, tik brangesnės rūšies akmuo - 900 eur.  ????KĄ???? Meluoji???  Skaičiai šių dienų, tikrai neišgalvoti. Na, toks faktas.
Dabar man verslininkai paaiškinkit: lenkas darbininkams moka daugiau nei Lietuvos verslininkas- faktas, ten atlyginimai didesni. Iš kur tas skirtumas? Mokesčiai? Lietuvoje už viena paminklą pasiimama 1500 eur mokesčių?  Jeigu taip,  tai budžete tuoj bus tiek pinigo, kad galėsim kariuomenei pasamdyti milijoną ninzių ir mokytojams pakelti atlyginimą iki 5 t. eur, pensijas iki 4 t.... Atleiskit, bet NETIKIU.  Kur  eina tas skirtumas? Bandau spėti- verslininkui į kišenę, nes jam reikia čia ir dabar uždirbti milijoną. Prašau, pasakykit, kad aš neteisus.

J2

• Hero Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #101 Įrašytas: 2016.04.06-11:32:12 »
Na,bet jeigu toks hemorojus su prekem uz 2 eurus,tai kam jas tada pardavinet?  suprantu didziasas parduotuves kur marketingas veikia tokiu principu jog ateini nusipirkt duonos bet pakeliui iki kasos prisirenki dar 10 prekiu kuriu tau nereikia. (suzaidzia nuolaidos,tinkamas prekiu isdestymas akiu lygije ir pan.)
Normalus verslininkas tikrai nenori pardavinėti š***, bet pirkejas nori nupirkti pigiai ir ne š****, o taip tiesiog nebūna. Apie tai jau buvo kalbėta, pirkėjas ieško pigiau, natūralu. Bet pirkejas turėtų suprasti, kad pigiau ir yra pigiau visom prasmėm. Aš pirkau iš kiniečiu prekes. Viena partija buvo super, kita partija iš 5 daiktų tik vienas veikiantis, bet Lietuvoje vienas daiktas kainuoja, kaip ten 5. Pirkdamas aš rizikuoju, žinodamas, kad gali atvažiuoti brokas. Pirkdamas pakroveją už 2€ aš žinau, kad rizikuoja ir pardavėjo savo filosofijom apie garantija nevarginčiau ir negaiščiau laiko aiškintis.
Didelėse parduotuvėse visai kitos taisyklės, nes jos dažniausiai atlieka platintojo vaidmenį, o atsakomybė prisiima importuotojai.
www.tomika.lt
860612293

berazumijus

• Hero Member
  • Įrašai: 10272
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #102 Įrašytas: 2016.04.06-11:36:48 »
na su ikea turiu nemazai reikalu. siaip tai ir kokybes reikalavimai - del mazos skylutes ne vietoj celofaniniam ipakavime brokuojama. nezinodamas net neisbrokuosi :) nekalbant apie kazka rimtesnio. bet apie antkainius patylesiu ... tikrai ne 100 ir ne 200% is cia ir tas pardaveju meilumas. tiesiog i siuksliu konteineri puse gali ismest ir is 1 dar uzdirbs. bet yra ir tu turginiu ivairiu - vieni veza konkretu slamsta ir pigiai pardavineja, kiti ta pati slamsta brangiai pardavineja. pvz pirkau kempa pas turgini ir paziurejau tokio pat kaina lytagroj - skirtumas 3-4 KARTAI. paziurejau ir jebaju. tas turginis jei istisai veza is vokieciu ar lenku na uzdirba koki 20-30eu. sakyciau protingai. sumokejas lytagroj buciau atgal atvezes po keliu dienu kaip nekokybiska. uz tokia kaina jis man be jokiu reguliavimu turetu is karto gerai dirbt savo darba, o dar geriau kad atveztu i vieta ir pajungtu. bet uz turgaus kaina jis mane pilnai tenkina, biski rankas pridejus.
o musu viarslininkas nemokes atlyginimo, nes statos nama, pasistatys nama, tai nauja masina kainuoja, zmonai irgi geru kailiniu reikia, nu ner pinigu uz ka algas moket :)
mano nuomone yra asmenine ir ji gali but neteisinga

Fedia

• Hero Member
  • Įrašai: 2107
    • Žiūrėti profilį
    • HFT
« Atsakymas #103 Įrašytas: 2016.04.06-11:48:42 »
Normalus verslininkas tikrai nenori pardavinėti š***, bet pirkejas nori nupirkti pigiai ir ne š****, o taip tiesiog nebūna. Apie tai jau buvo kalbėta, pirkėjas ieško pigiau, natūralu. Bet pirkejas turėtų suprasti, kad pigiau ir yra pigiau visom prasmėm. Aš pirkau iš kiniečiu prekes. Viena partija buvo super, kita partija iš 5 daiktų tik vienas veikiantis, bet Lietuvoje vienas daiktas kainuoja, kaip ten 5. Pirkdamas aš rizikuoju, žinodamas, kad gali atvažiuoti brokas. Pirkdamas pakroveją už 2€ aš žinau, kad rizikuoja ir pardavėjo savo filosofijom apie garantija nevarginčiau ir negaiščiau laiko aiškintis.
Didelėse parduotuvėse visai kitos taisyklės, nes jos dažniausiai atlieka platintojo vaidmenį, o atsakomybė prisiima importuotojai.

Yra dar vienas niuansas, kaikurie zmones turi pinigu ir zino kad nupirkes suda sumokes dvigubai(anksciau ar veliau) o yra zmoniu kurie pinigu neturi,ir del to,kad neturi pinigu  (juos prageria,nesugeba uzdirbt ar seip gyvenime lochas) jis dar ir yra piktas ant viso pasaulio,nes kainos pagal jy dideles. todel prisiskaites ystatymu nusipirkes suda uz 2eu eina aiskintis kad jam garantija 2 metai ir tu nori nenori keisk... nenori hemorojaus su pigiu sudu,nepardavinek jo,pardavinek normalu daikta pralosi ant kiekybes bet gal islosi ant kokybes.
Zinoma,as ne verslininkas lengva man sneket...  :-[ bet cia meditacijos-galima :)

p.s. nenoriu nieko izeisti,gal seip gyvenime zmogui nesiseka ir tenka taupyt.. :)
« Paskutinį kartą keitė: 2016.04.06-12:51:16 sukūrė Fedia »
Ne viskas auksas,kas auksu ziba ;)QB-78 HJB 3-9x32<br>Skype: Fedes1

arcius78

• Hero Member
  • Įrašai: 1366
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #104 Įrašytas: 2016.04.06-12:16:09 »
Jus pagalvojat kodel zmones perka kontrobanda ir tuos pakrovejus u 2eur.Todel kad ubagai,gatavi perkasti gerkle uz 50cnt,jus patys hrenavi verslininkai tai prisidaret,norit moketi algas tik minimuma o pakroveja parduoti 30eur.
Kai mokesit algas kai visas svietas pvz 9-12eur uz valanda,pakrovejas bus nebrangus uz 30eur.
Dzuku tankai nerudzija

+-Naujausi įrašai

Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. VII-as etapas by SergoT
Šiandien 15:47:01

Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. 6-as etapas (9.27, sezono uzdarymas) by Lii
2026.09.28-08:20:29

FWB 300S.Parduotas by Mariaks
2026.09.22-18:34:47

Pneumatinis CZ su optika ZOS 10-40 ir balionais by liova
2026.09.22-13:41:07

gamo hunter440 by liova
2026.09.17-16:55:35

saudymas viesose vietose, sodybose, miske ir pan. by Klisas
2026.09.14-15:04:47

Vector Optics Raptor 4-14x50E by Kvazimodaz
2026.09.13-19:38:42

Optinis taikiklis Vector Optics Hugo 4-16x44gt Sfp (150e) by 3ligijus