+- +-

Nuorodos

+-Narystė

Welcome, Guest.
Please login or register.

Forgot your password?

Varžybos

REGISTRUOTIS 
»

+-Statistika

Members
Total Members: 1370
Latest: pppp
New This Month: 0
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 182723
Total Topics: 5409
Most Online Today: 619
Most Online Ever: 4153
(2026.04.23-01:47:18)
Users Online
Members: 0
Guests: 444
Total: 444

Autorius Tema: Vartotojų teisių gynimas  (Skaityta 95658 kartus)

Fedia

• Hero Member
  • Įrašai: 2107
    • Žiūrėti profilį
    • HFT
Ats: Vartotojų teisių gynimas
« Atsakymas #165 Įrašytas: 2017.01.22-18:08:11 »
Kaip manot, gražinti kieta diska"HDD" galima ar ne? nes šiandien pane atnešus gražinti hdd užsipuolė du konsultantai ir vedėja Avitelos,kad hdd įtrauktas į mistiniu prekiu sąraša ir jo gražint negalima. paprašiau pateikti sąraša tai ale jie jo neturi ir neprivalo man nieko pateikinėti.

Pagooglinus radau mistini sąraša,bet jame nieko apie hdd nėra parašyta. dar bandė prikišt,kad neva gal aš jį numečiau ir jie nenori priimti nes neturi kaip patikrinti...
Ne viskas auksas,kas auksu ziba ;)QB-78 HJB 3-9x32<br>Skype: Fedes1

Genijus

• Hero Member
  • Įrašai: 2278
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #166 Įrašytas: 2017.01.22-18:39:14 »
Kazkada pirkom stacionaru kompa is ICG atrodo. Ipusejus garantiniam nusprogo HDD. Pradejo galvos klakseti ir viskas. Visa svarbi info aisku dingo. Nuvezem tai , sakau viskas gi aisku, duokit koki kita harda ir skirstomes. Tai ne, pralaike kompa gal menesi. Atseit harda veze i vilniu ekspertizei. Nu poto kai atvaziavom pasiimt, tai jo sako hardas nusproges keisim i nauja. Nu pakeite . viskas ok.. Likus porai men. iki garantinio pabaigos nusprogo ir motinine. Dar ir ta pakeite, bet jau garantinio kaip ir nebeliko. Tai dar pratempe gal metus kitus ir visvien ta motinine mire...
VIen zodziu kai perki visa kompa , su garantiniu yra paprasciau, bet kai atskiri komponentai tai yra slidus reikalas. Kitos parduotuves net jei pirkdavai is ju RAMus ar vaizdo plokste, tai garantinio neduodavo , Turedavai atvezti kompa ir vietoje meistrai ideda ir pratestuoja. Is dalies reikia juos suprasti , kompu detales gana jautrios, gali nusprogti net nuo statinio kruvio. Tai nezinau , jei ta parduotuve labai priesiskai nusiteikusi, tegu pirma nustato hardo gedimo priezasti, o jau po to gainioja..  >:(
Gamo STUTZEN+Iz-38c+QB78+FWB150

MindaugasMc

• Hero Member
  • Įrašai: 1805
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #167 Įrašytas: 2017.01.22-19:24:30 »
Nelabai aišku kodėl nori jį grąžinti? sugedo? yra garantinis? Jei yra tai jie privalo išsiaiškinti kodėl sugedo
Cometa Fenix & Air King 4-12x42 & Fenix PD30 Flashlight&&

berazumijus

• Hero Member
  • Įrašai: 10272
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #168 Įrašytas: 2017.01.23-17:18:22 »
kuo mazesne firma tuo maziau vargo, kiek esu pastebejas. o kuo didesne tuo daugiau visokiu nahlebniku ir visiem reikia kokio popieriuko parasiuko ir panasiai... tai ir uztrunka tiek laiko
mano nuomone yra asmenine ir ji gali but neteisinga

Fedia

• Hero Member
  • Įrašai: 2107
    • Žiūrėti profilį
    • HFT
« Atsakymas #169 Įrašytas: 2017.01.24-10:17:56 »
oi,neparašiau priežasties. Galvojom Hdd seno pc blogas nupirkom nauja. o pasirodo motinine kalta. tai kaip ir nereikalingas. Problema išsisprendė,vakar pasiskambinau ir galvas nuleide ir tona pakeite kuo puikiausiai prieme atgal. :) :beer:
Ne viskas auksas,kas auksu ziba ;)QB-78 HJB 3-9x32<br>Skype: Fedes1

Audrius

• Hero Member
  • Įrašai: 2801
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #170 Įrašytas: 2017.01.25-15:06:41 »
Priminsiu savo istoriją, prasidėjusią daugiau nei prieš metus. Čia ta su iš RDE pirktu žmonos mobiliu telefonu Samsung. Bylą nagrinėjant pirmos instancijos teisme RDE suprato, kad pralaiminėja ir pasiūlė taikos sutartį. Man, be abejo, viskas jau seniai atsibodę ir sutikau. Grąžino pinigus už telefoną, papildomą garantiją, atlygino turėtas kelionės išlaidas (vežiojant ir pasiimant telefoną į remonto įstaigą Kaune), telefono siuntimo išlaidas, apsauginio stiklo įsigijimo, bylinėjimosi išlaidas ir 300 eur neturtinės žalos. Grubiai tariant, nuo pretenzijos iki pinigų atgavimo užtruko apie  1 metai ir 1 mėnesis. Kas norit veiksmo- pirkit iš RDE :) :) 
Atroji istorija tęsiasi - kitas samsungas, sugedęs 3 kartus.  Pirmos instancijos teismas nustatė, kad mano ieškinys nepagrįstas ir iš manęs priteisė virš 500 eur bylinėjimosi išlaidų FORTAKUI. Primenu- telefonas 150 eur vertės. Čiukčia ne durnas, žinia aiški- "Nedrįskite net bandyti ginti savo interesų!" . Apeliacinės instancijos teismas  mano skundą nagrinės kitą mėnesį. Jeigu teisingai pasiskaičiavau, dabar pretenduoju į 1700 eurų išlaidas... O aš tenoriu atgauti tuos savo 150 eur ir nekokybišką telefoną... Po to dar bandysiu kreiptis į Aukščiausiąjį teismą. Ir tada galėsiu papasakoti ginamos ar ne vartotojų teisės Lietuvoje.

P.S. taip, visada lieka tikimybė, kad būtent aš ir esu neteisus. Ką sakytumėt, jeigu jums tris kartus sugestų orinukas, ir remontuojant būtų atliekami sudėtingi darbai ir keičiamos pagrindinės detalės?... Jis kokybiškas ar ne?
Kartais šaudau, kartais meistrauju. Audrius (Murka)

J2

• Hero Member
  • Įrašai: 1720
  • nuobodus kaimietis :)
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #171 Įrašytas: 2017.01.25-15:16:54 »
Advokato gero reikia. Jei istorija analogiška su rde, tai vėlgi viskas turi būti Tavo naudai, ne pardavėjo. Advokatai kurie imasi tokių bilų žiūri analogiškus atvejus ir juos pateikia teismui kaip faktus.
P.S. nebepirk tų samsung'ų  :)
Plastiko (PP) virinimas, nestandartiniai gaminiai.
www.tomika.lt
860612293

valakas

• Hero Member
  • Įrašai: 863
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #172 Įrašytas: 2017.01.25-15:58:11 »
su Audrium cia jau ziauriai.jei puikiai teise ismanantys zmones taip vargsta,tai  kaip bylinetis pvz. statybininkui.
AA

rikis

• Sr. Member
  • Įrašai: 489
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #173 Įrašytas: 2017.01.25-17:24:49 »
su Audrium cia jau ziauriai.jei puikiai teise ismanantys zmones taip vargsta,tai  kaip bylinetis pvz. statybininkui.
visada yra galimybe pasirasyt sutarti su uzsakovu.Viena karta su tevu irgi nudegem.Zodziu uzsiimamt muro darbais,zmogus norejo tvora nemaza pasimurint is klinkerio,nu ka paskaiciavom plytas pagal siokius tokius norus,zodziu darbo eigoje planai pasikeite,keite aukscius ir pan,liko 2 padonai plytu,ka jus manote,seimininkas pareiske,kad per daug paskaiciavote plytu,ko pasekoje gavome jas nusipirkti,tai laimei Senukai sutiko plytas paimt,r laikyti kol jas parduos,bet ir tai buvo nemena backa. >:(,va buna ir taip.
Tikras kovotojas tas , kuris gerbia savo priešininką.

Audrius

• Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #174 Įrašytas: 2017.01.25-21:02:25 »
Advokato gero reikia. Jei istorija analogiška su rde, tai vėlgi viskas turi būti Tavo naudai, ne pardavėjo. Advokatai kurie imasi tokių bilų žiūri analogiškus atvejus ir juos pateikia teismui kaip faktus.

Va dėl tokio mastymo advokatai ir nebežino kur dėt pinigus 😆 svarbiausia geras advokatas, nes advokatas yra dievas😆😇
Analogiška... Kas yra teismas? Už to žodžio stovi subjektyvus žmogus su savo požiūriu, emocijomis ir tt. Vienas nuspręs vienaip, o kitas priešingai. Aš irgi maniau, kad teismų praktika yra vienareikšmiškai mano naudai... Ir priteisė sumokėti vargšams iš Fortako 500 😅

Ikaras

• Administrator
  • Hero Member
  • Įrašai: 1786
  • SK "Orinukas"
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #175 Įrašytas: 2017.01.25-21:15:31 »
Tai uz ka turi moket Fortakui? Tu jam nuostoli padarei, ar tu negali naudotis is ju pirktu daiktu? Gal teismas pripazino kad gadini specialiai telefona ir bandai sutersti galbinga Fortako varda??????  :o
Žmonės neretai klysta: gerumą suvokdami kaip silpnumą, grubumą - kaip jėgą, o niekšybę - kaip mokėjimą gyventi.

Audrius

• Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #176 Įrašytas: 2017.01.26-08:17:31 »
Tai uz ka turi moket Fortakui? Tu jam nuostoli padarei, ar tu negali naudotis is ju pirktu daiktu? Gal teismas pripazino kad gadini specialiai telefona ir bandai sutersti galbinga Fortako varda??????  :o

Ne, Fortakas  gintis nuo mano ieškinio pasisamdė šustrą advokatą su garbanota šukuosena (tas matyt teisėją paveikė asmeniniu žavesiu :) ). Kadangi teismo supratimu mano ieškinys nepagrįstas, priteisė dalį bylinėjimosi išlaidų, t.y. dali to ką Fortakas sumokėjo advokatui (reikalavo berods 1,5 t eur).
Taip, kitas žingsnis galėtų būti pvz. reikalauti iš manęs simbolinio 1000000 neturtinės žalos atlyginimo dėl garbingo  firmos Fortakas vardo šmeižimo ir nenoro toliau vartoti kokybiškos ir nuolat gendančios prekės :) :) :)

Ikaras

• Administrator
  • Hero Member
  • Įrašai: 1786
  • SK "Orinukas"
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #177 Įrašytas: 2017.01.26-10:19:27 »

Ne, Fortakas  gintis nuo mano ieškinio pasisamdė šustrą advokatą su garbanota šukuosena (tas matyt teisėją paveikė asmeniniu žavesiu :) ). Kadangi teismo supratimu mano ieškinys nepagrįstas, priteisė dalį bylinėjimosi išlaidų, t.y. dali to ką Fortakas sumokėjo advokatui (reikalavo berods 1,5 t eur).
Taip, kitas žingsnis galėtų būti pvz. reikalauti iš manęs simbolinio 1000000 neturtinės žalos atlyginimo dėl garbingo  firmos Fortakas vardo šmeižimo ir nenoro toliau vartoti kokybiškos ir nuolat gendančios prekės :) :) :)

Is N... pavyzdziu teismu praktikoje siurpas eina. Visiskai nebeliko normalaus zmogisko teisingumo. Realios tiesos rast Teisme darosi sudetinga. Kazkaip viskas iskraipoma. Persasi isvada kad jau pribrendo laikas keist teismu sistema. (Kai vienas teisejas turigalimybe viska tempti pagal savo nora o ne pagal realia TEISYBE) Tokiu teiseju paskutiniu metu kazkaip eme daugeti. Gal as cia tik atkreipiu i tai demesi, bet ylos lenda is maiso

« Paskutinį kartą keitė: 2017.01.26-10:23:32 sukūrė Ikaras »
Žmonės neretai klysta: gerumą suvokdami kaip silpnumą, grubumą - kaip jėgą, o niekšybę - kaip mokėjimą gyventi.

J2

• Hero Member
  • Įrašai: 1720
  • nuobodus kaimietis :)
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #178 Įrašytas: 2017.01.26-10:24:54 »

Va dėl tokio mastymo advokatai ir nebežino kur dėt pinigus 😆 svarbiausia geras advokatas, nes advokatas yra dievas😆😇
Analogiška... Kas yra teismas? Už to žodžio stovi subjektyvus žmogus su savo požiūriu, emocijomis ir tt. Vienas nuspręs vienaip, o kitas priešingai. Aš irgi maniau, kad teismų praktika yra vienareikšmiškai mano naudai... Ir priteisė sumokėti vargšams iš Fortako 500 😅
Advokatas gal ir nėra Dievas, bet teisme arti to :)
Mano atvejis buvo, kai apšmeižė mane, parašiau prašymą į policiją, bet viskas baigėsi paprastai, nes policija neįžvelgė šmeižto, nors kai kalbėjomės aš klausiau kaip jie traktuotų tokius žodžius viešoje erdvėje, atsakymas "neigiamai". Vėliau kalbant su advokatu pasirodo aš realiai parašiau ne taip 1 ar 2 žodžius, kas iš esmės keistų visą reikalą.
O teisme taip, teisingas faktų pateikimas, interpretavimas ir pan, žodžiu vartymas. Kuris advokatas labiau varto, tas ir teisesnis :)
Tavo atveju manau nereiktų nukabinti nosies, aišku užpypina, kai perki kažkokį suknistą ragelį už šimtą eurų ir įsisuki į nemalonumų verpetą  >:(
Plastiko (PP) virinimas, nestandartiniai gaminiai.
www.tomika.lt
860612293

berazumijus

• Hero Member
  • Įrašai: 10272
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #179 Įrašytas: 2017.01.26-10:26:23 »
na siaip jei jau iki teismo daejo, tai viskas nuo teisejo ir priklauso. sistemos ten jau jokios pas mus nera. net ir abonentas lieka abonentu ir nekaltas :)
mano nuomone yra asmenine ir ji gali but neteisinga

+-Naujausi įrašai

Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. VII-as etapas by SergoT
Šiandien 15:47:01

Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. 6-as etapas (9.27, sezono uzdarymas) by Lii
2026.09.28-08:20:29

FWB 300S.Parduotas by Mariaks
2026.09.22-18:34:47

Pneumatinis CZ su optika ZOS 10-40 ir balionais by liova
2026.09.22-13:41:07

gamo hunter440 by liova
2026.09.17-16:55:35

saudymas viesose vietose, sodybose, miske ir pan. by Klisas
2026.09.14-15:04:47

Vector Optics Raptor 4-14x50E by Kvazimodaz
2026.09.13-19:38:42

Optinis taikiklis Vector Optics Hugo 4-16x44gt Sfp (150e) by 3ligijus