Super! Pagaliau ir Lazdijuose!
Sutinku, su daugumos nuomone, kad svarbiausia, jog parduotuvėje dirbtų žmonės:
- mylintys savo darbą;
- nesistengtų tau prakišti pačio brangiausio varianto;
- įsigilintų į tavo poreikiu ir galimybes, tave objektyviai pakonsultuotų;
- nebūtų įsimylėję į kažkokią konkrečią ginklo markę, ir būtų objektyvūs;
- sugalvojus nusipirkti smulkmeną, už 10 Lt nežiūrėtų į tave iš viršaus, o vertintų tave taip pat kaip ir tą norintį įsigyti tūkstančiais įkainuotą ginklą;
- būtų kompetentingi, nuolat domėtųsi rinkos naujovėmis;
- galėtų „užmerktomis akimis išardyti ir sudėti ginklą“, čia aišku perkeltine prasme, bet norėtųsi, kad pardavėjas galėtų pakonsultuoti, ar net perkant spyruoklę nemokamai padėti ją pakeisti;
- iš pardavimų skatinimo pusės tokios papildomos paslaugos yra labai sveikintinos ir labai reikalingos, t.y. kai pardavėjas neprašomas, vos ne primygtinai, tačiau neįkyriai, pasiūlo nemokamai sumontuoti nupirktą optiką per 30-60 minučių. Arba užsakius ginklą su optiką, kaip tai daro pyramidair.com, sumontuoti optiką, ją prišaudyti pageidaujamam atstumui, jei tai PCP, tai patikrinti ar niekur nėra pratekėjimo ir pan. (nors pyramidair.com už šią paslaugą prašo papildomai 10 dolerių).
Na aš suprantu, kad pagrindinė veikla bus medžioklei skirtos prekės, tačiau tokia nišinė rinka taip pat turėtų savo pasisekimą. Be to pirmieji mano komentarai tinka praktiškai kiekvienai parduotuvei, iš tiesų aš mieliau šimtą ar netgi pora išleisčiau daugiau tokioje parduotuvėje, negu parduotuvėje kaip Vilniaus Vollit į kurią atėjęs nejaukiai jautiesi, nes pardavėjai į tave žiūri iš aukštai, ir kaip jau čia minėjo, atrodo jog parduodami tau ką nors ar atsakydami į klausimą tau daro paslaugą.
Noriu papasakoti visai neseną pavyzdį kai norėjau pirkti akvariumą. Man labai patiko firmos „Akvafanas“ (
www.akvafanas.lt) pardavėjai. Ten pajutau, kaip žmogus gali užkrėsti požiūriu į savo hobį. Čia tikrai pasijutau vertinamas klientas, nors ir nieko nenupirkau, bet buvau tikrai nuoširdžiai aptarnautas, papasakota apie įvairias smulkmenas, patarta nepirkti mažo akvariumo, nes jame stresuotų žuvys, be to priežiūra daug sudėtingesnė. Išėjau iš jų pakylėta nuotaika, ir tikrai patenkintas! Jie nesistengė man „prakišti“ prekės, dėl kurios paskui būčiau turėjęs problemų, atvirkščiai, netgi atkalbėjo nuo tokio pirkinio. O visai kitas požiūris yra firmoje „Kika“ ten man norėjo kuo greičiau, kad ir ką nors prakišti, vienintelis jų argumentas buvo jokių problemų neturėsit nusipirkę dar kelias chemijas.
Ir kaip manote į kurią parduotuvę aš eisiu sekantį kartą, kai nuspręsiu įsigyti didelį akvariumą?
Na matau išsiplėčiau, bet šis pavyzdys tinka daugeliui verslų. Tiesa būna ir taip, jog pardavėjas būna per daug įkyrus, ar siūlos papildomas mokamas paslaugas, nors dažniausiai eini į parduotuvę jau nusimatęs išleisti tam tikrą pinigų sumą, tokiu atveju be argumentų siūlydamas brangesnę prekę pardavėjas tave suerzina ir nesinori daugiau grįžti, taip kad nereikia perlenkti lazdos

Sėkmės naujiems pardavėjams, lauksime žinių apie prekybos pradžią

delfis