+- +-

Nuorodos

+-Narystė

Welcome, Guest.
Please login or register.

Forgot your password?

Varžybos

REGISTRUOTIS 
»

+-Statistika

Members
Total Members: 1370
Latest: pppp
New This Month: 0
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 182723
Total Topics: 5409
Most Online Today: 785
Most Online Ever: 4153
(2026.04.23-01:47:18)
Users Online
Members: 1
Guests: 338
Total: 339

Autorius Tema: Elektromagnetinis 'daužiklis'  (Skaityta 321036 kartus)

zalias7

• Administrator
  • Hero Member
  • Įrašai: 2620
    • Žiūrėti profilį
Re: Elektromagnetinis 'dauziklis'
« Atsakymas #105 Įrašytas: 2008.01.22-20:29:49 »
Pradeam nuo http://gauss2k.narod.ru/eugen/em_1.htm

jie ten cvekais saudo, o mums tai tiktu kaip udarnikas. :)

zalias7

• Administrator
  • Hero Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #106 Įrašytas: 2008.01.22-20:31:56 »

Citata
Audrius rašė:
Ir priminsiu seną idėją tuo pačiu klausimu- nepamirškit į šautuvą integruoti chronogrfą ir jį sujungti du elktroninio daužiklio procesoriumi. Taip turėtų pavykti išgauti šūvio stabilumą + - 0,0025 m/s.

Audriau negasdink zmoniu cia jau aukstasis pilotazas, mums to kol kas nereikia :)

berazumijus

• Hero Member
  • Įrašai: 10272
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #107 Įrašytas: 2008.01.22-20:34:31 »
Audriau nesityciok :) dauziklis gal ir nieko variantas butu - man jis idomus tuo kad nereikia trosiuku troseliu galvot kaip nuvest darant bullpupa. knopke kokia nori idejai ir valio. o jei cia rimtai - tai kiek kulku yra ? kiek skirtingu sautuvu ? kiek skirtingu vamzdziu ir klapanu ? kiek reikia surinkt informacijos kad ka nors paskaiciuot ? kas rasys programa valdymui ? deja cia jau ne programoj esme - ja parasyt ne beda. beda surint visa imanoma informacija. pas rusus buvau rades tema "super pcp". na ten zmogelis tai tocnai nusikreizejas buvo i panasia tema. na ji ir sulazdavojo visi kas netingi. tai butu imanoma tik konkreciam sautuvui. ir tai cia reikia ir gero saulio ir elektronsciko ir programuotojo. aisku tai imanoma. imanoma ir kulka pasvert pries saunant :) dar pamirsau precizini slegio davikli +-100 bar kaupiklyj slegi matuot :)
mano nuomone yra asmenine ir ji gali but neteisinga

Audrius

• Hero Member
  • Įrašai: 2801
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #108 Įrašytas: 2008.01.22-21:15:27 »
Gerai jau, gerai, atsiprašau už sarkazmą. Aš, matot, esu mechanikos šalininkas. Kitas dalykas- dauguma svaigimų aukštomis materijomis taip ir lieka fantazijomis.. Pvz.: elektroninis FT taikinys ir tt.
Vienu žodžiu, norėjau pasakyti, kad geriau maži, bet realųs darbai, nei dideli planai be jokio realizavimo.
Pastaruoju metu prie visų kabinėjuosi:)
Kartais šaudau, kartais meistrauju. Audrius (Murka)

zalias7

• Administrator
  • Hero Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #109 Įrašytas: 2008.01.22-21:22:19 »
elektroninis FT taikinys yra gerai. Jau vien del to, kad sniurai neuskliuna, nenutruksta , nereikia tvirtint medvarziais paciu taikiniu ir t.t.

Tui va padarysiu tema ir sugalvosim, kad ir su distanciniu, vietoi sniuro reiks paspaust distancinio mygtuka :)

berazumijus

• Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #110 Įrašytas: 2008.01.22-22:58:51 »
audrius duok finansavima - bus ir rezultatas. kazkodel gerokai geriau finansuojamas lietuvos peintobolas o ne ft :)P o dabar cia liaudiskom priemonem kazka darai tai da ir pizdulei duoda. nenoriu but super lt pcp gamintoju :) tai ne mano vieno reikalas ir nezadu as ji vienas daryt. norintys visada velcomen bet yra ir bet. teoriskai tai imanoma. pasiteisins - sau pasidarysiu o kaip kiti norintys ? ar nukist visa ta reikala i gilu pogrindi kad neskaityt pyzdavoniu ?

Audrius

• Hero Member
  • Įrašai: 2801
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #111 Įrašytas: 2008.01.23-12:35:39 »
Prie ko finansavimas? Vadinasi svarstomi planai, projektai jau iš karto žinant, kad jie nebus realizuoti dėl nesamo finansavimo? Projektavimas tik dėl projektavimo? Ir kas čia gali finansuoti iš šalies? Aš pavyzdžiui savo nesamam PCP jau esu išleidęs beveik tiek kiek kainuoja PCP BAM 50. O gaminio kaip nematyt taip nematyt. Bet faktas, kad darau, nes yra ne tik piešiniai, bet ir realios detalės. Ir visa tai iš savo kišenės, nes ne kam kitam to reikia, o man pačiam. Ką tik įmanoma darau "liaudiškomis priemonėmis"- ant kelienio pasidėjęs su vienu iš dviejų turimų dildžių. Ir tokius darbus padarau gan greitai, lyginant su neliaudiškomis priemonėmis- detalių iš tekintojų laukiu mėnesių mėnesius...

Dėl ko aš čia įsikišau, nieko neraukdamas apie elektroniką? O visai su teigiamais, nors ir užslėptais kėslais- pagalvosit kuris nors iš jūsų "na tu čia b...t pasip...ok, va, padariau, žiūrėk, išgraužk!!!" Norėjau pasakyti, kad diskusijų ir realių darbų kiekio santykis yra pernelyg mažas (t.y.0).
Tagi, savo geru žodžiu skatinu progresą:)

P.S. tikiuosi nebūsiu nušautas iš PCP  su elektromagnetiniu daužikliu..

Citata
berazumijus rašė:
audrius duok finansavima - bus ir rezultatas. kazkodel gerokai geriau finansuojamas lietuvos peintobolas o ne ft :)P o dabar cia liaudiskom priemonem kazka darai tai da ir pizdulei duoda. nenoriu but super lt pcp gamintoju :) tai ne mano vieno reikalas ir nezadu as ji vienas daryt. norintys visada velcomen bet yra ir bet. teoriskai tai imanoma. pasiteisins - sau pasidarysiu o kaip kiti norintys ? ar nukist visa ta reikala i gilu pogrindi kad neskaityt pyzdavoniu ?
Kartais šaudau, kartais meistrauju. Audrius (Murka)

berazumijus

• Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #112 Įrašytas: 2008.01.23-13:52:57 »
na va ir pradiniai rezultatai - is fotoblykstes maitinimo bloko visai neblogas dalykas gaunas. ant 1cm diametro vamzdelio suvyniojau 300 viju rite. plienini strypuka visai smagiai isspjauna - su pirstu tikrint jega nesiryzau :) ta blykste tai velniskai daug srebia kol uzkrauna kondencatoriu - apie 4a kokias 2 sekundes. gal kas turit kokiu minciu kaip paprastai pamatuot isgaunama energija ? na o pati elektromagneta suderint ne taip jau ir paprasta - milimetras per kiek ikista serdis i rite turi labai daug itakos. pamirsau paminet - darbine itampa maitinant is 2.38v - 270v. belieka ryt pasidaryt serdi kuri tiktu vietoj esamo dauziklio crosmane ir zaistis ... zaistis ...

zalias7

• Administrator
  • Hero Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #113 Įrašytas: 2008.01.23-14:07:05 »
Netikiu, nejaugi progresas ir ledai pajudejo :o

Energija pamatuot galima , kaip ir sovinio :)

berazumijus

• Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #114 Įrašytas: 2008.01.23-14:46:19 »
na va preliminari schema

viso papildomo aplipdymo nepiesiau bet pagrindine dalis turetu tokia but. procesorius rupinsis ir itampa ant kondiko ir impulso trukme. taip kad bus labai platus reguliavimo diapazonas. energija kaip sovinio nesigauna - niekas is vamzdzio neisleks - elektromagnetas gi o ne gaussgunas :P

zalias7

• Administrator
  • Hero Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #115 Įrašytas: 2008.01.23-15:41:09 »

Citata
berazumijus rašė:
na va preliminari schema
http://host-photo.com/thumb.php?f=pspxelectro.JPG
viso papildomo aplipdymo nepiesiau bet pagrindine dalis turetu tokia but. procesorius rupinsis ir itampa ant kondiko ir impulso trukme. taip kad bus labai platus reguliavimo diapazonas. energija kaip sovinio nesigauna - niekas is vamzdzio neisleks - elektromagnetas gi o ne gaussgunas :P

Tai blin majatnika padayk, tegu kala, bet manau neverta, grusk i savo crosman 2100 ir "mietodom nauchnogo tyka"  :)

berazumijus

• Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #116 Įrašytas: 2008.01.23-18:14:09 »
na bet jei tai vdrug iseitu ne vienetinis dalykas tai darant kitam saunykui ar elektromagnetui reiktu kazkaip isivest kazkoki "smugio i klapana jegos" mato vieneta ir paprasta matavimo buda :) ne visi juk net ir lituot moka nekalbant jau apie rimtesnius keitimus.

zalias7

• Administrator
  • Hero Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #117 Įrašytas: 2008.01.23-18:36:41 »

Citata
berazumijus rašė:
na bet jei tai vdrug iseitu ne vienetinis dalykas tai darant kitam saunykui ar elektromagnetui reiktu kazkaip isivest kazkoki "smugio i klapana jegos" mato vieneta ir paprasta matavimo buda :) ne visi juk net ir lituot moka nekalbant jau apie rimtesnius keitimus.

KAm tu suki galva su tuo "smugio i klapana jegos" mato vienetu.
Kas tiks vienam sautuvui netiks kitam, galu gale pakeisi savo vostuvo spyruokle ir reiks keist ta smugio jega. Tam ir darom elektrini, kad butu reguliavimo galimybes, paskui potencika ir smugis didesnis :)

berazumijus

• Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #118 Įrašytas: 2008.01.23-18:43:49 »
kainuot tai daug nekainuos - uz sirdi - procesoriu pries valanda sumokejau apie 8lt. kitas klausimas - kaip visa procesa valdyt dar neapsisprendziu. lyg ir su potencais noretus bet vos ne paprasciau ir  tiksliau is kompo gautus per com porta. bet kolkas tai tik mintys :inno: na dar jei kas turit nereikalingu senu fotiku su blykstem - dekit i kampa visus paimsiu :) beto procesorius labai lengvai programuojas - uztenka paprasto tam tikrai sulituoto 5 gyslu laido. na bet kantrybes cia tik pradziu pradzia.

zalias7

• Administrator
  • Hero Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #119 Įrašytas: 2008.01.23-18:48:54 »
berazumijus pradziai ant paprasto potenciometro galima ? kam tas procesorius, va kai pavirtins, kad veikia/saudo.
Tada galima kabint procesoriu ir ji apkraut visokiom funkcijom.  Pradek nuo paprasciausio, a tai dar 10 puslapiu suvio nebus :)

+-Naujausi įrašai

Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. VII-as etapas by SergoT
2026.10.08-15:47:01

Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. 6-as etapas (9.27, sezono uzdarymas) by Lii
2026.09.28-08:20:29

FWB 300S.Parduotas by Mariaks
2026.09.22-18:34:47

Pneumatinis CZ su optika ZOS 10-40 ir balionais by liova
2026.09.22-13:41:07

gamo hunter440 by liova
2026.09.17-16:55:35

saudymas viesose vietose, sodybose, miske ir pan. by Klisas
2026.09.14-15:04:47

Vector Optics Raptor 4-14x50E by Kvazimodaz
2026.09.13-19:38:42

Optinis taikiklis Vector Optics Hugo 4-16x44gt Sfp (150e) by 3ligijus