+- +-

Nuorodos

+-Narystė

Welcome, Guest.
Please login or register.

Forgot your password?

Varžybos

REGISTRUOTIS 
»

+-Statistika

Members
Total Members: 1370
Latest: pppp
New This Month: 0
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 182723
Total Topics: 5409
Most Online Today: 785
Most Online Ever: 4153
(2026.04.23-01:47:18)
Users Online
Members: 2
Guests: 396
Total: 398

Autorius Tema: Elektromagnetinis 'daužiklis'  (Skaityta 321137 kartus)

Alpha

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Įrašai: 3337
  • ZPSC
    • Žiūrėti profilį
    • ZPSC
Re: Elektromagnetinis 'dauziklis'
« Atsakymas #615 Įrašytas: 2010.11.09-20:43:19 »
padariau solenoida su serdim(dauzikliu) 10mm. istekinta gryba trenkia silpnokai, isimagnetina nestipriai. dedu grudinta grazta kaip serdi, kala galingai, gal du kart stipriau. po to graztas gan stipriai lieka imagnetintas.is kokio plieno daryt serdi ar gal uzgrudint kazkaip reik? :question:
FT2 ▄︻̷̿┻̿═━一
FieldTargetShop.com

Matikas

• Hero Member
  • Įrašai: 1211
    • Žiūrėti profilį
    • HFT Mildot
« Atsakymas #616 Įrašytas: 2010.11.09-22:31:47 »
jis bet kokiu atveju turi but uzgrudintas, nes nuo dauzymosi atbuks visas
Mano vardas Μαριυσ (graikiškai)

onlyzilvis

• Hero Member
  • Įrašai: 1828
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #617 Įrašytas: 2010.11.09-23:05:52 »
pas drozda ir pakankamai smarkiai imagnetintas lieka
mp654k co2

sadlave

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Įrašai: 1960
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #618 Įrašytas: 2010.11.10-02:31:23 »
to AlphaGSM
Itariu,kad grestas ir ilgesnis ir sunkesnis,uz istekinta inkara?Todel ir smugis atrodo didesnis.
Man tekintojas patare is ,,magnetinio gelezies'' tekint inkara.Is to metalo,buna padaryta fabricnu selenoidu inkarai.Bet jis minkstas metalas,todel ten kur reik,reik isukt kieto varzto gabaliuka.
100% BALTAS

Matikas

• Hero Member
  • Įrašai: 1211
    • Žiūrėti profilį
    • HFT Mildot
« Atsakymas #619 Įrašytas: 2010.11.10-09:32:43 »
as seniai turiu minti, tik neturiu kaip ismegint, jei is kito serdies galo butu uzdetas neodymium magnetas, kaip itakotu smugi? :inno:
Mano vardas Μαριυσ (graikiškai)

Alpha

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ZPSC
    • Žiūrėti profilį
    • ZPSC
« Atsakymas #620 Įrašytas: 2010.11.10-20:55:53 »
Citata
sadlave rašė:
to AlphaGSM
Itariu,kad grestas ir ilgesnis ir sunkesnis,uz istekinta inkara?Todel ir smugis atrodo didesnis.
Man tekintojas patare is ,,magnetinio gelezies'' tekint inkara.Is to metalo,buna padaryta fabricnu selenoidu inkarai.Bet jis minkstas metalas,todel ten kur reik,reik isukt kieto varzto gabaliuka.

nu jo, graztas sunkesnis stipriai.reiks ieskot  sovietiniu pramoninu magnetiniu paleideju ir skerst???
Citata
Matikas rašė:
as seniai turiu minti, tik neturiu kaip ismegint, jei is kito serdies galo butu uzdetas neodymium magnetas, kaip itakotu smugi?

neodymium as i plastika su lituokliu ilydziau.turejo gautis lipnus plastiko gabaliukas ant saldytuvo.  gavosi snipstas.nuo lituoklio 250laipsniu magnetiniu savybiu nerasta. prie saldytuvo nebent su superglue galejau prilipint. taipkad kazi ar pavyktu neodymium nutekint be pasekmiu...:question:
FT2 ▄︻̷̿┻̿═━一
FieldTargetShop.com

berazumijus

• Hero Member
  • Įrašai: 10272
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #621 Įrašytas: 2010.11.12-20:27:50 »
neodymas kaip bet kuris magnetas bijo karscio. todel ten kazka tekint tikrai neverta. pats lyginau tokiom pat salygom kas geriau ar plienine serdis ar tokios pat formos neodymo magnetas. na suprantant manau kd skirtumas didziulis. su magnetu tik yra niuansas del poliariskumo. vienu atveju jis dauzia udarnyka kitu islekia i kita puse. man visai padare teigiama ispudi magnetas - gal koks 100 viju 0.5mm laido apvyjoj ir magnetas. plieno rusies nezinojau nors ir kelis variantus ismeginau. geriausiu atveju vos pramusdavo voztuva prie apie 80bar. su neodimu prie tu paciu salygu pramusa pilnai. bandymus dariau su crosmanu 2100. ten vietos tikrai nera daug ir viskas padaryta is slamsto kuris pasitaike po ranka. lygnant kad ir su bam50 tai vietos per puse maziau.  tiesa as ten niekur nieko netekinau ir neklijavau o is anglu parsisiunciau tokio dydzio jau padaryta magnetuka. meginau nuo garsiakalbiu kliujuot ir panasias nesamones ... is karto galiu pasakyt - nesikankinkit nes tai jau buvo meginta o naudos jokios.
mano nuomone yra asmenine ir ji gali but neteisinga

Algirdas

• Sr. Member
  • Įrašai: 464
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #622 Įrašytas: 2010.11.20-19:58:52 »
Nu va prireike patarimo :(, sukurpiau skemute kaskokia istraukta is forumo ar pas mus ar pas lenkus nebepamenu,

Vienu zodziu panaudojus LM2577M itampos reguliatoriu, akumuliatoriukai 6vnt 1,2 V, iki 30V (10000 mikro faradu 50 voltu kondika), pakrauna gan greitai, vietoi mikrokontrolerio ir tranzo naudoju tiristoriu, elektro magneto suvikdinimui, Kiek sroves surija nezinau nes neturiu kuom pamatuot, bet impulsas tikrai trumpalaikis.

elektro magnetas ir serdis is vilmos. Jegos mazokai, pabandziau paviniot stora viela apie 60 viju tik tiek betilpo, viela tikrai stora, tachiau jegos panasiai.
Ka daryti?
Sautuveli vietos apie 30mm skersmens vamzdis apie 15cm ilgio,
Ar keist schema, ar viniot kaska didesnio plonesne viela ir storesne serdim?
:|

berazumijus

• Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #623 Įrašytas: 2010.11.21-14:23:21 »
kiek domejaus o beto ir liova lygtai minejo kad reikia kelt itampa. tuo pats isitikinau. o jei zema itampa tai dideja elektromagneto dydis. ir jei nera vietos dideliam tai vienintele iseitis - kelt itampa. pats realiai zaidziaus su muilines itampos keitikliu ir crosman 2100. pirsto storumo belekaip suvyniota apvija vos ne su varztu vietoj serdies kuo puikiauisiai pramusdavo voztuva. kazkaip biski uzmeciau ta projekta su auksta itampa bet principas tas pats kaip ir su zema. bet taviske schema tam praktiskai netinka. tiesa maniske zemos itampos gana paprastesne. lygtai esu kazkur idejas ja sitoj temoj. nesupratau ka panaudojai vietoj mikrokontrolerio ? kiek supratau is schemos jis nedaug ka ir veikia tokiu pajungimu. tik akumuliatoriaus/baterijos iskrovima signalizuoja. na gali but kad impulso trukme keicia. bet galios reguliavimas padarytas su potenciometru keiciant ikrovimo itampa. tiristorius solenoido valdymui nelabai tinka - jo varza gana nemaza. laukinis tranzas ja turi zymiai mazesne. gali but del to ir galingumo nera. tinka praktiskai betkoks irfz serijos lauktranzis. o ir kainuoja apie 2lt. toj vietoj itaka to reikalo stipriai jaucias. meginau su paprastu tranzu tai isvis nesamone buvo.

Burbulas

• Svečias
« Atsakymas #624 Įrašytas: 2010.12.16-16:07:09 »
Perkelta iš Daystate temos

liova
[liova]
Administrator
Prisijunges: 2007.06.18
Forumas Žinučių: 833
Ниминчыне

[Pagrindinė Tema]     Re: DAYSTATE
Parašė:2010.12.14 - 00:18:07  
Jei kam idomu - Daystate MK4 CPU: PIC16F685-I/SS
"Kovinis" tranzistorius: 2SK3482, TO-252 korpuse.
Itampos keitiklio droselis DR125-470-R (Coiltronics, 47uH, 2.71A).
Itampos keitiklio tranzistorius - toks pats, kaip kovinis.

berazumijus
[berazumijus]
Administrator
Prisijunges: 2007.06.19
Forumas Žinučių: 6532
Siauliai

[Pagrindinė Tema]        Re: DAYSTATE
Parašė:2010.12.14 - 00:23:34  
na ir nesitikejau ka bus kazkas mandresnio. bet zinosim kad galima geriau padaryt reikia tik daryt.

Mano parašas...
[IP adresas] 212.52.44.22      
[Siųsti e-mail berazumijus]    [Peržiūrėti profilį berazumijus]    [Siųsti žinutę berazumijus]         [Nuoroda Į Šia Žinutę]         [Cituoti]    [Redaguoti žinutę]    [Ištrinti]
Audrius
[Audrius]
Level 6
LFTSA
Prisijunges: 2007.06.18
Forumas Žinučių: 1419
Šakiai

Parašė:2010.12.14 - 12:52:52  
Berazumijau, ar liovos paminėtų detalių pritaikymas tavo schemoje ką nors keistų? Po truputį man darosi aktualu.

Mažai šaudau, todėl tiek ir tepataikau. Daugiau statau&&Audrius (Murka)
[IP adresas] 78.62.4.135      
[Siųsti e-mail Audrius]    [Peržiūrėti profilį Audrius]    [Siųsti žinutę Audrius]         [Nuoroda Į Šia Žinutę]         [Cituoti]    [Redaguoti žinutę]    [Ištrinti]
Burbulas
[Burbulas]
Administrator
LFTSA
Prisijunges: 2007.08.27
Forumas Žinučių: 1956
Vilnius

Parašė:2010.12.14 - 13:45:27  
Berazumijus aišku tau atsakys (aš nekompetentingas šiuose klausimuose), aš tik noriu paminėti Liovos žodžius - šį komponuotė (schema su visom tom detalėm) gali reaguoti į temperatūrą. Tai galiu patvirtint praktiniais pastebėjimais - esant tiems patiems nustatymams, temperatūrų skirtumas 15*C duoda greičių skirtumą apie 5m/s (kalbu apie galingumus apie 16J). Tik priklausomybė kitokia nei mechaniniame variante - kylant temperatūrai greitis mažėja.
Jei panaudojus kažkokius "elektroninių komponentų pakeitimus" galima būtų išvengti tos priklausomybės - primygtinai siūlau tai ir įgyvendint.

Aš jau nebe toks jaunas, kad viską žinočiau....
[IP adresas] 212.122.90.36      
[Siųsti e-mail Burbulas]    [Peržiūrėti profilį Burbulas]    [Siųsti žinutę Burbulas]         [Nuoroda Į Šia Žinutę]         [Cituoti]    [Redaguoti žinutę]    [Ištrinti]
berazumijus
[berazumijus]
Administrator
Siauliai

Parašė:2010.12.15 - 06:24:08  
na isskyrus procesoriu pas mane schema praktiskai tokia pat. viskas padaryta logiskai vadinas. temperaturiniai pokyciai priklauso nuo keitikliu varzos temperaturinio stabilumo. o cia ir prasideda idomybes. yra zinoma visokiu schemu, bet su tuo drasiai galima padaryt diplomini darba. kaip variantas - dar ivest temeperaturos davikli. gali but ir kvarco temperaturines savybes nekokios. na cia daug variantu yra. mano poziuris i ta daystate - geras konstruktorius. prisigalvot ir padaryt galima ka tik nori. o originalus - tiesiog masine stampofke. prie tokio temperaturu skirtumo +-5m/s sakyciau dar visai neblogas rezultatas. jei ten tikrai naudojamas slegio daviklis ne tik tam, kad rodyt koks slegis, o ir suvio energetikai reguliuot - gali ir jis itakot. beto tai gali itakot visai ne elektronika o mechanine dalis.
tiesiog as to daikto net rankose nesu turejas, nebekalbant pasiknaisiot po vidurius.
p.s. ne vienas zmogus turi mano schemute, bet atsiliepimu jokiu. net nezinau kiek ju yra panaudota isskyrus 1.

Mano parašas...
[IP adresas] 212.52.44.22      
[Siųsti e-mail berazumijus]    [Peržiūrėti profilį berazumijus]    [Siųsti žinutę berazumijus]         [Nuoroda Į Šia Žinutę]         [Cituoti]    [Redaguoti žinutę]    [Ištrinti]
berazumijus
[berazumijus]
Administrator
Siauliai

Parašė:2010.12.16 - 07:04:41  
nuejas i lemona tiesiog prasiziojau. panasus procesorius pries kokius 2 menesius kainavo 8lt. dabar 40lt. kas cia per nesamones dedas ... puslapyj na normali kaina. amerikoj pas gamintoja nusipirkt ir greita oro siunta parsisiust pigiau gaunas. nezinau gal ka susimakalavo bet dar ir pasitikslinau. reiks is anglijos siustis tik laiko uztruks daugiau nei pro sali praeit. antra maxima kur apie kainas galvoja

Mano parašas...
[IP adresas] 78.58.60.70      
AlphaGSM
[AlphaGSM]
Aktyvus Dalyvis
Prisijunges: 2009.07.06
Forumas Žinučių: 444
Kaunas

Parašė:2010.12.16 - 09:48:38   [Nauja žinutė]
kokiu reik? as dar spejau avr senom kainom prisipirktgal rasciau netycia

jonas_m

• Orinukas
  • Hero Member
  • *
  • Įrašai: 1788
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #625 Įrašytas: 2010.12.16-19:21:25 »
vienas paprastas dalykas,darom viska ne nuo to galo,jei tokie elektronikai tai paskaiciuokit kokios reiks rites kokiu schemu ir viso kito jovalo kad pramustu 30kg. voztuva,o tai dabar gaunas kad schema yra ,prisitaikyk rites ta ar ana,jus is kart galit padaryt kad rite tokia serdis tokia schema tokia pramusa tiek ir tiek kilogramu voztuva,man asmeniskai reik 30kg voztuvo nuspaudimui;)prasom skaiciuokit kos serdies greitis svoris turi buti kad pramustu.aciu

jonas_m

• Orinukas
  • Hero Member
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #626 Įrašytas: 2010.12.16-23:56:01 »
dar prie to pacio,jei pavyktu sukonstruot tokia schema elektromagneta ir jo galinguma tai ta dalyka galima butu pritaikyti beveik bet kuriam pcp sautuvui ,nes reiktu tik perdaryti tam sautuvui atitinkamo dydzio voztuva ir sureguliot poreduktorini slegi ant elektromagneto pramusamo galingumo

berazumijus

• Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #627 Įrašytas: 2010.12.17-04:17:00 »
kad ir kaip bebutu keista, bet tai padaryta ir veikia. yra dar toks dalykas kaip inercija. kiek supratau daystate ir mano schemoj naudojamos tos pacios itampos ir galingumai. ir veikia. niekaip neprisiruosiu is "muilines" padaryt stabilizuotos itampos keitikli. tada visi dydziai gerokai sumazeja. o kai zaidziaus su auksotm itampom tai is to dauziklio, paprasciausiai suvyniotos vielos ant kazkokio plastmasinio daikto taip gavau per nagus, kad mazai nepasirode. visas reikalas, kad tai reikalingas tik galingas impulsas o ne pastoviai laikyt 30kg svori. visa tai veikia virtuvej ant stalo padaryta prabegom. tik problema davest iki grazaus vaizdo.
kas realiai padaryta - 200bar voztuva be reduktoriaus kuo puikiausiai pramusa ir daystate ir mano schema. ir energetika praktiskai tokia pat kaip su plaktuku per voztuva trenkt.
kad viska tiksliai paskaiciuot tai musu tarpe manau nera tokiu zinovu ir daroma eksperimentiniu budu. labai jau daug ten visokiu skaiciavimu - rites dydis, induktyvumas, itampa, impulso trukme, pati konstrukcija, metalu magnetines savybes ir dar galybe parametru. bet kad tai imanoma manau senai irodyta.
dar galima pasidomet tokiu dalyku kaip coil gun. su panasiom schemom ten ir stora lenta pramusa kiaurai.

jonas_m

• Orinukas
  • Hero Member
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #628 Įrašytas: 2010.12.17-10:06:26 »
pasakyk pas ka padaryta ir pas ka veikia su tavo schema,pas sadlave veikia nes pas ji ne musa bet patraukia voztuva ir patraukimui voztuvo tereikia keliu kilogramu jegos,o dar pas ka yra veikiantis su musamu voztuvu as nezinau,jei tamsta bandei ir pavyko pramusti 200 bar ,tai sakykim su maziausiu voztuvo plotu 4mm gautusi apie 60 kg paspaudimas jei neklystu as noreciau tada is tamstos nusipirkti selenoido brezini,  ,kad galeciau pasibaigt savo pyskala,nes maksimum ka buvau ispaudes 11j su 4.5 cal ir 3.8 voztuvo dydziu,95bar poreduktorinis

Alpha

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ZPSC
    • Žiūrėti profilį
    • ZPSC
« Atsakymas #629 Įrašytas: 2010.12.17-10:46:20 »
as padares 58V 0.5s impulsa. solenoido viela 0.75mm, varza apie 1.6R. pramusu 4mm voztuva iki 90-100bar. dauziklio eiga apie 3cm energija pagal sanaudas ir garsa speju ne daugiau 7j  :) uzputus 140bar voztuvas pasidare nepajudinamas.su vamzdziu nebandziau . daugiau isspaust nepavyko. noreciau suzinot berazumijaus dauziklio svori, eiga ir metalo savybes.
nes dabar projektas numestas iki nauju ideju:question:
FT2 ▄︻̷̿┻̿═━一
FieldTargetShop.com

+-Naujausi įrašai

Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. VII-as etapas by SergoT
2026.10.08-15:47:01

Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. 6-as etapas (9.27, sezono uzdarymas) by Lii
2026.09.28-08:20:29

FWB 300S.Parduotas by Mariaks
2026.09.22-18:34:47

Pneumatinis CZ su optika ZOS 10-40 ir balionais by liova
2026.09.22-13:41:07

gamo hunter440 by liova
2026.09.17-16:55:35

saudymas viesose vietose, sodybose, miske ir pan. by Klisas
2026.09.14-15:04:47

Vector Optics Raptor 4-14x50E by Kvazimodaz
2026.09.13-19:38:42

Optinis taikiklis Vector Optics Hugo 4-16x44gt Sfp (150e) by 3ligijus