+- +-

Nuorodos

+-Narystė

Welcome, Guest.
Please login or register.

Forgot your password?

Varžybos

REGISTRUOTIS 
»

+-Statistika

Members
Total Members: 1370
Latest: pppp
New This Month: 0
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 182723
Total Topics: 5409
Most Online Today: 619
Most Online Ever: 4153
(2026.04.23-01:47:18)
Users Online
Members: 0
Guests: 584
Total: 584

Autorius Tema: Pareiškiam pasipiktinimą  (Skaityta 63795 kartus)

berazumijus

• Hero Member
  • Įrašai: 10272
  • Me
    • Žiūrėti profilį
Re: Pareiskiam pasipiktinima [idea]
« Atsakymas #75 Įrašytas: 2007.09.09-01:57:55 »
kiek as supratau kad kazkam jau tikrino orinuka vien salone ji pamate. ir kadangi buvo nustatytas 7.5 galingumui. del to be problemu ir nuvaziavo toliau. tai as ir padariau tokia isvada kad jei vdrug per koki reida kuriuo iesko narkotiku ar pilstuko paprasys atidaryt bagazine ir ten ras orinuka ji tikrins. ar as kazka netaip supratau ?
mano nuomone yra asmenine ir ji gali but neteisinga

Grnnk

• Global Moderator
  • Full Member
  • Įrašai: 248
  • gerai arba nieko.
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #76 Įrašytas: 2007.09.09-07:50:48 »
Tikrinti reikia su kažkokiom priemonėm. Jas reikia turėti.Teisėtas, sertifikuotas patikrai Lietuvoje.

Tą kartą pliaukštelėjimas iš 7,5 J niekam papildomų įtarimų nesukėlė ir nuotykis pasibaigė.

Šiaip man nepatinka, kad rašome apie tai viešam forume. Darosi aišku, kad kai kas užkemša skyles ir viršija nustatytas galingumo normas. Visi žinom - tokių nesąžiningų žmonių vienetai, :) bet ...
Gal geriau nekelti vėjo patiems?

Mano manymu ir 7,5 J negalima duoti bet kam. Toks niekinis požiūris tik sukuria klaidingą nuomonę, kad galima pyškinti be atsakomybės.
Lietuvoje dar nesusiformavo civilinė ginklų  naudojimo patirtis. Tokių ginklų  be medžioklinių buvo gan reta.
Mes ją formuojam čia ir dabar.
Kam tas triukšmas?
Ar mums kas nesiseka?
Gal mūsų 257 narių visuomenė jau pribrendo kreiptis į vyriausybę su rimtais pasiūlymais?

Kas čia atsakingas už švarą ir tvarką?
:inno:
Laikas pasiklysti...

berazumijus

• Hero Member
  • Įrašai: 10272
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #77 Įrašytas: 2007.09.09-09:44:43 »
Citata
Girininkas rašė:
Tikrinti reikia su kažkokiom priemonėm. Jas reikia turėti.Teisėtas, sertifikuotas patikrai Lietuvoje.
 na netikiu kad neturi ekspertai tokio daikto ir sertifikuoto ir su patikra. kokiu budu tada uzdraudzia importuot neatitinkancius galios sautuvus ?

Šiaip man nepatinka, kad rašome apie tai viešam forume. Darosi aišku, kad kai kas užkemša skyles ir viršija nustatytas galingumo normas. Visi žinom - tokių nesąžiningų žmonių vienetai, :) bet ...
Gal geriau nekelti vėjo patiems?
 na del to uzkimsimo tai vos ne pardavejai siulo uzkimst ir pakeist spyruokle. prie mano akiu dave patarimus perkanciam kiek supratau 1 karta sautuva.

Mano manymu ir 7,5 J negalima duoti bet kam. Toks niekinis požiūris tik sukuria klaidingą nuomonę, kad galima pyškinti be atsakomybės.
 su ta mintim pilnai sutinku. bet esam europoj ir nera jokiu ribojimu del 7.5 isigijimo ribojimo per visa europa. lietuva toj vietoj tikrai nebus balta varna :)

Lietuvoje dar nesusiformavo civilinė ginklų  naudojimo patirtis. Tokių ginklų  be medžioklinių buvo gan reta.
  na nera tokie ginklai retenybe paziurejus i ju pirkima. tik poziuris kaip i zaisla. pazaide pasaude is 5m i skarbonkes ir nusibodo ir padejo i kampa.

Mes ją formuojam čia ir dabar.
Kam tas triukšmas?
Ar mums kas nesiseka?
Gal mūsų 257 narių visuomenė jau pribrendo kreiptis į vyriausybę su rimtais pasiūlymais?
 na vyriausybei gali pasiulyt nebent koki atkata gaut :( beto tas 257 nariu tai dar ne visi ir pilnameciai. vat nusviest kulturinga ir tvarkinga saudyma is orinuko per ziniasklaida tai manau labai gerai butu. bet tik ne per zinias 1 minutes siuzete konstatuot fakta kad pvz ten ir ten buvo ft varzybos, ju taisykles, pati saudymo procesa ir t.t. manau daug kas is turinciu orinuka net nezino kad tokios varzybos buna.
mano nuomone yra asmenine ir ji gali but neteisinga

Tadastoppp

• Svečias
« Atsakymas #78 Įrašytas: 2007.09.09-11:48:31 »

Citata
Girininkas rašė:

Tai turetu reikst,kad reikia pratrint postus,kurie susije su ginklu perdarymu? (t.y. ju galios didinimu) ???

jundar

• Sr. Member
  • Įrašai: 330
    • Žiūrėti profilį
    • http://svajos.net
« Atsakymas #79 Įrašytas: 2007.09.09-13:19:54 »
Trinsi ar ne, kaip jau pamineta, viskas priklauso nuo zmogaus - kas iesko, tas randa. Ieskantis internete suras praktiskai bet kokia uzdrausta informacija, noredamas prisigamins ir  sprogmenu, ir ginklu... Ne visi susidure su sunkumais sustoja, numoja ranka - daugumai tai tik postumis dar labiau stengtis ir gauti tai, ko nori. Neras cia, suras kitur... Pats priziuriu vienos vidurine mokyklos kompiuterine technika ir seniai perprasta, kad visos apsaugos yra tik masalas jas lauzti, visi draudimai tik kelia nora elgtis preisingai, nepaklusti.. Gimstame laisvi, laisvais ir norime jaustis, nepasiduoti varzymams, draudimams, o asmenine moraline vertybiu sistema yra neigimta, o isugdoma!
Saunus pasiekimas butu jau bent tai, kad sio forumo bendrijoje nebutu tokio plauko kriminaliniams elementas vietos, kad zalinga veikla nebutu skatinama. O visos sios rasliavos moralas: reikia naikinti PRIEZASTIS ir nereikes kenteti nuo PASEKMIU... Aciu uz demesi :)

Citata
Tadastoppp rašė:

Girininkas rašė:

Tai turetu reikst,kad reikia pratrint postus,kurie susije su ginklu perdarymu? (t.y. ju galios didinimu)
Suradusįjį išėjimą sumindo patį pirmą...

Mykolas

• Svečias
« Atsakymas #80 Įrašytas: 2007.09.12-13:16:03 »
Tominukai,geras klausimas/kas ir kaip mokins/
 Norom-nenorom teks vienytis į oficialu klubą, gali būti ir tik pagal gyvenamąja vietą, su savo šaudykla,nors ir 10 m. Norintis įsigyti pneumatinį ginklą ar šiaip "jaunoji karta" ateis į klubą, susipažins, pavaikščios į teoriją/praktiką, visuomenės labu skirtus darbus;) paskui atestacija - ir žalia šviesa įsigyjant pneumą... manau iki 18 metų - jokios,po - be atskirų kursų - 7,5J, galingesnį-pagal griežtesnę tvarką,nors ir tokią kaip medžiotojams, tik su skirtumu,kad ištraukt galima bus be medžioklės lapo ir nereikės 3 metus varovu miške lakstyti, bo labai jau pavargt galima :). O pardavimas - čia reikia tik įstatimą nori parduoti - tiksliai žinok kam pardavei, kad reikalui esant - policiją tenai nukreiptum, o ne pats aiškintume. Atsiprašau, kad dažnai ju miniu, bet pas tu pačių vokiečių yra specialios formos paruoštos - užpildai parduodant ir ramus.

vilkas

• Svečias
« Atsakymas #81 Įrašytas: 2007.09.12-17:34:46 »
o jaigu man 14 metų ir turiu sportininko pažimėjimą lankau šaudimą ar ir tas manes negelbsti nuo pareigunu?:(

Tadastoppp

• Svečias
« Atsakymas #82 Įrašytas: 2007.09.12-17:39:21 »

Citata
vilkas rašė:
o jaigu man 14 metų ir turiu sportininko pažimėjimą lankau šaudimą ar ir tas manes negelbsti nuo pareigunu?

Jei turi leidima isduota sporto mokyklos,kad gali isigyti sautuva,tai tada gelbsti :)

vilkas

• Svečias
« Atsakymas #83 Įrašytas: 2007.09.12-17:42:56 »
ir net jai mano sautuvas virsitų 7,5j?
ir kazin ar dauk darbo gaut tuos dokumentu????

Tadastoppp

• Svečias
« Atsakymas #84 Įrašytas: 2007.09.12-19:22:44 »

Citata
vilkas rašė:
ir net jai mano sautuvas virsitų 7,5j?
ir kazin ar dauk darbo gaut tuos dokumentu?

Jai virsyti zymiai tie skaiciukai,tai nezinau,tie iprasti dokumentai tikrai neisgelbes...o kad galetum isigyt ir/arba turet padidintos galios sautuva reikia leidimo,deje kiek zinau bunant tokio amziaus to leidimo dar neisduoda...o jei paprastam 7,5J sautuveliui tai turi but palankes kazkiek laiko ta saudykla...nueinai pas treneri ir prasai,kad isduotu leidima pirkti ir laiyti sautuva..jis ivertina tavo drausme ir kt ir isduoda (zinoma jei viksas ok) ;)

jundar

• Sr. Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #85 Įrašytas: 2007.09.13-21:21:52 »
Zmones, nu neisigilinate i tai, kas jau parasyta anksciau ! :evil1::)
TO vilkas
7.5J sautuveliui NEREIKIA jokio leidimo, nueini i parduotuve, pakloji pasa ir imi.. O ginklui gauti pirmiausiai pereini medicinine, policijai palaiminus 5men laikotarpyje islaikai egza, statai seifa ir kai viskas OK, gauni galutini palaiminima - leidima ginklui. Taip pat gauni 6men galiojanti leidima pirkti 1(!) ginkla, eini i parduotuve, su ginklu per 10(!) dienu prisistatai i policija, ginkla atsaudo, itraukia i iskaita ir... viskas (5metams) :)

TO Tadastoppp
Neuzteks vien sportinio leidimo :) BET KURIUO ATVEJU >7.5J saunykui PRIVALU tureti policijos leidima ginklui, tik po to jau galvoji apie medziotojo ar sportine licenzija. Saudyklos/burelio lankymas laikyti >7.5J saunyka nesuteikia jokios teises.

Tadastoppp

• Svečias
« Atsakymas #86 Įrašytas: 2007.09.13-21:33:10 »
:)

Bizkuti kazka praleidai, vilkas yra nepilnametis,taip ,kad neuztenka jam vien pasa paduoti..jam reikia ir saudyklos trenerio leidimo :)

O siaip nezinau as...bet tie kur LFTA ar kaip ten...nejau jie visi medziotojai? :) nors del sito galiu ir klyst..bet sautuvelius jie tikrai galingesnius turi :)

jundar

• Sr. Member
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #87 Įrašytas: 2007.09.14-01:02:08 »
Taip, pamirsau profili perzvelgti ..:inno:. Del sportines licenzijos, tai is licenzijavimo shefo aiskinimo supratau, kad reikia atnesti policijai pazyma, kad priklausai sporto asociacijai ir trenerio rekomendacini rasta, tuomet gauni leidima pirkti saunyka. Jo galingumas niekam neidomus - vistiek tai jau min. C klases ginklas - ar tai butu galingas pniaumatinis, ar melkashke. Zinoma, be viso to, turi tureti ir galiojanti leidima ginklui.
Asmeniskai man toks kelias neprieinamas - Alytuje nera asociacijos, man paprasciau butu eiti per medziotojus, tik vat - be 3m stazo graiztai leidimo neduoda :(
Citata
Tadastoppp rašė:

Bizkuti kazka praleidai, vilkas yra nepilnametis,taip ,kad neuztenka jam vien pasa paduoti..jam reikia ir saudyklos trenerio leidimo

O siaip nezinau as...bet tie kur LFTA ar kaip ten...nejau jie visi medziotojai? :) nors del sito galiu ir klyst..bet sautuvelius jie tikrai galingesnius turi :)

Ryklys

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Įrašai: 1198
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #88 Įrašytas: 2007.09.14-08:46:07 »
Jundar rašė:

Asmeniskai man toks kelias neprieinamas - Alytuje nera asociacijos, man paprasciau butu eiti per medziotojus, tik vat - be 3m stazo graiztai leidimo neduoda :(

Yra kitas, gana paprastas, bet nelabai pigus kelias: stoti į LFTA arba NPŠA. Abiem atvejais kainuos po 100 litų per metus, bet leidimas būtų gautas tuoj pat. Tik tada tektų priklausyti asocijacijai, nes tik išstojus iš jos būtų panaikintas ir leidimas.

Trojak

• Full Member
  • Įrašai: 100
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #89 Įrašytas: 2007.09.14-09:21:25 »
Patikslinsiu: pneumatinis c kategorijos eina kaip ligyavamzdis-5m nereikia,melaskei(medziokliniai) -reikia. Ar dideli pasirinkima licenziniu pneumatiniu ginklu matet musu parduotuvese? Net cfx reiketu prasyt gad atveztu nekastruota- kitaip neuzregistruosit-perdaritu neregistruoja.>:(
Mano parašas...

+-Naujausi įrašai

Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. VII-as etapas by SergoT
Šiandien 15:47:01

Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. 6-as etapas (9.27, sezono uzdarymas) by Lii
2026.09.28-08:20:29

FWB 300S.Parduotas by Mariaks
2026.09.22-18:34:47

Pneumatinis CZ su optika ZOS 10-40 ir balionais by liova
2026.09.22-13:41:07

gamo hunter440 by liova
2026.09.17-16:55:35

saudymas viesose vietose, sodybose, miske ir pan. by Klisas
2026.09.14-15:04:47

Vector Optics Raptor 4-14x50E by Kvazimodaz
2026.09.13-19:38:42

Optinis taikiklis Vector Optics Hugo 4-16x44gt Sfp (150e) by 3ligijus