+- +-

Nuorodos

+-Narystė

Welcome, Guest.
Please login or register.

Forgot your password?

Varžybos

REGISTRUOTIS 
»

+-Statistika

Members
Total Members: 1370
Latest: pppp
New This Month: 0
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 182723
Total Topics: 5409
Most Online Today: 489
Most Online Ever: 4153
(2026.04.23-01:47:18)
Users Online
Members: 0
Guests: 400
Total: 400

Autorius Tema: Kompai  (Skaityta 852775 kartus)

sportbatis

• Svečias
Re: Kompai
« Atsakymas #1635 Įrašytas: 2011.08.18-11:40:00 »

Citata
dzekas rašė:

DeividoX rašė:
sportbatis rašė:
cia vadinasi blue screen of death ir cia dazniausiai softo beda buna. as ir kai pirkau nauja pc taip budavo, vista windowsus pakeiciau i win xp ir dabar melynu ekranu beveik nematau.    

Gali but problema ir ramuose

Sužinoti koks softas daro tuos BSD padeda nemokama programele BlueScreenView
Mat visi BSD duomenys windowsuose yra irašomi į tam tikrą vietą - „minidumpa“ kuria su šia programėle galima peržiūrėti.
Atsisiust galima kad ir iš čia.
http://www.softpedia.com/get/System/Back-Up-and-Recovery/BlueScreenView.shtml
instaliuojam, pasirenkam (viršuje} norima pvz. paskutinį BSD o apačioje ji parodo dėl kokių draiverių kaltės įvyko BSD. (jei pvz. bus parašyta NVIDIA Display driver, reiškia arba vaizduškės driverius atnaujinti perinstalint arba vaizduškę gali tekti keisti - dėl geležies t.p. BSD būna... aišku bet kurio softo draiveriai sugedę gali būti)

labai dekui, isiaiskinau kodel mano pc grybauja. watchdog.sys failas uzlauzdavo, tai atnaujinau windowsus, turetu baigtis, ir vga driveris uzlauzdavo, tai isiaiskinau, kad as pamirsau is motinines cd ikelt chipset driverius, nes galvojau, kad cia nereikalingas daiktas :D

berazumijus

• Hero Member
  • Įrašai: 10272
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1636 Įrašytas: 2011.08.18-15:53:12 »

Citata
sportbatis rašė:
dabar noriu perspet visus. sestadieni pas mane zaibavo gana stipriai, bet mano pc pajungtas per ups'a ir per zaibus jis buvo isjungtas, kad negautu iskrovos. baigesi zaibai - o mano pc tai nebegyvas! pasirodo nuo zaibo perdege maitblokis ir tinklo plokste, garantinem sake, kad per zaibus reikia atjungt is pc maitinimo ir tinklo plokstes kabelius. ir jokie ups'ai nuo zaibu nepadeda, isitikinau pats.

o kas sake kad upsai padeda nuo zaibu. jie padeda nuo itampos svyravimo tinkle. per rozete pasigaut zaiba sudetinga, bet va per visokius kitokius laidus visai galima. ir isvis su tais zaibais neaisku kur kada atsiras.
is asmenines patirties - tampiau kabelius lauko salygom. linija oru. nesantysis plieninis trosiukas. izemintas. hub'u nespejau keist abiejuose galuose. sakau kas cia per nesamone nes nei zaibu nebuvo nei savininkai zinojo kas cia per daiktas. pajungiau tokia samadelna apsauga prie kabelio ir nustebau. esant rukui ir puciant vidutinio stiprumo vejui apsaugine lempute sviete kai pasiutus. problemos poto ir pasibaige. ir nei 1 atvejo kad islektu velniop bevielis rauteriukas su antena ant stogo be jokiu izeminimu.
mano nuomone yra asmenine ir ji gali but neteisinga

DeividoX

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Įrašai: 3294
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1637 Įrašytas: 2011.08.18-17:54:47 »
yra upsai kur ne tik saugo nuo el. suoliu, bet ir tinklo kabelis jungiasi.
Ir kodėl taikliausias šuvis būna "nutrauktas" :)
FWB 300s, optikėlė NS N 8-32X60

Perestukinas

• Orinukas
  • Sr. Member
  • *
  • Įrašai: 351
  • Joniškis
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1638 Įrašytas: 2011.08.18-19:20:45 »
sportbatis rašė:
dabar noriu perspet visus. sestadieni pas mane zaibavo gana stipriai, bet mano pc pajungtas per ups'a ir per zaibus jis buvo isjungtas, kad negautu iskrovos. baigesi zaibai - o mano pc tai nebegyvas! pasirodo nuo zaibo perdege maitblokis ir tinklo plokste, garantinem sake, kad per zaibus reikia atjungt is pc maitinimo ir tinklo plokstes kabelius. ir jokie ups'ai nuo zaibu nepadeda, isitikinau pats.
--------------------------------------------------------------------------------
Nieko nuostabaus, dauguma šiuolaikinių PC turi pažadinimo per Ethernet tinklą funkciją. Pažiūrėk ir išjungus kompą žalia lemputė ant LAN jungties dega jeigu informacija iki kompiuterio paduodama. Apsaugos priemonių yra visokių, patikimumas priklauso nuo sumos kurią gali išleisti.
CZ200T + Hawke 4.5-14x42 HFT3; LG110 + Hawke 8-25x42 HFT1

berazumijus

• Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1639 Įrašytas: 2011.08.19-05:54:01 »
nu nereikia ereziju skleist kad ta pazadinimo funkcija tam reikalui turi itakos. kai zaibas trinktels tai dzin ta funkcija yra ji ar ne.

Kestukas

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Įrašai: 863
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1640 Įrašytas: 2011.08.19-09:54:46 »

Citata
berazumijus rašė:
nu nereikia ereziju skleist kad ta pazadinimo funkcija tam reikalui turi itakos. kai zaibas trinktels tai dzin ta funkcija yra ji ar ne.

+1 :)
Pilnai sutinku, jei normaliai zaibas trinktels jokia apsauga negelbes.
Teko matyti kompiuterine klase zaibo "headsoto" : varis kabeliuose isgaraves, likusi tik izoliacija, kompu dangciai nulakste, serverines spintos nuo vyriu nulekusios. Kad niekas neveikia ne nekalbesiu.
Daryk ką reikia ir bus kaip bus...

dzekas

• Svečias
« Atsakymas #1641 Įrašytas: 2011.08.19-10:03:10 »
Prieš daug metų trenkė ar tai į mano namą ar tai šalia žaibas tai mano išjungtam mygtuku TV įtampos stabilizatoriuje (senoviniam „Tauro“), bet iš rozetės neištrauktam perdegė 4a saugiklis...  :o o ten tarp mygtuko kontaktų gal 3 cm atstumai buvo. Ištraukti iš rozetės žaibuojant būtina aparatūra na ir tinklo kabelius. Net jei žaibas už kelių km trenkia ilguose laiduose gali stiprus impulsas susidaryti ir iškepti viską.

Perestukinas

• Orinukas
  • Sr. Member
  • *
  • Įrašai: 351
  • Joniškis
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1642 Įrašytas: 2011.08.19-10:29:35 »
berazumijus rašė:
--------------------------------------------------------------------------------
Nesupratot mano minties - norėjau pasakyti, kad tik atrodo jog kompas išjungtas ATX maitinblokiai valdomi ne mechaniniais jungikliais, o kad elektroniniai raktai suveiktų nuo tokių funkcijų kaip "pakėlimas per LAN" dalis grandinių pastoviai su įtampa. Atitinkamai ir tikimybė pažaibavus sugadinti didesnė. Nuo tiesioginio žaibo pataikymo žinoma, kad apsauga nepadės. O kad pas mus pirma daro "kuo pigiau" ir po to verkia "nebeveikia" tai naturalu...
CZ200T + Hawke 4.5-14x42 HFT3; LG110 + Hawke 8-25x42 HFT1

berazumijus

• Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1643 Įrašytas: 2011.08.19-19:54:40 »
kas del pigiau tai sutinku. sukisa toki slamsta kad ir zaibo nereikia kad dumai isruktu. as tik turejau galvoj kad budintis rezimas nepades nei nuo tiesioginio zaibo nei nuo statikos. is esmes prietaisas tai veikia tik isjungtos kelios itampos.
4a saugiklis nuo zaibo :) jumoristas. ten ir 4000a saugiklis nieko nepakeistu. nerastum kur dingo :) tiesa pati zaibavimo procedura jei taip galima pavadint kolkas nepaaiskinta.
va man paciam zinomu atveju - trenke zaibas. na gerai visi buvo kitam kambaryj tai liko sveiki. laidinis telefonas beveik plastmases gabalas o laidas iki jo visiskai sveikas. telefona dar teko po visa kambari susirinkt su ta mintim kad ji kazkas suremontuos. nors kitam kambary gere ir telika ziurejo. jei ne garsas nebutu kreipe demesio.

sportbatis

• Svečias
« Atsakymas #1644 Įrašytas: 2011.08.20-11:25:56 »
kodel kai startuoja pc is naujo, tai reikia pele istraukt is usb lizdo ir vel ikist kad veiktu? knopkes veikia, bet lazeris neveikia ir nieko daryt neina!

Genijus

• Hero Member
  • Įrašai: 2278
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1645 Įrašytas: 2011.08.20-11:28:45 »
Del zaibu tai tik viena karta teko nukenteti. Kompas is tinklo istrauktas buvo ,tik senas vidinis dial-up modemas i linija paliko ikistas. Zaibas uz 500m trenke i medi ,o salia jo praejo pozeminis telekomo kabelis. Gerai kad tik modema nukale. Veliau paaiskeja kad ne man vienam taip "pasiseke". Nuo to laiko laikausi taisykles : jei zaibuoja reikia atsijungti nuo visu isoriuniu tinklu. Nera buve kad po  rimtesnio zaibavimo niekas neatnestu sudeginto kompo. Geriausiu atveju modema-tinklo plokste arba maitbloki reikia keisti , o buna kad ir cipsetam "stogus nukelia" :o
Gamo STUTZEN+Iz-38c+QB78+FWB150

dzekas

• Svečias
« Atsakymas #1646 Įrašytas: 2011.08.22-15:00:29 »
Pamenu straipsnį senam „Radio“ žurnale. Ten rusų trumpųjų bangų radio mėgėjas, artėjant audros debesiui ištraukė antenos kištuką (norėjo įkišti jį į įžeminimą, bet užsisvajojo žiūrėdamas per langą į debesį). Tolumoj tuo metu trenkė žaibas, gal už kokių 10 km. o tu pačiu momentu tarp antenos kištuko (laikomo rankoj!) ir įžeminimo prašoko kibirkštis kokių 30 cm...
O kompą net daug silpnesnė statinė elektra nužudo. :(

sportbatis

• Svečias
« Atsakymas #1647 Įrašytas: 2011.08.24-14:23:26 »
kas gali but, kad zaidziant koki css ar cod kartais uzeina visas vaizdas tokiais kvadratukais susivaro, reikia "nukelt zemyn" zaidima t.y. ieit i desktopa tada el ieit i zaidima ir tada jau buna normalus vaizdas. vaizduske gts250, draiveriai nauji. parsisiunciau kazkoki testa, tai prie 80 laipsniu dar veikia be problemu, o zaidziant daugiau 65 temperatura nepakyla.

any ideas?

jawistas

• Hero Member
  • Įrašai: 1670
  • Klaipėda/Kaunas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1648 Įrašytas: 2011.08.24-14:34:25 »

Citata
sportbatis rašė:
kas gali but, kad zaidziant koki css ar cod kartais uzeina visas vaizdas tokiais kvadratukais susivaro, reikia "nukelt zemyn" zaidima t.y. ieit i desktopa tada el ieit i zaidima ir tada jau buna normalus vaizdas. vaizduske gts250, draiveriai nauji. parsisiunciau kazkoki testa, tai prie 80 laipsniu dar veikia be problemu, o zaidziant daugiau 65 temperatura nepakyla.

any ideas?

Kompas tau užuominas duoda, kad leidi veltui laiką žaisdamas PC žaidimus :) Nori pasakyti, kad geriau knygą skaityk, arba kokią vertingą programą mokykis :type: čia tokia nauja funkcija:super:
Login: jawistas
Password: satsiwaj
Sunku nepamėgint?
Iž38

sportbatis

• Svečias
« Atsakymas #1649 Įrašytas: 2011.08.24-14:40:22 »
css losti yra BUTINA bent 1h per diena :super:

+-Naujausi įrašai

Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. VII-as etapas by SergoT
2026.10.08-15:47:01

Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. 6-as etapas (9.27, sezono uzdarymas) by Lii
2026.09.28-08:20:29

FWB 300S.Parduotas by Mariaks
2026.09.22-18:34:47

Pneumatinis CZ su optika ZOS 10-40 ir balionais by liova
2026.09.22-13:41:07

gamo hunter440 by liova
2026.09.17-16:55:35

saudymas viesose vietose, sodybose, miske ir pan. by Klisas
2026.09.14-15:04:47

Vector Optics Raptor 4-14x50E by Kvazimodaz
2026.09.13-19:38:42

Optinis taikiklis Vector Optics Hugo 4-16x44gt Sfp (150e) by 3ligijus