+- +-

Nuorodos

+-Narystė

Welcome, Guest.
Please login or register.

Forgot your password?

Varžybos

REGISTRUOTIS 
»

+-Statistika

Members
Total Members: 1370
Latest: pppp
New This Month: 0
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 182723
Total Topics: 5409
Most Online Today: 898
Most Online Ever: 4153
(2026.04.23-01:47:18)
Users Online
Members: 1
Guests: 140
Total: 141

Autorius Tema: Nusikaltimai ir nelaimės pneumatiniu ginklu...  (Skaityta 870560 kartus)

Burbulas

• Svečias
Re: Nusikaltimai ir nelaimės pneumatiniu ginklu...
« Atsakymas #690 Įrašytas: 2009.01.19-21:17:36 »
Sunu tema isbujojo gana rimtai... nenorejau veltis, bet nebeiskenciau ir noriu pasakyt - jei suo keltu pavoju mano artimiesiams.... sauciau, mesciau, beleka daryciau kad apsigint. Ir man nusispjaut ar jis poto kankinsis, mirs ar pasveiks.
Taip pat nerupetu kurios veisles jis ten butu ar melynojo kraujo ar paprastas misrunas.
P.S. Mazumele, kolegos, esat neteisus, kad tie retriveriai tik laizyt ir temoka. Urnieziuose (vasara, per varzybas) benesant nurinktus taikinius vienas retriveris kaip tik mane ir uzsipuole. Man visai neatrode, kad jis mane buciuot nori... Zalias, tu asmeniskai matei ta situacija.

zalias7

• Administrator
  • Hero Member
  • Įrašai: 2620
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #691 Įrašytas: 2009.01.19-21:20:08 »
hm.. nepamenu tikrai ??? , bet reikia baikt, a tai jau i pievas klystam :)

Audrius

• Hero Member
  • Įrašai: 2801
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #692 Įrašytas: 2009.01.19-21:21:16 »
Ne, nušaučiau su 4,5. Juk negalima vaikų kandžioti, ar ne? Vieną kartą tai padaręs šuo gali savo žygdarbį pakartoti. Galiausiai šuns šeimininkas galėtų įsigyti kitą šūnį ir jį auklėti jau tinkamai.
Gal čia ne vietoje įsivėliau į diskusiją dėl šūnų. Toje istorijoje, manau, 80 procentų, kad šaulys yra neteisus, greičiausiai paauglys ar šiaip pienas nuo lūpų nenudžiūvęs.
Bet iš kitos pusės mane erzina ir emocionali, beatodairiška meilė šuniui, iškelian šuvą virš žmogaus.
Kartais šaudau, kartais meistrauju. Audrius (Murka)

Romas

• Sr. Member
  • Įrašai: 348
  • 865840567
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #693 Įrašytas: 2009.01.19-21:30:10 »
Ar verta daugiau diskutuot siuo klausimu?
Mano parašas...

Rytis

• Full Member
  • Įrašai: 237
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #694 Įrašytas: 2009.01.19-21:30:48 »
Pritariu Audriui.
Visiškai nepateisinu ir nematau prasmės šaudyti į gyvūnus pramogai, bet...
Šuo yra ir turi būti žmogaus draugas. Nebūtinai kiekvienas žmogus turi būti šunų draugas. Bet jeigu šuo yra žmonių priešas, tai labai rimta, ir reikia imtis kad ir kraštutinių priemonių.
Truputis žinių: vaikas su šuns apkramtytu veidu- asmuo su psichloginėm problemom visą likusį gyvenimą. Jeigu tai mergaitė, tai jos gyvenime bus ne viena diena, kai mintis, kad 6 pėdos po žeme yra geriau, bus pagrindinė.
Lietuvoje šunų problema yra didelė, ir nors įstatymai viską gana tiksliai reglamentuoja, bet gana dažnai būna žmogaus nenaudai.  
Mano parašas...

BenjaminN

• Hero Member
  • Įrašai: 605
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #695 Įrašytas: 2009.01.19-21:33:16 »
Prisiminiau kai man buvo 6 ar 5 metai,man irgi suo perkando veida,kai buvau su tevais kaime pas mociute.Atsimenu motina dave bliuda kaulu ir sako:
-Imk ir nunesk Pifui.
As su tais kaulais prie suns budos,tas patenkintas uodega vyzgina,pastaciau jam ta bliuda,ai sakau koks geras sunelis,kaip skaniai jis valgo-paglostyt uz tai ji reikia.Pritupiau prie jo atsimenu nespejau net jo priliest,tik haaaamt-tamsu akyse,atsimenu buvo daug kraujo.Ikando visai prie pat akies,galejo ir aki net iskabint.Na aisku is pradziu tevas persigandusi ir bliaunanti parsivede namo sutvarke zaizda,bet atsakomuju veiksmu pries suni nesieme tik priekaistavo motinai,kad patikejo man nest tuos kaulus.
Dabar prisimindamas si yvyki pagalvojau,kad tuo metu nors ir soko busenoj tevas vistik pasielge objektyviai-siuo atveju kaltint suns nereikejo,jam suveike instinktas.Paciam kaip dvieju panasaus amziaus vaiku tevui ydomu pasidare kaip sureaguociau pats jo vietoj.
AR-2078A

six_feet_under

• Svečias
« Atsakymas #696 Įrašytas: 2009.01.19-23:54:53 »
jei kasnors noretu atimt gyvybe, atimtu. zmogus juk didziausias plesrunas sioje planetoje. o sioje istorijoje manau suo buvo pasirinktas kaip taikinys kazkokiam isgamai. nepradesiu vel pasakot kokia teise Dievo duota zmogui, nesileisiu ir i lyrinius nukrypimus, tiesiog as dantimis ir nagais uz tai, nori zudyt, zudyk taip, kaip noretum buti nuzudytas pats.

Hunter13

• Svečias
« Atsakymas #697 Įrašytas: 2009.01.20-08:14:12 »
Ponai mieli
Situo klausimu palaikau Audriu 100%.
Mes nezinom kas ir kodel shove i ta shuni. Gal asilas "pramogavo", o gal ir ne. Vienok beatodairishka meile naminiam gyvunui gali baigtis po stipriu suzalojimu (pavyzdziu daug kai nekvalifikuoti zmones augina dekoratyvinius shunis, o jie pasirodo ne visai dekoratyviniai) Be reikalo shauti i namini gyvuna gali tik pshichishkai nesveikas tautietis.... bet zinau pats ish savo patirties.... jei koks nors "shavka" man arba mano akyse pultu zmogu be priezasties tai butu jo paskutine diena...... ir ji teistu kaip Audrius sake sunu dievas... ir nesvarbu ar rankoj butu shautuvas, ar akmuo.....
Suprantu jog dazniausiai sitoj situacijoj kaltas ne shuva, o zmogus, bet.....

UltraSonic

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Įrašai: 748
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #698 Įrašytas: 2009.01.20-11:45:40 »
Dazniausiai problema ne sunyje, o suns seimininke buna... Kad ir kokie draugiski butu gyvunai, netinkamai auklejant gali tapti nenuspejami. Ir kilus problemoms reiktu pirma kreiptis (su 5.5...) ne i suni, o i jo seimininka (be 5.5). Zinoma jei jau suo puola tai nesikreipsi: "ponas, gal galetumete istraukti savo sunio dantis man is blauzdos". Bet su oriniu sautuvu tai labai abejoju ar cia buvo tokia situacija kurios nebuvo galima isspresti kitaip.
TEORISKAI sunys viesose vietose isvis neturetu sukelti pavojaus, kadangi turetu vaikscioti su antsnukiu ir pavadeliu. PRAKTISKAI taip dazniausiai nebuna, bet kaltas del to velgi jo seimininkas.
Man paciam sunys labai patinka nors du kart vaikysteje buvo ikande. Taciau as puikiai zinau uz ka... Ir galiu kitiem patart kad nereik edancio sunio tampyt uz uodegos, ar kitaip ji erzint.

Audrius

• Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #699 Įrašytas: 2009.01.20-12:40:11 »
Be abejo, apsaugojus šunį nuo jo paties netinkamo elgesio (išsiunčiant pas šunų Abraomą), reikėtų pareikšti pasipiktinimą ir jo šeimininkui.
Ką jūs čia- kaltas šeimininkas, kaltas šeimininkas.. Nu kaltas, bet tai nereiškia, kad šuniui neturi būti atimta galimybė ateityje daryti klaidas.

kestasp

• Sr. Member
  • Įrašai: 293
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #700 Įrašytas: 2009.01.20-13:20:34 »

Citata
Audrius rašė:
Be abejo, apsaugojus šunį nuo jo paties netinkamo elgesio (išsiunčiant pas šunų Abraomą), reikėtų pareikšti pasipiktinimą ir jo šeimininkui.
Ką jūs čia- kaltas šeimininkas, kaltas šeimininkas.. Nu kaltas, bet tai nereiškia, kad šuniui neturi būti atimta galimybė ateityje daryti klaidas.

Labai nuoširdžiai viliuosi, kad taip manančių tikrai nebus dauguma.(nepriimk asmeniškai)
Mano parašas...869815409

andrius911

• Svečias
« Atsakymas #701 Įrašytas: 2009.01.20-14:09:36 »
Suo yra suo o zmogus  koks jis bebutu bet jo saugumas ir givybe pirmiau suns

cinesia

• Svečias
« Atsakymas #702 Įrašytas: 2009.01.20-20:53:59 »
Citata
BenjaminN rašė:
Prisiminiau kai man buvo 6 ar 5 metai,man irgi suo perkando veida,kai buvau su tevais kaime pas mociute.Atsimenu motina dave bliuda kaulu ir sako:
-Imk ir nunesk Pifui.
As su tais kaulais prie suns budos,tas patenkintas uodega vyzgina,pastaciau jam ta bliuda,ai sakau koks geras sunelis,kaip skaniai jis valgo-paglostyt uz tai ji reikia.Pritupiau prie jo atsimenu nespejau net jo priliest,tik haaaamt-tamsu akyse,atsimenu buvo daug kraujo.Ikando visai prie pat akies,galejo ir aki net iskabint.Na aisku is pradziu tevas persigandusi ir bliaunanti parsivede namo sutvarke zaizda,bet atsakomuju veiksmu pries suni nesieme tik priekaistavo motinai,kad patikejo man nest tuos kaulus.
Dabar prisimindamas si yvyki pagalvojau,kad tuo metu nors ir soko busenoj tevas vistik pasielge objektyviai-siuo atveju kaltint suns nereikejo,jam suveike instinktas.Paciam kaip dvieju panasaus amziaus vaiku tevui ydomu pasidare kaip sureaguociau pats jo vietoj.

nu nezinau, bet man nuo kokiu 4metu (kaip tik pradejau mastyti kazkiek ir prie gyvunu eiti) buvo kalama i galva jog prie bet kokio edancio gyvulio eiti negalima (nekalbant apie prisilietima). Suo vadovaujasi instinktais ir tokiais atvejais kaip BenjaminN'o zmogus yra pats kaltas. ???
Kartais gyvuliui net is uzpakalio stoveti  butu mirtinai pavojiga pavojinga (pvz arkliui) kad ir koks jis bebutu. Kaikurie gyvuliai gali netaip sureaguoti vien nuo jusu zvilgsnio. Akių kontaktas jiems gali irgi sukelti neigiamu emociju. (pvz per katinu kautynes neretai santykiai issprendiami per akiu kontakta)

berazumijus

• Hero Member
  • Įrašai: 10272
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #703 Įrašytas: 2009.01.20-21:21:03 »
sveikas gyvunas su kuriuo elgiamasi protingai kazin ar puls zmogu. kad ir kvaila nuodinga gyvate paemus. kitas reikalas kai zmogus nezino kaip su tuo gyviu elgtis. o jei pvz koki dobermana kieme be antsnukio kas vedziotu tai nepulciau saudyt pro balkona o paskambinciau i policija. gerai kad pas mus kaimynai tai supranta. kitaip nebutu jokiu straipsniu apie suzalotus gal ir niekuo detus gyvunus, o ir kita karta pries isvesdamas pasivaiksciot ta suni pries tai nueitu i parduotuve ir nusipirktu antsnuki. beto ir uzpuolimo atveju galima labai daug nemalonumu tokiam savininkui pridaryt. aisku niekaip nesuprantu kaip 1 kambario bute galima laikyt vilksuni ar panasaus dydzio aktyvu suni.
mano nuomone yra asmenine ir ji gali but neteisinga

Audrius

• Hero Member
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #704 Įrašytas: 2009.01.20-22:13:29 »
Na taip, jaučiu prisišnekėjau, kad visi išsivaizduos dabar, kad esu apgraužtas šunų. Yra vaikystėje vilkinis į ranką įkandęs, gal buvo 5-6 metai. Stvėjau patvorį, pribėgo šuo ir parsivertęs graužė ranką palei alkūnę:) Šeimininkas apgynė ir dar mane apšaukė, maždaug aš kaltas buvau. Nors tik stovėjau nejudėdamas. Bet tikrai dėl to neatsirado neapykantos šunim. Normaliai aš su jais sutariu, tik viskas turi būti savo vietose.

+-Naujausi įrašai

Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. VII-as etapas by SergoT
2026.10.08-15:47:01

Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. 6-as etapas (9.27, sezono uzdarymas) by Lii
2026.09.28-08:20:29

FWB 300S.Parduotas by Mariaks
2026.09.22-18:34:47

Pneumatinis CZ su optika ZOS 10-40 ir balionais by liova
2026.09.22-13:41:07

gamo hunter440 by liova
2026.09.17-16:55:35

saudymas viesose vietose, sodybose, miske ir pan. by Klisas
2026.09.14-15:04:47

Vector Optics Raptor 4-14x50E by Kvazimodaz
2026.09.13-19:38:42

Optinis taikiklis Vector Optics Hugo 4-16x44gt Sfp (150e) by 3ligijus