+- +-

Nuorodos

+-Narystė

Welcome, Guest.
Please login or register.

Forgot your password?

Varžybos

REGISTRUOTIS 
»

+-Statistika

Members
Total Members: 1370
Latest: pppp
New This Month: 0
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 182723
Total Topics: 5409
Most Online Today: 619
Most Online Ever: 4153
(2026.04.23-01:47:18)
Users Online
Members: 1
Guests: 588
Total: 589

Autorius Tema: Kokią optiką pasirinkti?  (Skaityta 302296 kartus)

sportbatis

• Svečias
Re: kokia optika pasirinkt?
« Atsakymas #480 Įrašytas: 2011.07.06-11:52:35 »

Citata
xatabyc rašė:
sportbatis rašė:
neklaidinu, tik noriu pasakyt, kad nebutina pirktis visko iskart - o gal laikys ir parpasti ziedai? kas is to, jei buciau paklauses jusu patarimo ir iskart pirkes monobloka uz stolnyka kuris man nereikalingas?

tau daug kas nereikalinga, todel siai dienai turi ka turi ir mes uz tave dziaugiames                        
is savo patirties sakau, kad ppp tuo labiau perelomkei geriau monoblokas (skelbimuose kaina nuo 30 lt)mazesne tikimybe, kad optika ciuoz arba nusikratys, nori rizikuoti pasirenki ziedus (kaina nuo 30 lt)

as irgi labai patenkintas, turiu ir kur kitur investuoti pinigus, sezonas arteja.

prosali

• Svečias
« Atsakymas #481 Įrašytas: 2011.07.07-08:18:32 »
pas mane irgi is pradziu optika buvo ant pigiu ziedu, tai niekaip nepavyko uzfiksuoti optikos, nupirkau pigu monobloka optika uzsifiksavo, bet teko kisti skardeliu... ir daugiau kaip 2 metai nezinau kas tas optikos ciuozimas .:)

besidomentis

• Svečias
« Atsakymas #482 Įrašytas: 2012.01.03-10:43:11 »
Sveiki visi,noreciau jusu paklausti kokia maksimaliai geriausia varianta is padevetu optiku eitu nupirkt uz100lt? Iskart noriu pasakyt kad esu megejas ir nesiruosiu kazkokiose varzybose dalyvaut,ar pinigus kist didelius del nepirmos butinybes pramogos. Noriu tik tiek, kad pramogaujant tikslesniai suviai butu.O optiga butu montuojama gamo cfx'ui

Gudis

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Įrašai: 1564
  • Me
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #483 Įrašytas: 2012.01.03-13:49:54 »
Draugas turejo Nikko stirling 4x16-50 lygtai. Labai faina optikele. Tik paralaksas priekinis. O siaip labai nebloga. Ir atatranka laiko.
HW 97 K / CFX / Steyr LG 110 FT su NS 10X50-60 Diamond ir naujasis HW 75

edb

• Naujokas
  • *
  • Įrašai: 40
  • Aš dar ne šaulys, aš tik mokausi.
    • Žiūrėti profilį
Padekit 'cainikui' pasirinkti optika
« Atsakymas #484 Įrašytas: 2011.12.30-00:11:56 »
Kandidatai ( kuriuos galima greitai gauti naujus ):

1. Vector 10-40x56 Sagitarrius FFP - 850 Lt.
2. Hawke Sidewinder 30 (HK4014) 8-32 x 56  - 1200 Lt.
3. Gal dar kazkas ( panasiam kainu diapazone )? ? ? ?

Renkantis Hawke galimi keli tinklelio variantai : SR12 Reticle arba 20x ½ Mil Dot Reticle

Buciau dekingas uz komentarus del modeliu, gamintoju ir koki tinklelio tipa rinktis.
Airgunerio kelio 11.punkta  “I paieska”, “I paieska”  zinau - ieskau, bet truksta patirties kad ja teisingai ivertinti.
Feinwerkbau 150  & Vector Sagittarius 10-40x56 FFP

Saulys777

• Orinukas
  • Hero Member
  • *
  • Įrašai: 1355
  • JPŠK Klubas
    • Žiūrėti profilį
Re: Padekit 'cainikui' pasirinkti optika
« Atsakymas #485 Įrašytas: 2011.12.30-07:57:32 »
Kas tas cainikas? Kokiam tikslui optika naudosi?pramogai ar varzybom,jei varzybom kokiai kategorijai?
In life there's nothing to help you,but your hands and you own head..
Hatsan 125 ex..
CFX 2 ex..
FX Typhoon ex..
QB-79 deluxe ex..
Hatsan at44-10w ex..
STEYR LG110 HP ex :(

rycka

• Orinukas
  • Hero Member
  • *
  • Įrašai: 794
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #486 Įrašytas: 2011.12.30-12:16:06 »
Citata
autostop25 rašė:
Kas tas cainikas? Kokiam tikslui optika naudosi?pramogai ar varzybom,jei varzybom kokiai kategorijai?
cainikas tai arbatinukas:lol:,o jei rimciau tai naujokas;)
pagal pasiulytus modelius klausimas apie kategorijas bent jau man atkrenta:inno:

Jei i tema,tai hawkes neturejau tai sunku palyginti,bet abi optikos kinieciu.Pas hawke boksteliai ne taktiniai(jei neklystu),tai klickais saudyt nelabai iseis.

Sagittarijaus boksteliai taktiniai,man nulis kolkas gryzta(saudau klickais)plius dar tas FFP nezinau ar pliusas ar minusas,bet saudant mildotais,pataisos islieka tos pacios nepriklausomai nuo artinimo.

siaip jau yra tikrai ne vienas turintis vector optika,gal kam teke tureti abi minetas optikeles:azn:
Steyr LG 100 FT+NSD 10-50x60
Anschütz LG 380+VO Sagittarius 10-40x56

Saulys777

• Orinukas
  • Hero Member
  • *
  • Įrašai: 1355
  • JPŠK Klubas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #487 Įrašytas: 2011.12.30-12:27:12 »
tai ciainikam kategorijos gal nezinomos dar:) cainikam svarbu buna kuo didesne sustresne optika su dideliu artinimu ir dideliu priekiniu lesiu;D o paskiau galziuri kad ne ta nusipirko:)
In life there's nothing to help you,but your hands and you own head..
Hatsan 125 ex..
CFX 2 ex..
FX Typhoon ex..
QB-79 deluxe ex..
Hatsan at44-10w ex..
STEYR LG110 HP ex :(

edb

• Naujokas
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #488 Įrašytas: 2011.12.30-13:09:11 »
Citata
autostop25 rašė:
tai ciainikam kategorijos gal nezinomos dar:) cainikam svarbu buna kuo didesne sustresne optika su dideliu artinimu ir dideliu priekiniu lesiu o paskiau galziuri kad ne ta nusipirko

Sitam 'ciainikui' lategorijos teoriškai žinomos. Bet pradžiai norisi pašaudyti tiesiog 'for fun' kad atsirastų supratimas ko iš tikro norisi.
Nesinori pirkti pradinio lygio (prastos/pigios) optikos kaip ir (labai geros/ brangios ) todėl ir žiuriu į 'viduriuka' tiek finansine tiek funkcionalumo ir  kokybės prasme.
Kad nebūtų taip kaip sakote ". . . .o paskiau galziuri kad ne ta nusipirko" tai ir klausiu patarimo ką pirkti kad nebūtu nusivilimo ir bereikalo išmestu nemažų pinigų.
Gal kas galėtu pakomentuoti praktinius niuansus/skirtumus naudojant : SR12 Reticle arba 20x ½ Mil Dot Reticle

Rytis

• Full Member
  • Įrašai: 237
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #489 Įrašytas: 2011.12.30-13:53:54 »
Turiu Hawke optiką su SR12, pirkau brangiai, kai tik pasirodė šitas tinklelis, Kadangi bokšteliai bent jau mano otikos nėra priitaikyti šaudymui klikais, tai naudotis sunkiau. Jeigu palnuojama šaudyti pagal tinklelį, nesvarbu ar bus mildotas, ar SR, ar dar kitoks, tai SR turi tam tikrų privalumų. Hawke anksčiau platino savo kalkuliatorių, kurio pagalba buvo galima atsispausdinti taikymosi schemą SR tinkleliui pagal atstumus, įvedus ginklo galią ir kulkų duomenis, didinimą, kas man visai patiko šaudant HFT.
reikalų su ½ Mil Dot Reticle neturėjau, tai negaliu kažką pasakyti, kaip suprantu, tai tik išsmulkintas mildotas.
Apie pačią Hawke optiką. Nors tai rimtas brendas, pagal kokybę bent jau mano egzempliorius prilygsta ZOSui, kuriam aš beja priekaištų didelių neturiu. Deja mano Hawke su defektu, iš gamyklos, todėl nors ir norėjau parduoti, bet kol kas susilaikiau, nes pirmam savininkui gamintojas deklaruoja 10 metų garantiją. Reikai rasti laiko, kad tai patikrinti realybėje.
Mano parašas...

Burbulas

• Svečias
« Atsakymas #490 Įrašytas: 2012.01.04-16:16:47 »
SR tinklelis pritaikytas pneumatinio šautuvo kulkos balistikai (labiau 16J) - tam, kad šaudyt nenaudojant optikos "bokštelių" (neįvedant pataisų)
SR6 - labiau tinkamas cal. 4,5mm, SR12 - 5,5mm.
FFP - Front Focal Plane.. Lietuviškai - tinklelio atvaizdas fokusuojamas į pirmąją fokalinę plokštumą. Kitaip tariant mildot'o reikšmė nesikeičia nuo pasirinkto didinimo - jei tavo kulkos pataikymas 35m atstumu sutampa su pirmu mildotų, tai jis sutaps nepriklausomai nuo pasirinkto optikos didinimo.
Apskritai man (čia mano asmeninė nuomonė) nesuprantamas tokių žvėriškų didinimų pasirinkimas :inno: tuo labiau, kad gamintojai nurodytas optikas komplektuoja neypatingai kokybiškais stiklais (prie didesnio didinimo viskas "plauks" ir bus tamsu)... FPP puikus pasirinkimas jei planuojama keisti didinimus, bet ne tokio "žvėriško" (nebent Ft disciplinai). Aš pažiūrėčiau į kažką panašaus - http://www.snipercentral.com/menace4.htm
Ne būtinai šitas gamintojas ar modelis, bet kažkas panašaus :beer:
P.S. tema perkeliu į "Optikos"

edb

• Naujokas
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #491 Įrašytas: 2012.01.04-18:12:11 »

Citata
Burbulas rašė:
. . . . . Apskritai man (čia mano asmeninė nuomonė) nesuprantamas tokių žvėriškų didinimų pasirinkimas  tuo labiau, kad gamintojai nurodytas optikas komplektuoja neypatingai kokybiškais stiklais (prie didesnio didinimo viskas "plauks" ir bus tamsu)... FPP puikus pasirinkimas jei planuojama keisti didinimus, bet ne tokio "žvėriško" (nebent Ft disciplinai). Aš pažiūrėčiau į kažką panašaus - http://www.snipercentral.com/menace4.htm
Ne būtinai šitas gamintojas ar modelis, bet kažkas panašaus

Dekui už komentarus, bet taip gavosi kad nesulaukes atsakymo į savo klausimą jau katik nusipirkau "Vector 10-40x56 Sagitarrius FFP" - jeigu tą patarimą bučiau gaves keliom valandom anksčiau gal ir kitaip bučiau padares. Jau dabar yra taip kaip yra. Norečiau galvoti kad man kaip visiskam pradinukui turetu užtekti tokios optikos kad suprasčiau ko aš toliau noriu. Vector o ne Hawke pasirinkau pasiskaites rusiškuose forumuose kad šios abi optikos yra to paties lygio o FFP yra tam tikras privalumas. Beto speju kad pigesnę optiką, jeigu po kurio laiko norėsiu , pavyks lengviau ir su mažesniu nuostoliu parduoti.
Tik pasirodo Vector komplekte esanciu ziedu tvirtinimas prie šautuvo yra per platus, reiks ieskoti arba perejimo i 11 mm crosman'o arba kitu ziedu.

rycka

• Orinukas
  • Hero Member
  • *
  • Įrašai: 794
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #492 Įrašytas: 2012.01.04-19:07:31 »

Citata
Burbulas rašė:
SR tinklelis pritaikytas pneumatinio šautuvo kulkos balistikai (labiau 16J) - tam, kad šaudyt nenaudojant optikos "bokštelių" (neįvedant pataisų)
SR6 - labiau tinkamas cal. 4,5mm, SR12 - 5,5mm.
FFP - Front Focal Plane.. Lietuviškai - tinklelio atvaizdas fokusuojamas į pirmąją fokalinę plokštumą. Kitaip tariant mildot'o reikšmė nesikeičia nuo pasirinkto didinimo - jei tavo kulkos pataikymas 35m atstumu sutampa su pirmu mildotų, tai jis sutaps nepriklausomai nuo pasirinkto optikos didinimo.
Apskritai man (čia mano asmeninė nuomonė) nesuprantamas tokių žvėriškų didinimų pasirinkimas  tuo labiau, kad gamintojai nurodytas optikas komplektuoja neypatingai kokybiškais stiklais (prie didesnio didinimo viskas "plauks" ir bus tamsu)... FPP puikus pasirinkimas jei planuojama keisti didinimus, bet ne tokio "žvėriško" (nebent Ft disciplinai). Aš pažiūrėčiau į kažką panašaus - http://www.snipercentral.com/menace4.htm
Ne būtinai šitas gamintojas ar modelis, bet kažkas panašaus
va tokia pacia,kaip nuorodoj auksciau irgi siuliau ;)tik ne falkon,o Vector Capricorn 4.5-14x44 FFP
beja kaina mazesne uz falcono:inno:
Steyr LG 100 FT+NSD 10-50x60
Anschütz LG 380+VO Sagittarius 10-40x56

jonas_m

• Orinukas
  • Hero Member
  • *
  • Įrašai: 1788
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #493 Įrašytas: 2012.01.15-19:37:15 »
na dar butu lengviau jei butum nurodes kokiu ginklu saudysi,ppp ar pcp,jei pcp  tai butu tamstai uzteke ir paprasciausios turgines pasisaudymams uz 120 lt 3-9x40 skirtingais pavadinimais vienodos isvaizdos:)

edb

• Naujokas
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #494 Įrašytas: 2012.01.15-19:48:16 »

Citata
jonas_m rašė:
na dar butu lengviau jei butum nurodes kokiu ginklu saudysi,ppp ar pcp,jei pcp  tai butu tamstai uzteke ir paprasciausios turgines pasisaudymams uz 120 lt 3-9x40 skirtingais pavadinimais vienodos isvaizdos

Tuo kur vakar pas Jus iskeliavo gydimui.

+-Naujausi įrašai

Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. VII-as etapas by SergoT
Šiandien 15:47:01

Lietuvos FT ir LFTSA HFT čempionato 2026m. 6-as etapas (9.27, sezono uzdarymas) by Lii
2026.09.28-08:20:29

FWB 300S.Parduotas by Mariaks
2026.09.22-18:34:47

Pneumatinis CZ su optika ZOS 10-40 ir balionais by liova
2026.09.22-13:41:07

gamo hunter440 by liova
2026.09.17-16:55:35

saudymas viesose vietose, sodybose, miske ir pan. by Klisas
2026.09.14-15:04:47

Vector Optics Raptor 4-14x50E by Kvazimodaz
2026.09.13-19:38:42

Optinis taikiklis Vector Optics Hugo 4-16x44gt Sfp (150e) by 3ligijus