REGISTRUOTIS »
Labai gerai, kad turime nuomonę ir iš verslo pusės. Kad nebūtų tuščios kalbos imkim konkretų atvejį: 2015 lapkričio gale žmonai perku samsung s5 neo. Pasižiūriu kainas internete - skirtumas keli eurai, vadinasi renkuosi pigiausią iš rde +papkldomą garantijq 1 metam.. Kur pirkėjo klaida? Rinktis reikėjo 4 € brangiau ir būčiau neturėjęs problemų? Lietuvoje prekiaujama padirbtais samsungais? Kaip atskirti? Visi pardavėjai deklaruoja, kad tai samsung gaminys, o ne padielka. Gaunasi, parduoda padielką už originalo kainą? Kaip reikėjo pirkti teisingai?Aš matau tik verslo godumą - stumdyt šlamštą už kokybiškos prekės kainą. Arba - jei jau gavo kliento pinigus, padarys viską, kad su jais neišsiskirtų.
Alpha man norisi, kad atejus parduotuvepirkti pakrovejo, pardavejas sako: sitas kainuoja 2 eu, tas 8. Uz 2 eu garantija 3 men, 8 eu 2 metai. Viskas as as apsisprendziu, BET dabar garantija visu vienoda 2 metai, tai as galiu 8eu moket, pvz. uz dizaina, lengvuma ar siaip panorejas. Ir nupirkus uz 2 eu, as nesiu tau ir ziuresiu klapsedamas akimis, kad grazintum . Galesi aiskint pigus , man dzin, garantija priklauso 2 metai, KEISK. Liapota ... Alpha tu gi kaisiadoryse gimes, zinai kad pasirinkimas yra toks koks yra ir tai neduoda teises senukam pardavinet sh.. su 6 menesiu garantija. Vien del to, kad kito pasirinkimo nera. Kaina nustato rinka ir 300euru as gal ir sumokesiu jei duos garantija 30 metu, o jei kaina 30 euru ir garantija 2 metai, as pirksiu sita, viskas paprasta
Vat užsirauni būtent ant to vieno iš šimto būtent tu. buvo mazda, paskui samsung....
MindaugasMc eini ir sakai priklauso dvieju metu garantija . Jei atsisako paskambini i vartotoju teises ten labai aiskiai ir geranoriskai pasako ka reikia padaryt.Alpha, man tavo garantija dzin, vartotoju teises privers tave man pakeist, o paskui pats neimsi pardavient shlamshto kuris nelaikys 2 metu
Nuo vartotoju teisių gynimo iki produktų kokybės aišku tai susieta, bet bandysiu į temą labiau paklaust. Gal kas gali parašyti kaip reikia elgtis, kaip išvengti klaidų nešant sugedusį daiktą pardavėjui garantiniu laikotarpiu, po garantijos (tarkim 6 mėn bet realiai tai yra 2 metai). Turbūt neužtenka pasakyti: agirdi aš žinau kad yra 2 metai ir nesvarbu ką jūs čia rašot? Kaip teisingai kokį dokumentą užpildyti, ko galbūt nepasirašyti ir t.tP.S nekalbu apie pakrovėjus ar dar kokius š už eurą ar du.